روسیه آماده محدودیت صادرات غذایی شد

روسیه هشدار داد آماده است محدودیتهای صادراتی محصولات غذایی اساسی را بدنبال افزایش اخیر قیمت کالاهایی مانند شکر و آرد، گسترش دهد.
کد خبر: ۱۰۵۶۴۸۰
|
۱۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۵ 07 June 2021
|
7253 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، مکسیم رشتنیکوف، وزیر امور اقتصادی روسیه به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: روسیه که یکی از بزرگترین صادرکنندگان غله در جهان به شمار می رود در حال بررسی فراهم کردن بهترین پشتیبانی برای صادرات غذایی و همزمان حمایت از مصرف کنندگان داخلی در برابر قیمتهای رو به افزایش است.

شاخص قیمت مواد غذایی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ماه مه حدود ۴۰ درصد بر مبنای سالانه افزایش یافت و به بالاترین حد در حدود یک دهه اخیر صعود کرد. قیمت مواد غذایی با توجه به این که ۲۰ میلیون نفر یا یک نفر از هر هفت شهروند روسی زیر خط فقر زندگی می کند، مسئله سیاسی مهمی برای کرملین است.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در دسامبر به مقامات این کشور دستور داد کنترلهای قیمت موقتی روی مواد غذایی اساسی مانند روغن آفتابگردان و پاستا اعمال کنند. سهمیه صادرات گندم اوایل امسال اعلام شد و تعرفه صادرات ماه جاری افزوده شد. مسکو اعلام کرد چنین اقدامی ضروری بود تا سالها کاهش درآمد که تامین کالاهای غذایی اساسی را برای بسیاری از مردم دشوار کرده بود، جبران شود.

وزیر امور اقتصادی روسیه گفت: این کشور ممکن است تدابیر صادراتی را توسعه داده و شامل محدودیتهای صادراتی کامل و تعرفه صادرات شناور قرار دهد. وی در ادامه خاطرنشان کرد هیچ تضمینی وجود ندارد که قیمت جهانی مواد غذایی تثبیت شده و به پیک رسیده است. هر گونه خبری درباره پیش بینی های محصول می تواند باعث جهش قیمت بعضی کالاهای غذایی اساسی شود بنابراین ما مدام به آنها توجه کرده و اقدامات لازم را در زمان مناسب انجام می دهیم.

روسیه صادرات کالاهای غذایی اساسی مانند گندم را پس از سال ۲۰۱۴ که واردات اکثر مواد غذایی غربی در واکنش به تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا ممنوع شده بود، آغاز کرد و سپس به توسعه اساسی کشاورزی داخلی پرداخت. طبق آمار سازمان جهانی تجارت، کالاهای کشاورزی مانند گندم حدود هشت درصد از ۴۱۹ میلیارد دلار صادرات روسیه در سال ۲۰۱۹ را تشکیل دادند.

با این حال روسیه در سطح مشابه آمریکا یا اروپا زیرساخت برای انبار کردن انبوه مواد غذایی ندارد. اما محدودیت صادراتی مطرح شده حمایت بخش خرده فروشی غذا را جلب کرده است. بعضی از مدیران این بخش می گویند افزایش اخیر قیمتها به دلیل تقاضای فزاینده از سوی واردکنندگان چینی است که مایل هستند پول بیشتری پرداخت کنند. قیمت شکر در روسیه سال گذشته ۶۵ درصد افزایش یافت.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، در مقابل مقامات روسیه عامل قیمت بالاتر مواد غذایی را آن طور که میخائیل میشوستین، نخست وزیر این کشور توصیف کرده است، حرص و طمع برخی تولیدکنندگان و شبکه های خرده فروشی عنوان کرده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟