نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی اولویت طرح شفافیت آرا موافقت کردند؛ بدان معنا که وکلای ملت برای تحقق وعده ایجاد اتاق شیشهای در پارلمان مصمم هستند و در صورت تصویب کلیات و جزییات این طرح، دیگر هیچ موضوع پنهانی در بهارستان برای مردم وجود نخواهد داشت.
به گزارش «تابناک»؛ تشکیل جلسات علنی مجلس شورای اسلامی از امروز و بعد از وقفه یک هفتهای آن هم به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزههای انتخابیه شروع شد؛ منتها دو ساعت ابتدایی به برگزاری نشست غیرعلنی جهت بررسی گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۰ گذشت.
طبق توضیحات محمد حسین فرهنگی، سخنگوی هیات رییسه مجلس از نشست غیرعلنی، در این جلسه نمایندگان موافق و مخالف بودجه به بیان دیدگاههای خود پرداختند؛ عدهای مباحثی چون شفافیت، کمک به تولید و پروژههای عمرانی در قالب محرومیت زدایی، تفویض اختیار به استانها، کاهش تمرکز گرایی و انضباط و اعتبارات و بودجه شرکتهای دولتی را به عنوان نقاط قوت گزارش تلفیق دانسته و عدهای دیگر هم بر عدم همراهی دولت متمرکز شده و میگفتند که وقتی دولت این نوع بودجه ریزی را قبول ندارد، چه دلیلی برای تصویب آن در مجلس وجود دارد؟
او با این توضیح که کلیات لایحه بودجه روز سه شنبه (۱۴ بهمن) بررسی و تعیین تکلیف میشود، افزود که از رئیس جمهور برای حضور در این جلسه دعوت شده است.
احمد علیرضا بیگی، نماینده تبریز نیز در توضیحاتی تکمیلی به صحبتهای رییس مجلس اشاره داشت و گفت: «رئیس مجلس در این نشست عنوان کرده که چه کلیات بودجه تصویب و چه رد شود، مبنای کار مجلس منافع و مصلحت مردم بوده و اقداماتش را بر این مبنا انجام میدهد.»
با علنی شدن نشست پارلمان، نمایندگان طرح الحاق یک تبصره به ماده الحاقی قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریس و آموزش یاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را تصویب کردند که به موجب آن، وزارت آموزش و پرورش مکلف شد برای آن عده از آموزشیاران و آموزش دهندگان مستمر نهضت سوادآموزی و مدرسین طرح امین و مدرسین قرآن که در آزمون داخلی وزارت آموزش و پرورش شرکت نکرده و یا قبول نشده اند، یک بار دیگر آزمون استخدامی برگزار کند.
علاوه بر این نمایندگان تصویب کرددند که طرح شفافیت آرای نمایندگان با اولویت مورد رسیدگی قرار گیرد بدان معنا که در اولین جلسه بعد از تعیین تکلیف بودجه، مجلس وارد بررسی کلیات این طرح خواهد شد. در زمان بررسی این موضوع، احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رییسه مجلس به عنوان نماینده متقاضیان گفت: «خواسته بسیاری از مردم و رای دهندگان شفافیت آراء بوده و مجلس انقلابی میخواهد پیش قدم شده و شفافیت را از خودش شروع کند. البته ما به دنبال این هستیم که این طرح زودتر به قانون تبدیل شود. ضمن اینکه بحث ما فقط مجلس و کمیسیونها نیست، بلکه شوراها و مذاکرات دولت هم اهمیت دارد. رانتهای اطلاعاتی بسیار زیادی است و مردم باید آنها را بدانند و این مذاکرات شفاف شود. برخی وابستگان و اطرافیان وزرا با استفاده از همین رانتها واردات میکنند، مردم باید در جریان قرار بگیرند. ما به زودی در بخشهای دیگر حاکمیت هم شفافیت را پیگیری خواهیم کرد و قانون جامع و کامل و شفافی برای مجلس، قوه مجریه و پخش مذاکرات هیات وزیران خواهیم داشت.»
البته برخی نمایندگان نظر دیگر داشتند که از جمله آنها میتوان به احد آزادی خواه نماینده ملایر اشاره کرد؛ او با این توضیح که کسی با اصل شفافیت مخالف نیست، گفت: آیا طرحهایی مثل جهش مسکن اولویت دارد یا شفافیت آرا؟ تورم، گرانی و بی تدبیری ها، طبقاتی از جامعه را نابود میکند. از طرف دیگر مردم به دنبال شفافیت عملکرد نمایندگان هستند، آنها علاقه مندند درباره ماموریت ها، سفرهای خارجی، وام ها، حضور و غیاب و مشارکت نمایندگان در رای گیریها بدانند و شئون مختلف نماینده شان را ببینند که آیا زندگی اشرافی دارد یا به روستاهای دورافتاده هم سر میزند. این شفافیت باید در جیب و جریان مالی نماینده باشد. مردم هم به دنبال چنین چیزی هستند تا وقتی در انتخابات بعدی شرکت کردیم ۸۰ تا ۱۰۰ نفر از نمایندگان رد صلاحیت نشود.»
محمدباقر رییس قوه مقننه نیز بعد از رای موافق مجلس از نمایندگان قدردانی کرد و در صفحه شخصی خودر توییتر نوشت: «امروز و بلافاصله پس از وصول درخواست، اولویت بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان را در صحن علنی به رای گذاشتیم. به عنوان اولین امضا کننده طرح شفافیت، اولین موافق تصویب اولویت بررسی آن هم بودم تا به وعدۀ خود عمل کرده باشم. از نمایندگان محترمی که بررسی این طرح را سرعت بخشیدند، تشکر میکنم.»
جلسه بعدی مجلس شورای اسلامی سه شنبه (۱۴ بهمن) برای بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ تشکیل خواهد شد.