به گزارش «تابناک»، به نقل از «ایمنا»، غدد موجود در داخل بینی، گلو، راههای هوایی، معده و روده هر روز مخاط ایجاد میکند؛ روزانه بینی به تنهایی حدود یک چهارم از این مخاط را تولید میکند. مخاط مایعی غلیظ است که نواحی مذکور را مرطوب کرده و مهاجمان خارجی مانند باکتریها و ویروسها را قبل از ایجاد عفونت نابود میکند.
معمولاً شما متوجه ترشح مخاط بینی خود نمیشوید، زیرا با بزاق مخلوط شده و بلعیده میشود. هنگامیکه بدن بیش از حد معمول مخاط ایجاد کند یا وقتی مخاط بیش از حالت طبیعی غلیظ شود، ممکن است نشانهای از وجود یک مشکل باشد. در این حالت، مقدار اضافی آن از سوراخ بینی خارج میشود، اما هنگامیکه مخاط از پشت بینی در گلو بریزد، آن را ترشحات پشت حلقی مینامند. در ادامه شما را با علت اینگونه ترشحات و علائم آنها آشنا میکنیم:
علت ترشحات پشت حلقی چیست؟
دلایل زیادی برای ایجاد مخاط اضافی که محرک این ترشحات است، وجود دارد که در ادامه به بیان آنها میپردازیم:
سرماخوردگی
آنفلوانزا
آلرژی که در این صورت به آن ترشحات پشت حلقی آلرژیک گفته میشود.
عفونت سینوسی یا سینوزیت که در واقع التهاب سینوسها است.
جسم خارجی که در بینی گیر افتاده باشد؛ این مورد شایعترین علت ترشح در کودکان محسوب میشود.
بارداری
مصرف بعضی داروها، مانند داروهای ضدبارداری و فشار خون
کجشدگی تیغه بینی که وظیفه جداسازی دو سوراخ بینی را از هم دارد یا مشکلی دیگر در ساختار بینی که بر سینوسها تأثیر میگذارد.
تغییرات آب و هوا مانند درجه حرارت پایین یا هوای خشک
مصرف بعضی غذاها (به عنوان مثال، غذاهای پرادویه ممکن است باعث تحریک جریان مخاط شود)
گاز ناشی از مواد شیمیایی، عطرها، مواد تمیز کننده، سیگار یا سایر مواد محرک
گاهی اوقات مسئله، تولید زیاد مخاط در بینی نیست، بلکه مشکل اینجا است که این مخاط خارج نمیشود. مشکلات بلع میتواند باعث ایجاد مایعاتی در گلو شود که همین امر به ایجاد ترشحات پشت حلقی میانجامد. این مشکلات گاهی اوقات ممکن است به علت افزایش سن، بیماریهایی مانند ریفلاکس معده رخ دهد.
علائم ترشحات پشت حلقی
ترشحات پشت حلقی افراد را وادار به خارج کردن دائم محتویات گلو میکند. این امر همچنین میتواند باعث سرفه شود که اغلب در شب بدتر میشود. در حقیقت، این ترشحات یکی از شایعترین دلایل سرفه است که به راحتی از بین نمیرود. همچنین مخاط بیش از حد ممکن است باعث صدای خشن و گلو درد شود.
مسدود شدن مخاط در لوله یا شیپور استاش (لوله اتصال گلو به گوش میانی) باعث عفونت دردناک گوش میشود. همچنین در صورت گرفتگی این مجاری، احتمال ابتلا به عفونت سینوسی وجود دارد. درمان این ترشحات با تجویز آنتی بیوتیکها (در عفونتهای باکتریایی)، آنتیهیستامینها (در عفونتهای ویروسی) و اسپریهای استروئیدی بینی (در موارد آلرژیها) انجام میشود.