کشف و ثبت ۳۳ سیارک توسط محققان ایران

در چهارمین روز از پنجاه و هشتمین اجلاس زیرکمیته علمی – فنی کوپوس، جمهوری اسلامی ایران به قرائت بیانیه خود در رابطه با فعالیت‌های صورت گرفته برای پایش اجرام نزدیک به زمین پرداخت و خبر کشف و ثبت ۳۳ سیارک توسط محققان کشورمان اعلام شد.
کد خبر: ۱۰۴۷۹۲۱
|
۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸ 24 April 2021
|
5742 بازدید

به گزارش تابناک، ایسنا نوشت: در چهارمین روز از پنجاه و هشتمین اجلاس زیرکمیته علمی – فنی کوپوس، نمایندگان کشورها و نهادهای عضو ناظر به قرائت بیانیه پرداختند و طی آن موضوعات پسماندهای فضایی، نقش کشورهای باسابقه در فعالیت‌های فضایی در ایجاد پسماندهای فضایی و مسئولیت آنها در این خصوص مورد اشاره قرار گرفت و تاکید شد که ایجاد زباله فضایی نباید به اهرمی برای محدود کردن فعالیت‌های کشورهای نوپا در عرصه فضایی تبدیل شود.

در ادامه، فعالیت‌های گسترده صورت گرفته درخصوص استفاده از فناوری فضایی جهت توسعه جوامع در زمینه‌های مختلفی اعم از مدیریت بلایای طبیعی، پایش منابع آبی و خاکی، تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی، پایش و تحلیل اثرات گرم شدن زمین و ذوب شدن یخ‌ها و یخچال‌ها، پایش میزان دی اکسید کربن در جو، بالا آمدن آب دریاها و دیگر موضوعات در این خصوص ارائه شدند.

ذیل موضوع اجرام فضایی نزدیک به سطح زمین (NEO)، فعالیت‌های صورت گرفته برای پایش و ثبت این اجرام و محاسبه دقیق مدار آنها و تحلیل امکان برخورد آنها به زمین ارائه شد. همچنین نظرات برخی کشورها در خصوص راهکارهای مقابله با این اجرام و سیارک‌ها ارائه شد.

جمهوری اسلامی ایران نیز به قرائت بیانیه خود در رابطه با فعالیت‌های صورت گرفته برای پایش اجرام نزدیک به زمین پرداخت و خبر کشف و ثبت ۳۳ سیارک توسط محققان کشورمان اعلام شد.

در بخش بیانیه‌های تخصصی و نوآوری‌های فنی نیز در نوبت عصر اولین ارائه جمهوری اسلامی ایران با عنوان ارتباطات فضایی هوشمند با استفاده از آنتن های پلاسمایی توسط پژوهشگاه هوافضا ارائه شد.

به گزارش سازمان فضایی ایران، ارائه بعدی جمهوری اسلامی ایران در این بخش روز سه شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ خواهد بود.

پنجاه و هشتمین نشست اجلاس سالیانه کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو سازمان ملل متحد موسوم به کوپوس (COPUOS) از روز دوشنبه ۱۹آوریل (۳۰ فروردین) در وین، پایتخت اتریش، آغاز به‌کار کرد. این نشست که تا ۳۰آوریل (۱۰اردیبهشت) ادامه دارد، با توجه به شرایط همه‌گیری کرونا به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.

در سال جاری، سازمان فضایی ایران به‌عنوان متولی فعالیت‌های فضایی کشور، اقدام به انتشار فراخوان عمومی برای ارسال دستاوردها، فعالیت‌ها و نوآوری علمی و تحقیقاتی دانشمندان، متخصصین و دانشجویان کرد که پس از طی مراحل ارزیابی‌های فنی، دو گزارش از دانشگاه تهران و پژوهشگاه هوافضا، از میان گزارش‌های متعدد دریافتی، موفق به شرکت در برنامه ارائه‌های زیرکمیته علمی-فنی کوپوس شده‌اند. همچنین سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه فضایی ایران و سایر نهادهای مرتبط بیانیه‌هایی ذیل دستورکارهای مختلف ارائه خواهند داد.

در ابتدای نشست مذکور موضوع عضویت کره شمالی در این کمیته مجددا مطرح شد که با مخالفت کشورهای غربی به‌ویژه انگلیس، کانادا، ژاپن، نیوزلند، رژیم صهیونیستی و همچنین اتحادیه اروپا مواجه شد. در ادامه نمایندگان اتحادیه اروپا، گروه ۷۷ به‌علاوه چین، اتریش، اتحادیه اروپا، سوئیس، ایتالیا، روسیه، آمریکا و کانادا اقدام به ارائه بیانیه‌ای با هدف تشریح مهم‌ترین اقدامات و دستاوردهای فضایی خود کردند و نظرات خود را در خصوص موضوعاتی مانند زباله‌های فضایی و پایداری بلند مدت فعالیت‌های فضایی ابراز داشتند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟