فارغ از این ابهام کلی و در شرایطی که مشخص نیست چه میزان از واکسن مورد تقاضای کشورمان خواهد بود و روسها با توجه به انبوه سفارشهای دریافتی برای واکسن شان ـ که در برخی گزارشها بیش از ۱.۲ میلیارد دوز عنوان شده ـ چه میزان دوز اسپوتنیک وی به ایران خواهند فروخت، اینکه امروز چند دوز وارد کشورمان شده هم محل سوال است.
البته سوای این سوال، بی شک برنامه وزارت بهداشت کشورمان برای شروع واکسیناسیون کووید ۱۹ سوال مهم تری است که از امروز ذهن بسیاری از ایرانیان را به خود مشغول خواهد کرد؛ برنامهای که میدانیم بر اساس اولویتهای مشخص شده از قبل پیش خواهد رفت، ولی حالا که دوز وارداتی زیاد نیست، حتی چگونگی توزیع محموله وارداتی در کشور هم سوال آفرین است.
به این پرسش ها، زمان واردات محموله بعدی از مبدا روسیه و حتی دیگر واکسنهای در دست اقدام را هم باید افزود که بی پاسخ مانده اند. مثل مشخص نبودن زمان واردات یک میلیون دوز واکسن خریداری شده از چین توسط جمعیت هلال احمر کشورمان که بیش از یک ماه پیش رسانهای شد و از آن روز به بعد به محاق رفت و حتی خبری از تایید یا رد اعتبارش در سازمان غذا و داروی کشورمان هم نشد.
سوالات و ابهاماتی که جا دارد مسئولان وزارت بهداشت به سرعت درباره شان شفاف سازی کنند تا مبادا حاشیههایی جدید پیرامون واکسن شکل گیرد و آرامش به وجود آمده بعد از تایید واکسن روسی توسط مراجع علمی مستقل در جهان، از دست برود؛ آرامشی که به شدت نیازمندش هستیم، به ویژه در آستانه شروع واکسنیاسیون در کشورمان.