بین الملل تابناک| تحولات خاورمیانه: حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد، اعلام آمادگی کره جنوبی برای آزادسازی داراییهای ایران، نشست ویژه نتانیاهو با مقامات امنیتی اسرائیل درباره ایران، هشدار سازمان ملل درباره مرگ ۴۰۰ هزار کودک یمنی به دلیل سوء تغذیه و سفر نماینده ویژه آمریکا در امور یمن به کشورهای حاشیه خلیج فارس، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله راکتی به سفارت آمریکا در بغداد
یک منبع امنیتی روز دوشنبه اعلام کرد، صدای انفجار و آژیر خطر در اطراف منطقه به شدت محافظت شده الخضرا (سبز) در مرکز بغداد شنیده شد که هدف از حملات سفارت آمریکا در بغداد بوده است.
به گزارش شفق نیوز، این منبع امنیتی گفت، صدای انفجار ناشی از اصابت موشکها به اطراف منطقه الخضرا بوده است.
به گفته این منبع، صدای آژیرهای خطر نیز در داخل منطقه در پی انفجار شنیده شد.
همچنین یک منبع به سومریه نیوز گفت، سه موشک به اطراف منطقه الخضرا اصابت کرده است؛ یکی از موشکها به نزدیکی مقر امنیت ملی و دومی به نزدیکی کاخ السجود برخورد کرده و خساراتی نیز به تعدادی از خودروها وارد شده است.
این منبع اشاره کرد، براساس اطلاعات اولیه، محل شلیک این موشکها نزدیکی ریل قطار در منطقه حی الجامعه بوده است.
در این رابطه، خبرنگار روسیا الیوم از اصابت چهار موشک خبر داد. این خبرنگار افزود: این موشکها به کاخ السجود در منطقه الخضرا اصابت کرده که شامل دفاتر امنیت ملی عراق است و چند ۱۰ متر با سفارت آمریکا فاصله دارد.
یک مقام امنیتی نیز به روسیا الیوم تاکید کرد، این حمله سفارت آمریکا در بغداد را هدف گرفته بود.
همچنین خبرنگار روسیا الیوم از زخمی شدن تعدادی در این حادثه خبر داد.
اعلام آمادگی کره جنوبی برای آزادسازی دارایی های ایران
وزارت خارجه کره جنوبی در بیانیهای گفت داراییهای مسدود شده ایران بعد از رایزنی با آمریکا آزاد خواهند شد.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نوشته، این بیانیه بعد از آن صادر شده که ایران ادعا کرد با سئول بر سر نحوه انتقال و استفاده از منابع مالی مسدودشده خود به توافق دست یافته است.
ایران دوشنبه اعلام کرد این توافق در جریان دیدار میان «عبدالناصر همتی»، رئیس کل بانک مرکزی ایران و «رو جئونگ-هیون»، سفیر کره جنوبی در ایران حاصل شده است.
یونهاپ نوشته ایران در هفتههای گذشته از سئول خواسته حدود ۷ میلیارد دلار از داراییهای این کشور که به دلیل تحریمهای آمریکا در دو بانک کره جنوبی مسدود شده آزاد شوند.
در بیانیه وزارت خارجه کره جنوبی، بدون اشاره به جزئیات بیشتر آمده است: «دولت ما درباره روشهای استفاده از این داراییها با ایران گفتوگو کرده و طرف ایرانی رضایت خودش را درباره پیشنهادهای مطرح از طرف ما ابراز کرد.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «رفع انسداد این داراییها از طریق رایزنی با کشورهای مرتبط از جمله ایالات متحده صورت خواهد گرفت.»
چند هفته قبلتر یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی گفته بود، سوال گفتوگوها با آمریکا برای پرداخت بدهی ایران به سازمان ملل از طریق اموال بلوکهشده ایران به مراحل نهایی رسیده است.
چند ماه قبل اتاق بازرگانی ایران رقم این پول که در دو بانک کره جنوبی نگهداری میشوند را ۸ میلیارد و ۵۰۰ هزار دلار اعلام کرده بود. مقامهای ایران پیشتر گفتهاند سئول علاوه بر خودداری از آزادسازی این منابع مالی بابت نگهداری آنها پول هم مطالبه کرده است.
پیش از این نیز، منبعی در کره جنوبی به خبرگزاری یونهاپ گفته بود که ایران با تاکید بر لزوم آزادسازی پولهای بلوکه شده، خواستار استفاده از ۱ میلیارد دلار از این پولها برای خرید تجهیزات پزشکی شده است.
نشست ویژه نتانیاهو با مقامات امنیتی اسرائیل درباره ایران
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با «بنی گانتز» وزیر جنگ و «گابی اشکنازی» وزیر خارجه این رژیم نشستی را با موضوع ایران و سیاست های آتی کاخ سفید در قبال تهران برگزار کرد.
به نوشته رویترز، موضوع اصلی این نشست رویکرد آمریکا در قبال ایران مبنی بر پیگیری دیپلماسی است. این نشست چند روز بعد از گفتوگوی تلفنی «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، با نتانیاهو انجام شده است.
مقامات اسرائیلی می گویند، نتانیاهو که با دولت بایدن در مورد ایران اختلاف دارد، می خواهد جبهه ای متحد با گانتز و اشکنازی در برابر ایران تشکیل بدهد.
در همین رابطه روز جمعه نیز نتانیاهو با صدور بیانیه ای مدعی شده بود: اسرائیل اطمینان دارد که بازگشت به توافق پیشین (برجام)، تنها راه ایران را برای برخورداری از زرادخانه هستهای هموار میکند.
هشدار سازمان ملل درباره مرگ ۴۰۰ هزار کودک یمنی به دلیل سوء تغذیه
«مارک لوکوک»، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داد، زمان درباره بحران یمن در حال اتمام است و بیش از ۱۶ میلیون یمنی به سوی گرسنگی میروند و ۵ میلیون از آنها فقط یک قدم با قحطی فاصله دارند.
وی همچنین گفت که حدود ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال یمنی با سوء تغذیه شدید مواجه بوده و در هفتهها یا ماههای پایانی عمر خود قرار دارند.
این مقام سازمان ملل از تصمیم آمریکا برای حذف نام جنبش انصارالله یمن از لیست گروههای تروریستی استقبال کرد و گفت: «مقامهای آمریکایی این موضوع را شفاف ساخته و ما نیز موافق هستیم و نگرانیها درباره این موضوع به شدت بشردوستانه است.»
وی گفت که آمریکا از قصد خود برای اولویت دادن به دیپلماسی در پایان یافتن جنگ یمن و پرداختن به بحران انسانی در این کشور خبر داده است.
معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه هشدار داد، در صورتی که یمن به سوی قحطی بزرگ برود، یک فرصت برای صلحی پایدار از بین خواهد رفت.
ائتلاف سعودی-اماراتی نزدیک به شش سال یمن را زیر بمباران و موشکباران خود گرفته، با محاصره همه جانبه، گرسنگی و کمبود منابع درمانی به مردم یمن تحمیل کرده و به کشتار زنان و کودکان این کشور ادامه میدهد.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. ۲۲ میلیون نفر که ۷۵ درصد جمعیت یمن را تشکیل میدهند نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، ۸.۴ میلیون نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
سفر نماینده ویژه آمریکا در امور یمن به کشورهای حاشیه خلیج فارس
نماینده ویژه آمریکا در امور یمن سفری ده روزه را به کشورهای حاشیه خلیج فارس آغاز کرد.
بر اساس این گزارش، دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز دوشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد، «تیموثی لیندرکنیگ» از روز دوشنبه تا ۱۳ اسفند ماه به چندین کشور حاشیه خلیج فارس سفر خواهد کرد.
لندرکینگ در این سفر با مقامات ارشد منطقهای و «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن دیدار و رایزنی خواهد کرد.
طبق اعلام دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نماینده ویژه آمریکا در امور یمن قرار است در این سفر بر رویکرد خاتمه درگیری در یمن و ایجاد راهکار سیاسی پایدار تمرکز نماید.
گفتنی است، رژیم سعودی بیش از ۵ سال است با همراهی چند کشور عربی دیگر وابسته به خود تجاوز به یمن را آغاز کرده است.
در طول این تجاوز هزاران تن از مردم یمن شهید و زخمی و خسارات زیادی نیز به زیرساخت های این کشور وارد شده است.