بر اساس آخرین اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی، ۲۳ درصد کشته شدگان تصادفات، رانندگان پرخطر هستند بنابراین با تشکیل قرارگاه سرعت، برخورد با متخلفان از سرعت مجاز تشدید می شود .
به گزارش میزان، از اسفند ماه سال گذشته بود که برای جلوگیری از انتشار ویروس کووید ۱۹، ستاد ملی مبارزه با کرونا، با تعطیل کردن مراکز مختلف اعم از مدارس، دانشگاه ها، ادارات و فروشگاهها و برقراری محدودیتهای ترددی، قصد کنترل این بیماری را داشت.
با تعطیل شدن بیشتر مراکز پرتردد و برقراری محدودیتهای ترددی، پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرد که با خلوت شدن معابر، سرعت خودروها افزایش یافته است.
به گفته معاون عملیات ترافیک پلیس راهور پایتخت، با کم شدن تردد، ترافیک سطح شهر کاهش یافت و مشکلی در زمینه ترافیک وجود ندارد، اما خلوتی محورها باعث ایجاد یک مشکل جدید شده است.
سرهنگ رازقی ادامه داد: در حال حاضر معابر خلوت شده اند و بسیاری رانندگان به همین دلیل، سرعت خود را در بزرگراهها افزایش داده اند.
وی افزود: به شهروندان توصیه میکنیم تنها درشرایط اضطرار از خانه خارج شود. همچنین سرعت مطمئنه و مجاز را رعایت کنند.
تشکیل قرارگاه سرعت و تشدید برخورد با متخلفان از سرعت مجاز
با توجه به افزایش سرعت در بزرگراه ها، صبح امروز سردار محمدحسین حمیدی رییس پلیس راهور پایتخت، از تشکیل قرارگاه سرعت خبر داد.
سردار حمیدی گفت: قرارگاه سرعت در پلیس راهور تهران بزرگ تشکیل شده است و به شدت با رانندگانی که جان خود و دیگران را به خطر میاندازند برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.
وی عنوان کرد: گروه رانندگان پر خطری را داریم که قوانین و ضوابط موجود برای آنها بازدارنده نیست و آنها به تخلفات خودشان ادامه میدهند و این رانندگان سرعتهای پرخطر را در برنامه کار خود قرار داده اند و در سطح شهر و کمربندیها و جاهایی که احساس میکنند امکان سرعت وجود دارد با سرعتهای بیش از حد مجاز و سرسام آور هم جان خود و هم جان دیگران را به خطر میاندازند.
وی اظهار کرد: قوانین موجود برای این افراد ۲۰۰ هزار تومان جریمه و ۱۰ نمره منفی برای رانندگان شخصی و ۱۵ نمره منفی برای رانندگان حمل و نقل عمومی در نظر گرفته که عملا اگر این قوانین بازدارنده بود تا الان کسی نباید مرتکب اینچنین تخلفاتی میشد.
سردار حمیدی توضیح داد: سوابق نشان میداد که میبایست بر روی رفتار و تخلفات این دسته از متخلفین بیشتر کار شود لذا به همین منظور طی هماهنگیهای بعمل آمده با مرجع قضایی و دادستان محترم هماهنگیهای لازم را صورت دادیم تا در قالب یک کار قرارگاهی ابتدا رانندگان را متخلف را به مجموعه پلیس فرا خوانده و این رانندگان میبایست وقت بگذارند و تخلفات آنها در سامانههای ما ثبت میگردد و آموزشهای لازم را در این خصوص میبینند.
وی ادامه داد: اگر این افراد به تخلف خود ادامه دادند و تکرار شد تشکیل پرونده میدهیم و آنها را به مرجع قضایی معرفی مینماییم و در آنجا مجازاتهای سنگین تری در انتظار آنان است.
سردار حمیدی افزود: در ادامه و در چند روز آینده نیز با هماهنگیهایی که انجام خواهد شد برای این دسته از رانندگان حتی تستهای روانی را در دستور کار خود قرار داد ه ایم چرا که رانندهای که جان خود و دیگران را به خطر میاندازد مشکل روحی و روانی دارد و میبایست این موضوع بررسی گردد.
وی گفت: این طرح در کنار اعمال قانون و برخوردهای پلیس با این گونه تخلفات صورت میگیرد و اگر رانندهای به تخلفات خود ادامه داد و بر آن اصرار ورزید این طرح در ادامه ضوابط موجود اجرا خواهد شد.