شیب انفجاری شناسایی و بستری بیماران در اصفهان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شناسایی حدود هزار و پانصد بیمار کووید۱۹ در روز، از تغییر وضعیت شهر اصفهان در روزهای آینده از نارنجی به قرمز خبر داد و گفت: شیب بسیار تند و انفجاری شناسایی، بستری و فوت بیماران در استان از اثرات تجمعات اسفندماه است که از ابتدای فروردین آغاز شد، درحالی که هنوز اثرات تعطیلات نوروزی را ندیده ایم.
کد خبر: ۱۰۴۳۶۴۵
|
۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۰ 03 April 2021
|
6580 بازدید

به گزارش «تابناک»، آرش نجیمی در گفت و گو با ایسنا، با مقایسه دو مقطع قبل و بعد از تعطیلات نوروز، اظهار کرد: از دی ماه تا اوایل اسفندماه روند شیوع کرونا در استان اصفهان رو به کاهش بود و در پایان بهمن ماه روند تقریبا ثابتی از موارد ابتلا به ویروس کرونا داشتیم، اما متاسفانه از ورود به اسفندماه و تحرکاتی مثل خریدهای نوروزی و تجمعات در مراکز خرید، آمارها خیز ملایمی به سمت بالا پیدا کرد.

وی با اشاره به پیش بینی افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید۱۹ در استان، گفت: از ۱۶ اسفندماه تغییراتی در تعداد ظرفیت تخت های بیمارستانی و بیمارستان های مرجع کرونا دادیم، اگرچه فکر نمی کردیم با شروع تعطیلات با چنین موج سنگینی روبرو شویم.

افزایش ۳ برابری شناسایی و بستری بیماران در استان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه متاسفانه از آغاز تعطیلات نوروزی، اثرات تجمعات اسفندماه را دیدیم، افزود: در حال حاضر شناسایی بیماران جدید و موارد بستری، هر دو نسبت به قبل از تعطیلات ۳ برابر شده که رقم بی سابقه ای است، ضمن اینکه تقریبا از امروز تعداد بیماران با شرایط حاد و نیاز به بستری در بخش آی سی یو بیمارستان و نیز موارد فوت بیماران رو به افزایش است.

وی ادامه داد: طبیعی بود ۲ هفته بعد از افزایش موارد بستری بیماران، با افزایش موارد حاد و فوت بیماران روبرو شویم که متاسفانه این خیز اتفاق افتاده است.

نجیمی با بیان اینکه متاسفانه موارد بستری بیماران کووید۱۹ در بیمارستان ها درحال ۴ رقمی شدن و رسیدن به مرز هزار بیمار در روز هستیم، گفت: در چنین شرایطی باید در ارائه خدمات درمانی تغییراتی بدهیم که اولین اقدام کم کردن ظرفیت تخت های درمان سایر بیماری ها و اختصاص تخت های بیشتر به بیماران کووید است.

اضافه شدن بیمارستان های جدید به چرخه درمان کووید

وی از آغاز پذیرش تعدادی از بیماران در بیمارستان الزهرا(س) برخلاف میل باطنی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خبر داد و گفت: احتمالا با اضافه کردن بیمارستان مرجع دیگری در کنار بیمارستان خورشید مجبور به پاسخگویی به افزایش بی رویه تعداد بیماران کووید هستیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه متاسفانه وضعیت شهرهای استان اصفهان یکی بعد از دیگری از رنگ آبی به زرد، زرد به نارنجی و نارنجی به قرمز تبدیل می شوند، تصریح کرد: روز گذشته دو شهرستان آبی خور و برخوار به رنگ زرد تغییر پیدا کرده و در استان شهری به رنگ آبی وجود ندارد.

وی با اعلام اینکه وضعیت شهرستان های شاهین شهر و میمه، فلاورجان، نجف آباد و لنجان نیز قرمز شده است، تصریح کرد: پیش از این ۲ شهرستان گلپایگان و خوانسار در استان اصفهان در وضعیت قرمز بودند که بر این اساس هم اکنون ۶ شهرستان قرمز در استان داریم.

نجیمی در مورد وضعیت شهر اصفهان نیز گفت: با توجه به روند رو به افزایش موارد بیماری و شناسایی یک هزار بیمار جدید در هر روز، قطعا در روزهای آینده شهر اصفهان نیز از وضعیت نارنجی به قرمز تغییر می کند.

سرایت ویروس جهش یافته کرونا در جامعه

وی با اشاره به شیب بسیار تند و انفجاری موارد شناسایی، بستری و موارد حاد و فوتی کرونا در استان اصفهان، گفت: تفاوت اصلی ویروس جهش یافته کرونا با ویروس قبلی در قدرت سرایت آن است که ۲ نشانه به ما می گوید ویروسی که هم اکنون در جامعه وجود دارد ویروس جهش یافته است که از فردی به فرد دیگر سرایت می کند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان توضیح داد: درحال حاضر روند سرایت ویروس در استان انفجاری است، به طوری که تعداد بیماران شناسایی شده در روز پنجشنبه ۸۰۰، روز جمعه ۹۰۰ و امروز به نزدیک هزار بیمار رسید. البته در موج های قبلی کرونا هم افزایش سرایت ویروس در جامعه را داشتیم ولی این شدت افزایش را می توان کاملا به ویروس جهش یافته ربط داد.

وی یکی دیگر از نشانه های شیوع ویروس جهش یافته کرونا در استان را الگوی انتقال بیماری برشمرد و افزود: اگرچه پیش از این نیز الگوی انتقال بیماری خانوادگی بود، ولی در حال حاضر شدت بیشتری دارد، به طوری که درصد بالایی از افرادی که با فرد بیمار در تماس هستند مبتلا می شود، درحالی که پیش از این ۵۰ تا ۶۰ درصد افراد در تماس با فرد مبتلا بیمار می شدند. به همین خاطر می بینیم که در تجمعات و مراسمی که فرد مبتلا به کرونا حضور دارد، تقریبا همه افراد مبتلا می شوند.

نجیمی با تاکید براینکه شتاب بیماری و ابتلای اطرافیان نشان دهنده قدرت سرایت چندین برابری ویروس است، گفت: با این وجود از نظر درمان و اصول پیشگیری تفاوتی بین ویروس ها وجود ندارد.

وی همچنین با یادآوری اینکه تعداد افراد درگیر در گروه های سنی پایین تر نسبت به موج های قبل بسیار بیشتر شده، تصریح کرد: این هم از ویژگی های ویروس جهش یافته است که کودکان را بیشتر از قبل درگیر می کند.

هرگونه تجمعی می تواند وضعیت را بحرانی تر کند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر محدودیت فعالیت مشاغل بر اساس گروه بندی اعلام شده در شهر اصفهان اجرا می شود، خاطرنشان کرد: وضعیت شهر اصفهان هم اکنون نارنجی است و به سمت بدتر شدن می رود، این درحالی است که از تجمعات و مراسم مذهبی پیش رو نگران هستیم. هرگونه تجمعی خطرناک است و می تواند وضعیت را بحرانی تر کند.

به گفته وی، هرچند هنوز اثرات تعطیلات نوروزی را ندیده ایم و مطمئن هستیم حداقل تا آخر فروردین ماه سیستم بهداشتی و درمانی با اثرات تجمعات و تعطیلات درگیر است، اما امیدواریم با تمام شدن تعطیلات و هشدارهایی که همه جدیت و حساسیت آن را درک می کنند، از اواخر فروردین شاهد توقف این روند باشیم، چراکه با ادامه روند اضافه شدن روزانه حدود ۱۰۰ بیمار جدید قطعا تاب آوری سیستم درمان شکننده خواهد شد.

بازگشت به شعار در خانه بمانیم

نجیمی با تاکید براینکه پایبندی مردم به پروتکل های بهداشتی باید سخت تر و جدی تر از قبل باشد، گفت: با توجه به شیب بیماری تند بیماری و وضعیت انفجاری شاید باید شعار در خانه ماندن را سرلوحه و اولویت اول قرار دهیم، چون حضور در جامعه حتی با وجود رعایت پروتکل های بهداشتی نمی تواند از روندی که شاهد آن هستیم جلوگیری کند. در شرایط فعلی نیاز به سکون جمعیت، در خانه ماندن افراد و عدم حضور در اجتماع حتی با رعایت پروتکل های بهداشتی داریم و تنها وقتی بنا به ضرورت مجبور به حضور در جامعه هستیم باید با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی باشد.

برنامه واکسیناسیون کرونا براساس پیش بینی ها نبود

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همچنین به وضعیت واکسیناسیون اشاه و خاطرنشان کرد: متاسفانه برنامه واکسیناسیون کرونا براساس پیش بینی ها نبود و در کشور بالای ۵۰۰ هزار دوز واکسن وارد شد که حتی برای کادر درمان هم محدودیت وجود دارد و نتوانستیم به قولی که برای واکسینه کردن افراد پیش از تعطیلات دادیم عمل کنیم.

وی با تصریح براینکه روند واکسیناسیون در کشور و استان کند است و پاسخگوی نیاز فعلی نیست، تاکید کرد: تا زمانی که واکسن به مقدار زیاد وارد کشور نشود نمی توانیم از واکسیناسیون گروه های حساس اطمینان خاطر پیدا کنیم، این درحالی است که حتی زمانی که واکسیناسیون انجام شود، اما به ایمنی جمعی نرسیده باشیم، همچنان باید کاهش سرایت بیماری بین افراد جامعه را در اولویت قرار دهیم که لازمه آن رعایت جدی پروتکل های بهداشتی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟