جدیدترین گزارش مرکز آمار از تغییرات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها در سال گذشته، نشان میدهد نرخ تورم کل کشور در سال قبل به رقم ۳۶.۴ درصد رسیده است.
به گزارش تابناک اقتصادی؛ همچنین نرخ تورم سالانه برای مناطق شهری ۳۶.۲ درصد و برای مناطق روستایی ۳۷.۷ درصد بوده است. بر این اساس، نرخ تورم نسبت به سال گذشته برای کل کشور، مناطق شهری و مناطق روستایی به ترتیب ۱.۶، ۱.۸ و ۰.۴ درصد افزایش یافته است.
بیشترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور در سال ۱۳۹۹ مربوط به ماههای مهر (۷ درصد)، تیر (۶.۴ درصد) و آبان (۵.۲ درصد) و کمترین نرخ تورم ماهانه خانوارهای کشور مربوط به ماههای اسفند (۱.۸ درصد) دی (۱.۸ درصد) و خرداد (۲ درصد) است.
نرخ تورم نقطه به نقطه در طول سال ۱۳۹۹ به غیر از یک دوره کاهشی در آذر ماه روند افزایشی داشته است به طوریکه از عدد ۱۹.۸ درصد در ابتدای سال ۱۳۹۹ به عدد ۴۸.۷ درصد در اسفند ماه همین سال افزایش پیدا کرده است.
سری زمانی تورم نقطه به نقطه برای خانوارهای کل کشور در بازه سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ بصورت زیر است:
نرخ تورم کل کشور در سال ۱۳۹۹ برابر ۳۶.۴ درصد است که در دهک های مختلف هزینه ای در بازه ۳۴.۶ درصد برای دهک اول تا ۴۳.۵ درصد برای دهک دهم نوسان دارد. محدوده تغییرات تورم دوازده ماهه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» بین ۳۶.۵ درصد برای دهک دهم تا ۴۱.۲ درصد برای دهک دوم است.
فاصله تورمی در بین دهک های مختلف هزینه ای در سال ۱۳۹۹ به ۸.۹ درصد رسید که نسبت به سال قبل (۲.۷ درصد) ۶.۲ واحد درصد افزایش نشان می دهد.
گزارش مرکز آمار نشان می دهد، نرخ تورم سالانه ۱۳ استان از نرخ تورم کل کشور در سال گذشته کمتر و ۱۴ استان هم بیشتر از نرخ تورم کل کشور است.
تغییرات شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارها در سال گذشته، نشان می دهد نرخ تورم کل کشور در سال قبل به رقم ۳۶.۴ درصد رسیده است.
بررسی شاخص قیمت مصرف کننده به تفکیک استان بیانگر این است که در سال ۱۳۹۹ بیشترین نرخ تورم خانوارهای کشور مربوط به استان کرمانشاه با ۴۰.۱ درصد و کمترین نرخ تورم مربوط به استان مرکزی با ۳۳.۳ درصد است. همچنین شکاف نرخ تورم بین استان های مختلف در سال ۱۳۹۹، ۶.۸ درصد است که نسبت به سال قبل ۴.۵ واحد درصد کاهش یافته است. /ایبِنا