در هفتهای که گذشت، بورس یک هفته قرمز دیگر را پشت سر گذاشت و شاخص کل هم نتوانست علیرغم سیگنالهای مثبت ارسالی از سوی رئیس کل بانک مرکزی، کانال ۱.۲ میلیون واحدی را حفظ کند.
به گزارش بورس تابناک، شاخص کل در حالی که در روز چهارشنبه ۸ بهمن ماه بر سطح یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی قرار داشت، در هفتهای که گذشت، نتوانست کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی را حفظ کند و با اُفت ۳۴ هزار واحدی در روز چهارشنبه ۱۵ بهمن ماه روی رقم یک میلیون و ۱۷۳ هزار واحدی به کار خود پایان داد.
شاخص کل هموزن که به نوعی بیانگر میزان تغییرات در سهام کوچک بازار است در پایان هفته اول بهمن ماه بر روی سطح ۴۲۴ هزار و ۷۱۹ واحدی قرار داشت که این سطح در پایان معاملات هفته دوم بهمن ماه به ۴۲۳ هزار و ۱۶۲ واحد رسید.
در پنج روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، ایرانخودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، لیزینگ پارسیان (ولپارس) و پالایش نفت اصفهان (شپنا) در گروه نمادهای پربیننده قرار داشتند.
نکته مهم بازار این هفته نماد پالایشی یکم بود. در سی ام دی ماه محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور طی مصاحبهای اعلام کرد که دولت از صندوقهای خود حمایت خواهد کرد و این حمایت درست زمانی اعلام شد که پالایشی یکم افتهای پی در پی را تجربه کرده و به کانال ۵ هزار تومان وارد شده بود. بعد از آن پالایشی یکم شروع به صعود پی در پی کرد و پس از رسیدن به قیمت ۱۰ هزار تومان و نقطه سر به سر دوباره عرضهها افزایش یافت و روند نزولی در این نماد آغاز و این تصور ایجاد شد که ماموریت حمایت دولت در این صندوق پایان یافته است.
این هفته همچنین پس از مدتها شاهد عرضه اولیه دیگر در بازار سرمایه بودیم و بعد از عرضه اولیه سپیدار در فصل زمستان این بار بازار سرمایه شاهد عرضه اولیه کزغال به عنوان دومین عرضه اولیه زمستان بود. نکته مهم در این عرضه اولیه، کاهش میزان مشارکت بود که به نوعی بیانگر از بین رفتن اعتماد سهامداران به بازار سرمایه بود.
خروج پول حقیقی هم به مانند چند ماه اخیر در بیشتر روزهای معاملاتی هفته جاری باز هم مشهود بود و حتی در برخی روزها این خروج پول حقیقی از بازار به بیش از هزار میلیارد تومان رسید.
در هفته پیش روی بورس چگونه خواهد بود؟
الهه ظفری، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: رویدادهای بسیاری هر کدام به نوعی به بازار ضربه زده اند که در مجموع باعث از بین رفتن اعتماد و ایجاد ترس برای فعالان بازار بوده است. پول مانند آبی که به راحتی در سراشیبی حرکت میکند، به سمت محل امن برای سرمایه گذاری در حرکت است. ترسو بودن پول و تمایل به سرمایه گذاری در افراد در امنترین محل ممکن، اصلهای جدا نشدنی از یکدیگر هستند و متاسفانه در حال حاضر بورس به دلیل رفتارهای غیراخلاقی دولت و مجلس در انواع تصمیمات اقتصادی اخیرشان و بی توجهی به شرایط اقتصادی و شاید ناآگاهی و همچنین دعواهای سیاسی، امنیت را از بورس گرفته است و متاسفانه تا بازگشت این امنیت نمیتوان انتظار رشد خاصی از بورس را داشته باشیم. همچنین شرکتها در ارائه پیش بینی سودهای خود با بدترین نوع گزارش دهی تا به امروز، به موضوع ابهام و ترس دامن زده اند. در مجموع شاید ارزندگی در هفته جاری از ریزش بیشتر جلوگیری کند، اما ترس، از صعود احتمالی جلوگیری خواهد کرد و در بهترین حالت انتظار ثبات در بازار در هفته پیش روی را داریم.