اقتصاد در گذر زمان

از «آتش زدن مغازه های شهرهای ایران توسط قزاق ها» تا «جزئیات جدید از یارانه نقدی»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۳۰۳۸۰
|
۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۴ 26 January 2021
|
5000 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

7 بهمن 1296، قوای قزاق روس شهرهای همدان، سنندج و بعضی از شهرهای آذربایجان را آتش زده و مغازه‌ها را غارت کردند.

7 بهمن 1310، کارخانه قندسازی کهریزک تعمیر و آماده بهره‌ برداری شد.

7 بهمن 1319، سازمان اسناد ملی، سندی در این تاریخ منتشر کرده که شامل گزارشی است از نتیجه جلسه تشکیل شده در خزانه ‌داری کل، برای انتخاب عکس ساختمان ‌های اداری کشور و چاپ آنها روی تمبرهای پستی. علاوه بر توضیح بالا اضافه کرده که در این جلسه مقرر شد عکس‌ های منتخب، برای تهیه نمونه چاپی به چاپخانه مجلس فرستاده شود تا نمونه ‌های چاپی تهیه شده، برای تصویب به وزارت دارایی ارسال شود.

7 بهمن ۱۳24، احمد قوام نخست ‌وزیری را پذیرفت و فرمان وی صادر شد.

7 بهمن 1327، "تقي ‌زاده" عامل انعقاد قرارداد نفتي 1933 در برابر اعتراض نمايندگان مجلس خود را بي ‌تقصير و "آلت ‌فعل" معرفي كرد و رضاشاه را مسئول اين قرارداد دانست. اين اعتراف اعتبار قرارداد را به شدت متزلزل ساخت.

7 بهمن 1337، چاه شماره ۱۹ منطقه گچساران به نفت رسید و ظرفیت تولید روزانه آن بیست و شش هزار بشکه اعلام شد.

7 بهمن 1366، مجمع تشخيص مصلحت نظام جمهوري اسلامي ايران با حكم امام خميني تأسيس شد.

7 بهمن 1389، کمیته ویژه تحقیق در خصوص علل بحران مالی آمریکا که باعث بحران فراگیر اقتصادی در سراسر جهان شد با انتشار نتایج تحقیقات خود اعلام کرد که آلن‌ گرین ‌اسپن رییس سابق فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) از متهمان اصلی این بحران مالی است.

7 بهمن 1391، بانک مرکزی فهرست جدید کالاهایی را منتشر کرد که بر اساس تصمیم‌ های تازه، واردکنندگان می ‌توانند از ارز با نرخ مرکز مبادلات ارزی، برای واردات آن استفاده کنند. این فهرست جدید، در قالب اولویت ۹ گروه ‌ کالایی ارائه شده و در میان آنها دو کالای پر مصرف خودرو و گوشی تلفن همراه نیز دیده می ‌شود. طلا از فهرست ارز مبادله ای خارج شده است.

7 بهمن 1393، سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی پس از احیا و تشکیل مجدد پیشنهاد کرد صندوق توسعه ملی و سازمان هدفمندسازی یارانه‌ ها به ‌عنوان زیرمجموعه این سازمان به فعالیت خود ادامه دهند. سازمان مدیریت و برنامه ‌ریزی کشور که به تازگی با حکمی از سوی رئیس ‌جمهور مجددا احیا و تشکیل شد «تحول بنیادین در راهبری توسعه کشور»، «طراحی زیرساخت‌ های توسعه پایدار» و «متوازن و رصد فرآیند توسعه» را سه ماموریت اصلی خود اعلام کرد و مقرر شد فعالیت این سازمان در چهار سطر مطالعه و پژوهش، برنامه‌ ریزی، سازماندهی اجرایی و تحول اداری و همچنین نظارت و ارزیابی عملکردها طبقه ‌بندی شود.

7 بهمن 1394، کانادا برای اولین بار از لغو تحریم ‌های خود علیه ایران خبر داد.

7 بهمن 1396، سیدامیر منصور برقعی قائم‌مقام کمیته امداد با اشاره به اینکه مردم سالانه حدود ۳۰۰میلیارد تومان صدقه به کمیته امداد پرداخت می‌کنند، گفت: با توجه به حمایت کمیته امداد از یک میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار، سهم هر خانوار از این رقم ماهانه هشت هزار تومان است.

7 بهمن 1397،  احمد علی کیخا، رئیس کمیسیون کشاورزی با اشاره به قاچاق سوخت و گوشت به خارج گفت: متاسفانه ما علاوه‌ بر قاچاق سوخت و گوشت در کشور، شاهد قاچاق نان نیز هستیم.

7 بهمن 1398، کمیسیون تلفیق مجلس قالب جدیدی را برای یارانه نقدی سال آینده برگزید. بر این اساس، یارانه نقدی و یارانه معیشتی با یکدیگر ادغام می‌شوند و در ماه یک نوبت یارانه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. اما این تغییر تنها به همین جا خلاصه نمی‌شود، بلکه میزان یارانه معیشتی بنزین و تعداد افراد مشمول این یارانه نیز تغییرات گسترده‌ای کرده‌اند. به گفته هادی قوامی، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس تعداد افراد مشمول از ۶۰ میلیون نفر به ۷۸ میلیون نفر افزایش یافته و میزان یارانه معیشتی به ۲۷ هزار تومان نزول کرده است. در نتیجه از سال بعد هر فرد مجموعا در حدود ۷۲ هزار تومان یارانه دریافت خواهد کرد. ادعای مجلس این است که این تصمیم در پی عدم شفافیت و گلایه مردم از خطای شناسایی دولت، اخذ شده است. در مقابل، دولت مدعی است ضریب خطای سبد معیشتی کمتر از ۵ درصد بوده که عدد قابل قبولی است و این اقدام مجلس، یک عقبگرد برای نظام حمایتی ایران به حساب می‌آید؛ چرا که یکی از مشکلات سیاست‌های حمایتی در ایران، شمولیت گسترده آنها بوده است.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟