دلار کوتاه می آید؟

عباس آرگون*
کد خبر: ۱۰۳۱۶۵۶
|
۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۳ 01 February 2021
|
19650 بازدید

کاهش ریسک های سیستماتیک با شکست ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، احتمال کاهش نرخ ارز در ایران را تقویت کرده است با این حال باید دید مفروضات لازم برای کاهش نرخ ارز در بازار داخل و  تنظیم آن با تورم، محقق می شود یا خیر.

هرچند راهبردها و رویکردهای کلان ایالات متحده آمریکا در مواجهه با کشورهای مختلف مثل ایران، بین دموکرات ها و جمهوری خواه ها یکسان است با این حال، این دو حزب، در انتخاب روش ها و اجرای آن یکسان عمل نمی کنند. همین تفاوت، فرصتی برای ایران است و باید از این فرصت استفاده کرد.

تقویت احتمال بازگشت ایالات متحده آمریکا به برجام و حذف فشار حداکثری که ترامپ آن را دنبال می کرد، زمینه افزایش صادرات نفت ایران را فراهم می کند.

با افزایش عرضه نفت ایران، اقتصاد کشور این فرصت را دارد تا از وضعیت بی تعادلی خارج شود و به طور حتم، نرخ ارز با بهبود توان بازارساز به کمتر از 20 هزارتومان می رسد. با تحقق این فرض است که انتظارات تورمی به سراشیبی افتاده و کاهش پیدا می کند.  

با کاهش انتظارات تورمی، و حفظ ارزش پول ملی بسیاری از سرمایه گذاران ارز که پیشتر برای حفظ دارایی خود در بازار ارز سرمایه گذاری کردند، ارز خود را می فروشند و همین زمینه کاهش قیمت را فراهم می کند.

یک نکته مهم در این بین عدم تکرار تجربه سال های گذشته در دوره های فراز و فرود نرخ ارز است. عرضه بیشتر به کاهش قیمت می انجامد اما سرکوب قیمت، اقدامی علیه مکانیسم بازار است. بازارساز باید شرایط نقدینگی و اقتصاد را در نظر بگیرد و اجازه بدهد نرخ دلار خود را با تورم تنظیم کند. دامن زدن به هیجان زدگی در بازار به ضرر ثبات است و بی ثباتی هم دست فعال اقتصادی را برای برنامه ریزی و آینده نگری می بندد.

*عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟