۲۶ درصد تلویزیون نمی‌بینند

نتایج نظرسنجی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات به نام «اوقات فراغت در دوران کرونا» نشان می‌دهد ۲۶.۲ درصد پاسخ‌دهندگان برنامه‌­های تلویزیونی را نمی‌­بینند.
کد خبر: ۱۰۴۸۱۵۵
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۱ 25 April 2021
|
9033 بازدید
|

 

به گزارش تابناک از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات،‌ به استناد این نظرسنجی، ۲۹.۱ درصد پاسخگویان اعلام کرده‌اند در ایام کرونا نسبت به قبل، بیشتر فیلم سینمایی نگاه می‌کنند. ۲۱.۷ درصد پاسخگویان نیز به میزان قبل به تماشای فیلم‌های سینمایی پرداخته‌اند. ۳.۷ درصد پاسخگویان نیز گفته‌اند در ایام کرونا، کمتر فیلم سینمایی تماشا می‌کنند. ۴۵.۳ درصد پاسخگویان نیز بیان کرده‌اند که در ایام کرونا فیلم سینمایی تماشا نمی‌کنند.

جوانان نسبت به سایر گروه­ های سنی اعلام کرده‌اند تماشای فیلم در زمان شیوع کرونا بیشتر از قبل شده است. در سایر گروه­ های جنسی، تحصیلی و شهری و روستایی تفاوت معناداری در این زمینه وجود ندارد.

این نظرسنجی نشان می‌دهد در بین پاسخگویانی که اعلام کرده ­اند برای گذراندن اوقات فراغت در ایام کرونایی فیلم سینمایی می­ بینند؛ ۲۸ درصد از طریق دانلود از اینترنت (۱۴.۹ درصد کل نمونه)، ۱۲.۳ درصد به وسیله سایت­­ هایی نظیر فیلیمو (۶.۵ درصد کل نمونه)، ۱۰.۴ درصد از ماهواره (۵.۶ درصد کل نمونه)، ۸.۸ درصد با خرید فیلم از فروشگاه (۴.۷ درصد کل نمونه) و ۱.۹ درصد از طریق دانلود از کانال­ های تلگرامی (۱ درصد کل نمونه)؛ فیلم ­های سینمایی مدنظر خود را تهیه می­کنند.

۷۱ درصد ماهواره نمی بینند

براساس نظرسنجی اوقات فراغت در دوران کرونا، ۱۰.۴ درصد افراد پاسخگو در دوران کرونا بیشتر مخاطب برنامه­‌های ماهواره­ای بوده­‌اند. این در حالی است که میزان تماشای برنامه‌­های ماهواره‌­ای ۱۴.۱ درصد پاسخگویان در این ایام، نسبت به قبل تغییری نکرده است. ۲.۱ درصد افراد نیز اعلام کرده‌­اند نسبت به قبل از شیوع کرونا کمتر برنامه‌­های ماهواره‌­ای را می­‌بینند. همچنین ۷۱.۹ درصد پاسخگویان این نظرسنجی بیان کرده‌­اند از ماهواره استفاده نمی­‌کنند.

۵۱.۳ درصد پاسخگویانی که برای سپری‌کردن اوقات فراغت خود، برنامه‌­های ماهواره­ای را می­ بینند (۱۳.۷ درصد کل نمونه)، از این رسانه برای تماشای فیلم و سریال استفاده می ­کنند. ۲۹.۴ درصد این دسته از پاسخگویان نیز (۷.۸ درصد کل نمونه)، برای کسب خبر از شبکه‌های ماهواره­ استفاده می­‌کنند. مستند، شوهای موسیقی و برنامه ­های مُد از دیگر برنامه‌­های ماهواره­ای مورد استفاده این پاسخگویان است.

زنان نسبت به مردان بیشتر مخاطب فیلم و سریال ­های پخش‌شده از شبکه­‌های ماهواره­ای هستند. در بین گروه‌های سنی نیز، جوانان در قیاس با سایر گروه­های سنی، بیشتر از این رسانه فیلم و سریال تماشا کرده­اند. از سوی دیگر مردها نسبت به زنان بیشتر برنامه‌­های خبری ماهواره­ای را تماشا کرده­‌اند. همچنین افراد بالای ۴۵ سال در مقایسه با دیگر گروه­ های سنی بیشتر از برنامه­‌های خبری شبکه‌­های ماهواره­ای برای سپری‌کردن اوقات فراغت خود در این ایام استفاده کرده­‌ند.

 

به استناد نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا»، ۳۷.۹ درصد افراد پاسخگو گفته‌­اند در قیاس با دوران پیش از کرونا، بیشتر برنامه‌های تلویزیونی را مشاهده می‌کنند. میزان تماشای برنامه­‌های تلویزیونی ۲۸.۸ درصد پاسخگویان نسبت به پیش ازکرونا تفاوتی نداشته است. ۶.۷ درصد افراد نیز در این ایام کمتر برنامه‌های تلویزیون را تماشا کرده­‌اند. همچنین ۲۶.۲ درصد پاسخگویان اعلام کرده‌­اند برنامه‌­های تلویزیونی را نمی ­بینند.

افراد بدون تحصیلات دانشگاهی نسبت به پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر اعلام کرده‌­اند میزان تماشای برنامه ­های تلویزیون برای آنان در قیاس با قبل از شیوع کرونا افزایش یافته است. ساکنان روستاها نیز در قیاس با شهرنشینان بیشتر برنامه‌­های تلویزیون ایران نسبت به قبل از شیوع کرونا می­بینند.

۴۸.۱ درصد پاسخگویانی که از طریق برنامه‌­های تلویزیون اوقات فراغت خود را در دوران کرونا گذرانده‌­اند (۳۵.۴ درصد کل نمونه) مخاطب فیلم و سریال این رسانه بوده‌­اند. ۳۹.۷ درصد این دسته از پاسخگویان (۲۹.۲ درصد کل نمونه) نیز پیگیر اخبار کشور از طریق تلویزیون بوده‌­اند. دیگر برنامه­‌هایی که این دسته از پاسخگویان مخاطب آن برای سپری‌کردن اوقات فراغتشان در دوران کرونا بودند به‌ترتیب عبارت است از: مستند، برنامه‌­های علمی، برنامه‌­های مذهبی، آموزشی و میزگرد و مصاحبه شخصیت­ ها.

زنان نسبت به مردان بیشتر مخاطب فیلم و سریال­ های تلویزیون در دوران کرونا بوده‌­اند. جوانان نیز در قیاس با سایر گروه­ های سنی بیشتر فیلم­ وسریال­ های تلویزیون را برای پر کردن اوقات فراغت دیده‌­اند. پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند با اختلاف اندکی نسبت به افراد بدون تحصیلات دانشگاهی برای گذراندن روزهای کرونایی بیشتر فیلم و سریال­ های صداوسیما را تماشا کرده‌­اند.

از سوی دیگر مردان نسبت به زنان بیشتر مخاطب اخبار تلویزیون در روزهای کرونایی بوده‌­اند. در بین گروه‌های سنی نیز افراد بالای ۴۵ سال بیشتر اعلام کرده­‌اند در این ایام اخبار تلویزیون را برای پرکردن اوقات فراغت دنبال کرده‌­اند. همچنین پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند بیشتر گفته‌­اند در دوران کرونا به تماشای اخبار صداوسیما پرداخته‌­اند.

جامعه آماری این نظرسنجی را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در شهر و روستاهای کشور تشکیل داده است. تعداد نمونه این نظرسنجی نیز ۲۱۰۳ نفر بوده که به صورت تصادفی انتخاب شده ­اند. در این نظرسنجی، فعالیت‌هایی نظیر فیلم‌دیدن، مطالعه کتاب، استفاده از ماهواره، میهمانی رفتن، فعالیت در شبکه‌های اجتماعی، سفر رفتن، تماشای تلویزیون، خریدن روزنامه یا مجله، گوش دادن به موسیقی و ورزش‌کردن مورد پرسش قرار گرفته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
تلويزيون ميبينن اما با اينترنت چون تلويزيون آدم رو زنداني ميكنه
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
من بعید می دونم71 درصد ماهواره نبینند چون دیدنش برای فرد در ایران یعنی قانون شکنی که سبب عدم ابراز حقیقت می شود در نظر سنجیها
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
اگه 71 درصد ماهواره نمیبینن پس اینهمه دیش ماهواره رو پشت بوم ها برای تزئینه؟ این آمارارو از کجا در میارن؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
به همین خیال باش
بیش از 80 درصد تلویزیون نمی بینند
بنده و هفت هشت تا خانواده نزدیک مثل خواهرم ,پدر و مادرم,دختر خاله پسر خاله عمو عمه اصلا آنتن تلویزیون ایران رو نداریم بین دوست ها و همکار هام هم اکثرا میگن تلویزیون ایران رو نمی بینیم یعنی اصولا چیزی نداره که بخوان ببینن. خب مشت نمونه خروار.

شاید در شهرستان ها کمی اوضاع تلویزیون بهتر باشه ولی در کل تا اونجا که من دیدم مردم خیلی کم به تلویزیون اقبال نشون میدن بعضی ها برنامه هاش رو نمی پسندن و بعضی ها به خاطر دروغ پردازی های صدا سیمای میلی از لج شون تلویزیون نمی بینن

اگر پارازیت رو از روی ماهواره بردارند همون بیست سی درصد هم که به زور تلویزیون ملی میدیدن همون ها هم دیگه نمی بینن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
نمی بینند یا می بینند ؟!!
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۷:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
فکر کنم منظورت این بود که 26 درصد تلویزیون می بینند که به نظر من همونم اغراق شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
دست كم ده پانزده سال ميشه تلوزيون نگاه نكردم
تلوزيون با مردم دشمني داره
قصد افسرده كردن مردم رو داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
صدا و سیممای میلی یکی از منابع اصلی هدر رفت بیت المال
تعطیلش کنید کلا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
مثل نرخ تورم و بیکاری همش درسته
آیندگان بشریت اگه دارید تاریخ رو بررسی میکنید و به این پیام خوردی بدونی این آمارهای رسمی تورم و بیکاری و... همش ساختگی هست و همه هم میدونن ساختگی هست اما
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۰۵
چند هزار سال تاریخ و چند صد پادشاه ، دریغ از فیلم و سریال های زیبا و فاخر و اصیل
فیلم هایی که به باعث شود جوان ایرانی به غنای فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی افتخار کند و هوس فرهنگ غرب و کره نکند

سینما هم عین بقیه موارد از سوءمدیریت رنج میبرد ... کارگردانان ضعیف و نویسندگان ضعیف و مدیریت ضعیف و . . .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟