سرانه مصرف برنج ۱۵درصد کمتر شد

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت اظهار داشت: به واسطه کاهش واردات، مصرف سرانه برنج ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است. یعنی برآورد ما این است که حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.
کد خبر: ۱۰۵۲۰۱۰
|
۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۴ 15 May 2021
|
5945 بازدید
|
۹

به گزارش تابناک، صدیف بیک‌زاده در مورد افزایش قیمت جهانی شکر و تاثیر آن بر بازار داخلی اظهار کرد: فعلا افزایش قیمتی در مورد شکر نداریم، درست است که قیمت جهانی شکر افزایش یافته و همینطور گروه ارزی آن از سال ۹۸، از ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی رسیده است، اما به علت اینکه شرکت بازرگانی دولتی ذخایر شکر داشت و همینطور کمتر بودن قیمت تولید داخلی از قیمت جهانی، فعلا تعدیلی قیمتی روی شکر اتفاق نیافتاده است.

وی افزود: تا زمانی که ذخایر راهبردی شرکت بازرگانی دولتی ایران ادامه داشته باشد این روند ادامه دارد. باید دید بعد از اتمام یا به حداقل رسیدن این منابع وضعیت به چه شکلی است. اگر برنامه‌ای برای افزایش قیمت وجود داشته باشد رسما اعلام خواهد شد.

بیک‌زاده در مورد افزایش قیمت نان تصریح کرد: از آنجا که مسئول دبیرخانه ساماندهی گندم، آرد و نان شرکت بازرگانی دولتی ایران است، اگر این شرکت اعلام افزایش قیمت نان را انجام داده احتمالا این موضوع در برنامه آنها وجود داشته باشد اما من اطلاع ندارم و هنوز به وزارت صمت چنین موضوعی اعلام نشده است. اگر قرار باشد قیمت نان افزایش یابد رسما در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان کشور باید مصوب شده و توسط استانداران ابلاغ می‌شود. تا زمانی که این مساله ابلاغ نشده افزایش قیمت از طرف واحدهای صنفی خلاف مقررات است.

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت در مورد وضعیت برنج نیز اظهار داشت: از سال گذشته که قیمت برنج ارز نیمایی شد کاهش در واردات داشتیم، بطوریکه فروردین امسال نسبت به فروردین سال ۹۸ حدود ۹۰ درصد کاهش واردات داشته‌ایم، در سال ۹۹ نیز نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۷ درصد واردات کاهش داشته است به طور تخمینی ۱۵ تا ۲۰ درصد از این کاهش واردات برنج از محل افزایش تولید داخلی جبران شده و یک مقدار هم به خاطر تعدیل تقاضا بوده است.

وی در مورد میزان تغییرات سرانه مصرف گفت: تا زمانی که رفتار مصرف‌کننده تطبیق پیدا کند میزان مصرف کمتر می‌شود؛ با افزایش قیمت متاثر از نیمایی شدن واردات برنج، کاهش مصرف نیز رخ می‌دهد. در مورد برنج حدود ۵۰ درصد وابستگی به واردات داریم، میزان نیاز کشور ۳.۵ میلیون تن است و حدود ۶۰۰ هزار تن نیز ذخایر راهبردی داریم، حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۲ میلیون تن آن از طریق تولید داخل و حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود. بنابراین سرانه مصرف حدود ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم است یعنی به واسطه کاهش واردات، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش سرانه مصرف برنج روی داده است. یعنی برآورد ما این است که حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.

بیک‌زاده افزود:‌ طبق مدل‌های اقتصادی مصرف‌کننده‌ها زمانی مصرف خود را با قیمت‌ها تطبیق می‌دهند، تا زمانی که این تطبیق رخ دهد حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم سرانه مصرف برنج وارداتی کاهش خواهیم داشت، البته همه این اعداد به صورت برآوردی است.

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت همچنین تصریح کرد: برای کالاهایی که در سبد مصرف خانوار نقش دارند؛ برنامه‌ریزی تامین، توزیع و تنظیم بازاری داریم که هر هفته در کارگروه تنظیم بازار رصد می‌شود. برای مثال اینکه برای یک کالاهای خاص چه میزان نیاز وجود دارد، چه مقدار از این نیاز از محل تولید داخل و چه میزان از طریق واردات تامین می‌شود. اگر تولید داخلی به هر دلیلی ممکن دچار مشکل شود، از طریق واردات برای آن برنامه‌ریزی می‌شود. اگر تولید داخلی افزایش یابد، میزان واردات مدیریت می‌شود.

وی افزود: به طور کلی از آنجا که محصولات کشاورزی تابع شرایط اقلیمی و بخش وارداتی آنها مانند روغن، برنج و شکر تابع شرایط بین‌المللی هستند، کارگروه تنظیم بازار به طور هفتگی برنامه‌های خود را مورد رصد قرار می‌دهد و متناسب با تغییرات انجام شده در منابع تامین این کالاها، در برنامه‌ریزی‌های خود تجدیدنظر می‌کند برای مثال تعرفه‌ها یا سود بازرگانی را تغییر می‌دهد.

منبع: ایلنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
به خاطر گرانی هستش ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
سرانه مصرف برنج من خیلی بیشتر از 20 درصد کاهش یافته است طبق اصل لانه کبوتری (منطق ریاضی) پس دستکم یک نفر مصرف سرانه برنجش افزایش یافته است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
خانم کارشناس برنج هم گران شد حالا باید چی بخوریم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
برنج داخلی با این قیمت نمی صرفد و ارزش غذایی زیادی هم ندارد تقاضا باز هم کمتر خواهد شد ضمنا افزایش چاقی هم یکی از علتهایش مصرف برنج زیاد است
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
یواش یواش انقدر قیمتها بالا میره که مردم هیکلشون میشه عین بیافرائیها
تا چند وقت دیگه غار هم بدلیل قیمت مسکن گرون میشه . خر و الاغ هم جایگزین پراید و مصولات ایران خودرو و سایپا میشه.
خداروشکر مسئولین مملکت رو عین شعب ابی طالب کرده اند .
اجرکم عنداله
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
شما میگید گرانیه کشاورز بدبخت باید چیکار بکنه سم کود شمیایی چند برابر شده کارگر روزی 300 هزار تومان پول آبیاری پول میراب کسی که آب ها را توی مزارع برنج تقسیم میکنه پول تراکتور و کمبیاین هزینه شالیکبی اون که خودش تا زمان برداشت محصول توی مزرعه کار میکنه حرف کشاورز فقط کشاورز می فهمه آیا شما تا به حال توی گل شالیزاری راه رفتی تا بفهمی چقدر سختی داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
ایشالا بعد از حذف گوشت لبنیات و مرغ و حالا برنج ,فقط باد هوا می ماند بر سر سفره مردم که البته با آلودگی هوا همون هم از مردم دریغ میشه. شرم کنید
ناشناس
|
Viet Nam
|
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
شاید یکی از مانع های تولید مصرف باشد
لذا مردم برای اینکه آمار تولید مثل آمارهای دیگر صعودی شود مصرف را کم کرده اند
sina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۵
از مردم خواهش میکنم برنج خارجی مصرف نکنند به خدا برای سلامت خودتون و فرزندانتون میگم ما در ایران انواع برنج داریم که به لحاظ قیمت هم تراز برنج هندی یا پاکستانی میباشد ولی از نظر کیفیت سلامت و طعم بی نظیر میباشد برنجهای هندی و پاکستانی با اب الوده تغذیه میشوند و ارسنیک بالایی دارن گول ظاهر این برنجها را نخورید اسم چند نوع برنج را میگم برید امتحان کنید (برنج عنبر بو برای خوزستان است... برنج کام فیروز برای استان فارس است... برنج خزر برای شمال است...)از نظر قیمت یا ارزانتر یا هم قیمت برنج خارجی میباشد ولی کیفیت سلامت طعم عطر بی نظیر خواهش میکنم به فکر سلامت خانواده و فرزندانتون باشید
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟