بین الملل تابناک| تحولات خاورمیانه: شایعه ترور سیدحسن نصرالله، استقبال ظریف از طرح قطر برای گفتوگوهای فراگیر منطقه ای، درخواست روسیه برای توقف رقابت تسلیحاتی آمریکا در خاورمیانه، پیشنهاد اسرائیل و امارات به بایدن علیه حزبالله لبنان و تحریم انصارالله یمن از سوی آمریکا، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
شایعه ترور سید حسن نصرالله
یک منبع امنیتی لبنانی در گفتوگو با نورنیوز شایعه ترور سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله که از دیروز در برخی شبکه های اجتماعی منتشر شده را تکذیب کرد.
وی افزود: هدف این شایعات ضربه به آرامش و امنیت لبنان و در راستای عملیات روانی دشمن صهیونیستی است.
خبرنگار تسنیم در لبنان نیز اعلام کرد، فیلمی که با عنوان حمله به کاروان حامل سیدحسن نصرالله منتشر شده، دروغین است؛ چه آنکه این فیلم مربوط به مدت ها پیش در حلب سوریه است و اساساً مربوط به لبنان نیست.
خبرنگار تسنیم میگوید که اکانت های مرتبط با آل سعود در توییتر، نقش محوری در انتشار این خبر دروغین داشته اند.
استقبال ظریف از طرح قطر برای گفتوگوهای فراگیر منطقه ای
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان سه شنبه شب در صفحه توئیتر خود نوشت: ایران از دعوت برادرم "محمد بن عبدالرحمن" (وزیر خارجه قطر) برای گفتوگوهای فراگیر در منطقهمان استقبال میکند.
وی افزود: همان طور که ما همیشه تاکید کردهایم، راه حل چالشهایمان در همکاری برای تشکیل مشترک منطقهای قوی قرار دارد: صلحآمیز، با ثبات، موفق و عاری از هژمونی جهانی یا منطقهای.
وزیر خارجه قطر که مدتهاست خواستار برگزاری نشستی میان سران شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران شده، روز گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی تاکید کرد، دولت قطر امیدوار است که این اتفاق بیفتد و از نظر ما این اتفاق باید بیفتد.
پیش از این نیز «حمد بن جاسم آل ثانی» نخستوزیر اسبق قطر بعد از اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس در عربستان سعودی و انجام توافق مصالحه میان کشورهای محاصره کننده قطر با دوحه، خواستار گفتوگو میان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با ایران شده بود.
درخواست روسیه برای توقف رقابت تسلیحاتی آمریکا در خاورمیانه
«واسیلی نبنزیا»، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در سخنانی در جریان نشست شامگاه دوشنبه شورای امنیت درباره همکاری با اتحادیه عرب از آمریکا خواست، رقابت تسلیحاتی در خاورمیانه و خلیج فارس را متوقف کند.
وی در این باره گفت: در سالروز مرگ مارتین لوترکینگ میخواهم سخنی از او را یادآور شوم که همکاران آمریکایی دوست ندارند، گفته شود. آن کلام این است، ملتی که سال به سال بیشتر از هزینههای خود برای حمایتهای اجتماعی، صرف هزینههای دفاع نظامی میکند، به مرگ روحی نزدیک میشود.
نبنزیا افزود: تحریک برای رقابت تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه باید متوقف شود.
وی در ادامه ضمن یادآوری ابتکارعمل روسیه برای برقراری امنیت در منطقه خلیج فارس و سیاستهای جنگ طلبانه آمریکا، تأکید کرد: این ابتکارعمل دعوت به گفتوگوست که اتحادیه عرب میتواند نقش مهمی در آن ایفا کند؛ این یک دعوت به صلح در مقابل دعوت به جنگ است.
نبنزیا این اظهارات را در پاسخ به صحبتهای رودنی هانتر، دیپلمات آمریکایی در سازمان ملل مطرح کرد که از اقدامات نظام سوریه و ایران در منطقه انتقاد و به سخنان مارتین لوترکینگ استناد کرده بود.
پیشنهاد اسرائیل و امارات به بایدن علیه حزبالله لبنان
در اقدامی که نشان دهنده میزان اضطراب و نگرانی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و رژیم صهیونیستی از سقوط دولت دونالد ترامپ و روی کار آمدن جو بایدن است، طرفهایی که خود را سازمانهای پژوهشهای بینالمللی معرفی میکنند و با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند، برای به راه انداختن کمپین فشار علیه دموکراتها جهت ترغیب دولت جدید آمریکا به تکمیل دستاوردهای دولت سابق در تعدادی از کشورها و تقویت آن از جمله لبنان بسیج شدهاند.
به گزارش روزنامه الاخبار لبنان، از جمله این کمپینها، گزارشی از مرکز "دفاع از دموکراسی" بین ۱۵۲ صفحه در دو بخش است که به لبنان و حزبالله اختصاص داده و در آن درباره تعامل دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا طی سالهای گذشته با این پرونده قبل از ارائه پیشنهادهایی درباره افزایش فشار و عدم جدایی بین دولت لبنان و حزبالله صحبت شده است.
توجه به پرونده لبنان با این حجم در این گزارش عجیب نیست، به ویژه اینکه طرفی که این کمپین را برعهده دارد، یعنی مرکز دفاع از دموکراسی، زاییده سازمان آیپک است که رهبری لابی صهیونیستی در آمریکا را بر عهده دارد و وابسته وزارت امور استراتژیک رژیم صهیونیستی است و معمولا پژوهشهایش بر مسائل خاورمیانه متمرکز است. این مرکز همچنین رابطه مستحکمی با یوسف العتیبه، سفیر امارات در آمریکا دارد.
درباره لبنان در این گزارش چند پیشنهاد به دولت جدید آمریکا شده که همگی آن در راستای جنگ علیه حزبالله لبنان است. از جمله این پیشنهادها این موارد هستند؛
_عدم تعامل با هر دولتی که شامل حزبالله باشد یا از آن تأثیر بپذیرد.
_افزایش فشار بر حزبالله، صرف نظر از فروپاشی مالی یا وجود طرحهای دیپلماتیک منطقهای.
_اعمال تحریمهای جدید نه فقط بر شخصیتهای حزبالله بلکه سیاستمداران دیگر.
_ادامه فشار بر اتحادیه اروپا برای تروریستی خواندن حزبالله و عدم صدور مجوز کار در اروپا برای اعضا و رهبران حزب.
_عدم ارائه هرگونه کمک برای بازسازی در سایه نظام سیاسی طایفهای کنونی که حزبالله بر آن سلطه دارد.
از جمله پیشنهادها نیز این موارد هستند؛
_تعلیق تمام کمکها به ارتش لبنان به دلیل همکاری با حزبالله و شکست آن در اتخاذ هرگونه اقداماتی علیه تأسیسات موشکی یا انبارهای سلاح در مناطق غیرنظامی و مجازات مسئولان سیاسی و امنیتی که در سرپوش گذاشتن بر فعالیتهای نظامی حزبالله در مناطق غیرنظامی دست دارند.
_عدم تمدید فعالیت یونیفل(نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان) که قادر به انجام مأموریتهای خود در سایه سیطره حزبالله نیستند.
_واشنگتن باید مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی را به دلیل موضع تند لبنان متوقف و اعلام کند که مزارع شبعا جزو لبنان نیست بلکه بخشی از ارتفاعات جولان است که تحت حاکمیت رژیم صهیونیستی است!
از سوی دیگر، در این گزارش پیشنهاد شده که نظام بانکی لبنان وسیعتر آماج هدف قرار گیرد. بانک مرکزی بخشی از مشکل است و استراتژی آمریکا باید شامل تمام بخشها باشد.
تحریم انصارالله یمن از سوی آمریکا
روز سهشنبه، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که نام جنبش انصارالله یمن به فهرست نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل داراییهای خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار میرود، اضافه شده است.
این اقدام وزارت خزانهداری آمریکا در ادامه تصمیم وزارت امور خارجه این کشور برای گنجاندن نام جنبش انصارالله یمن در فهرست «سازمانهای تروریستی خارجی» است.
تروریستی خواندن انصارالله یمن از سوی دولت آمریکا، مخالفتهای زیادی را در سراسر جهان به دنبال داشته و حتی در داخل آمریکا نیز افراد و گروههایی، خواستار لغو این تصمیم شدهاند.