به گزارش «تابناک»، دکتر حمید عمادی در گفت و گو با ایسنا، درباره وضعیت ویروس کرونای جهش یافته انگلیسی در کشور، گفت: جهش ویروس کرونا، باعث شده که میزان بیماری زایی کووید-۱۹ و قدرت سرایت آن افزایش یابد. البته اینطور نیست که ویروس جهش یافته فقط یک طیف خاصی را درگیر کند، بلکه همه طیف های سنی را می تواند درگیر کند.
وی تاکید کرد: البته پیش از این اگر اعلام می شد که به عنوان مثال ویرس ووهان دو درصد افراد زیر ۱۸ سال را درگیر می کند، این میزان در ویروس جهش یافته افزایش یافته و میزان بیشتری از افراد زیر ۱۸ سال را درگیر می کند، اما اینطور نیست که بگوییم ویروس جهش یافته فقط جوانان را درگیر کرده و سایر افراد را مبتلا نمی کند. بنابراین آمار مبتلایان زیر ۱۸ سال در ویروس جهش یافته انگلیسی بیشتر شده است.
وی افزود: در عین حال ویروس جهش یافته انگلیسی علائم بالینی مجزایی ندارد، بلکه علائم بالینی آن مانند قبل است، اما شدت بیماری، میزان سرایت پذیری و انتقال آن و میزان مرگ و میر ناشی از آن بیشتر از ویروس ووهان است. علائم ویروس جهش یافته نیز همان تب، سرفه، بدن درد و... که همان علائم کووید-۱۹ است و فرقی با ویروس ووهان از نظر علائم ندارد.
عمادی با اشاره به افزایش موارد بیماری با کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم، گفت: اگر این وضعیت یعنی روند کاهشی رعایت پروتکل های بهداشتی ادامه یابد، حتما با بحران در بیماری مواجه می شویم. کووید-۱۹ شوخی ندارد. تاکنون کرونا سه بار در یکسال گذشته به ما نشان داده است که هر زمان که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکردیم، چوبش را خوردیم. در حال حاضر هم باید مراقبت کنیم و با رعایت فاصله گذاری، استفاده از ماسک و چیزهایی که همه می دانیم، نباید اجازه دهیم بیماری گسترش یابد و خدایی نکرده منجر به بحران شود. موضوع رعایت این موارد است.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه با ادامه روند افزایشی بیماری و وضعیتی که در برخی استان ها مانند خوزستان می بینیم، متاسفانه احتمال بروز پیک چهارم بیماری وجود دارد، گفت: با توجه به گردش ویروس جهش یافته این احتمال وجود دارد که با توجه به سرایت پذیری بالاتر و شدت بیماری زایی بیشتر ویروس، میزان مرگ هایمان حتی از حداکثر مرگ ها در پیک قبلی هم بیشتر شود.
وی با بیان اینکه وضعیتی را که در تهران می بینم این است که آمار بیماران سرپایی مان در حال افزایش است، گفت: البته آمار بیماران بستری هنوز تفاوت چشمگیری نداشته است، اما به نظر می آید آمار بیماران بستری هم در سطح شهر تهران در حال افزایش است. باید توجه کرد که بعد از افزایش بیماران در بخش سرپایی حدود دو هفته طول می کشد تا این افزایش به بخش بستری هم تسری یابد که البته امیدوارم واقعا چنین اتفاقی رخ ندهد.