کیوسک بین الملل تابناک: نشست شورای امنیت برای مقابله با تهدیدات سایبری جهان، حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه، درخواست العامری از الکاظمی برای اخراج فوری نظامیان آمریکا از عراق، بیانیه کاخ سفید درباره دیدار ضدایرانی بایدن و رئیس رژیم صهیونیستی و هشدار آمریکا درباره سفر شهروندانش به روسیه، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
نشست شورای امنیت برای مقابله با تهدیدات سایبری جهان
همزمان با تداوم تهدیدهای سایبری علیه تاسیسات زیربنایی کشورهای جهان، قرار است اعضای شورای امنیت سازمان ملل در اولین نشست علنی رسمی خود به بررسی این چالش بپردازند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل، امروز مساله تهدید فزاینده هک شدن تاسیسات زیربنایی مهم کشورهای جهان را که به چالشی جدی تبدیل شده، بررسی خواهند کرد؛ جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا اخیرا در دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود این مساله را مطرح کرده بود.
بایدن در دیدار اخیرش با پوتین در ژنو، خطوط قرمز مدنظر واشنگتن را برای مسکو مطرح کرد. پیش از این، برخی مقامات آمریکایی مدعی شدند که روسیه در برخی حملات سایبری علیه تاسیسات زیربنایی نقش داشته، ولی روسیه هرگونه دخالت در این حملات سایبری را رد کرده است.
بایدن در این راستا به شانزده نهاد و سازمان از بخش انرژی گرفته تا بخش توزیع آب اشاره کرد و نسبت به هرگونه حمله سایبری به این بخش ها هشدار داد.
یک دیپلمات اروپایی متخصص امور سایبری در این زمینه گفت: این لیستی از تاسیسات زیربنایی مهم در هر کشوری است. در اولین کمیته سازمان ملل، ما در سال ۲۰۱۶ توافق کردیم که از هرگونه فعالیت سایبری مُخرب علیه تاسیسات زیربنایی حیاتی همدیگر به عنوان اعضای سازمان ملل جلوگیری کنیم؛ این نشست به درخواست استونی که ریاست این ماه شورای امنیت را برعهده دارد، آنلاین برگزار می شد.
شورای امنیت سازمان ملل پیشتر در گذشته نیز امنیت سایبری در جهان را بررسی کرده بود؛ اما فقط غیررسمی بوده است.
یک دیپلمات دیگر که خواست نامش فاش نشود، گفت: این مساله ای نیست که بتوانیم نسبت به آن بی توجه باشیم و بگوییم وجود ندارد. این موضوع جدیدی است و در شورای امنیت همواره این سخت بوده که پس از ۷۶ سال رسیدگی سنتی در حوزه امنیت و صلح، رویکرد جدیدی در پیش گرفت.
استونی اعلام کرده که هدف این ویدئو کنفرانس، کمک به درک بهتر خطرات فزاینده ناشی از فعالیتهای مخرب سایبری و تاثیر آن بر صلح و امنیت جهانی است.
نماینده استونی در سازمان ملل نیز گفت: ما در یک اوضاع پیچیده قرار داریم که مشابه دیگر مسائل امنیت بین المللی دیگر نیست. این یک مساله معمول مربوط به کنترل تسلیحات نیست که بتوانیم برای آن معاهده امضا کرده و سپس آن را تایید کنیم. ما در این راستا به یک رویکرد مبتکرانهتر نیاز داریم.
حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
منابع خبری از حمله موشکی به پایگاه آمریکا در میدان نفتی العمر در شرق سوریه خبر دادند.
آژانس رسمی سوریه "سانا" اعلام کرد، پایگاه نظامی آمریکا در میدان نفتی العمر در حومه شرقی دیرالزور با موشک هدف قرار گرفت.
همچنین این خبرگزاری بدون اشاره به منبع حملات، با انتشار یک کلیپ ویدیویی اعلام کرد، این عملیات را مستند کرده است.
این پایگاه غیرقانونی آمریکا، میزبان نظامیان خارجی تحت رهبری ائتلاف ضد داعش است.
علاوه بر این، خبرگزاری آناتولی گزارش داد، حمله به پایگاه آمریکایی در میدان نفتی العمر دستکم با پنج موشک انجام شد.
رسانههای وابسته به مخالفان سوریه هم تایید کردند که چندین خمپاره در میدان نفتی العمر و اقامتگاههای این میدان در حومه شرقی دیرالزور که نیروهای آمریکایی از آن به عنوان یک پایگاه نظامی استفاده میکنند، سقوط کرد و منجر به تلفات مادی، آتش سوزی برخی خودروها و خرابی شماری تجهیزات شد.
خبرنگار اسپوتنیک نیز گزارش داد این حمله منجر به زخمی شدن دست کم ۷ تن از نیروهای مسلح تحت حمایت آمریکا شد که زخمیها به بیمارستانی در جنوب الحسکه منتقل و بلافاصله این بیمارستان بسته و نیروهایی در اطراف آن مستقر شدند.
همچنین اخباری از زخمی شدن نیروهای آمریکایی و ائتلاف تحت امر آمریکا منتشر شده که بلافاصله هواپیماهای شناسایی نیروهای آمریکایی و ائتلاف بین المللی بر فراز منطقه پرواز کردند.
این حمله ساعاتی پس از حمله هوایی آمریکا به مواضع حشد شعبی در مرز بین عراق و سوریه صورت گرفت.
شبکه الجزیره با اعلام این خبر گزارش داد، نیروهای ائتلاف تحت امر آمریکا در دیرالزور با پرتاب چند خمپاره پاسخ دادند.
در همین راستا وین ماروتو، سخنگوی ائتلاف ضد داعش با تایید حمله اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در سوریه مواضعی را که حملات از آنجا صورت گرفته هدف گرفتند.
وی گفت: نیروهای مسلح ایالات متحده در سوریه ، همزمان با قرار گرفتن در معرض حملات موشکی، در دفاع از خود، منبع حمله را هدف گرفتند. ماروتو به تلفات یا خسارات و جزئیات بیشتر درباره این حمله اشارهای نکرد.
درخواست العامری از الکاظمی برای اخراج فوری نظامیان آمریکا از عراق
رئیس ائتلاف الفتح در جریان دیدار با نخستوزیر عراق، خواستار اخراج فوری نظامیان آمریکا از این کشور شد.
یک منبع آگاه در گفتوگو با خبرگزاری شفق نیوز اعلام کرد، هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح عراق با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر این کشور در منطقه سبز بغداد دیدار کرد.
این منبع گفت: العامری در این دیدار تاکید کرد که خواسته احزاب سیاسی و گروههای عراق اخراج فوری نظامیان آمریکا از کشور است.
طبق گفته این منبع، الکاظمی نیز به العامری گفته با کمیتههای فنی و نظامی ویژه و همچنین آمریکاییها این موضوع را بررسی خواهد کرد.
این درخواست پس از آن مطرح شد که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) صبح دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد، نیروهای هوایی این کشور به دستور جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا مواضع حشد شعبی را در دو نقطه ـ یکی در خاک سوریه و دیگری در خاک عراق ـ بمباران کرده است.
این وزارتخانه مدعی شد، این حملات در پاسخ به حملات اخیر به پرسنل و تأسیسات آمریکایی در عراق انجام و منجر به شهادت چهار تن از نیروهای حشد شعبی شد. خبرگزاری سانا نیز از شهادت یک کودک در این حملات خبر داد.
بیانیه کاخ سفید درباره دیدار ضدایرانی بایدن و رئیس رژیم صهیونیستی
کاخ سفید با صدور بیانیهای در خصوص محتوای دیدار «جو بایدن» و «روون ریولین» رئیس جمهور ایالات متحده و رئیس رژیم صهیونیستی در کاخ سفید، بر حمایت قاطعانه واشنگتن از تلآویو تأکید کرد.
کاخ سفید در بیانیهای که امروز در وبسایت رسمی خود منتشر کرد، در خصوص دیدار آخر شب گذشته (دوشنبه) به وقت محلی (بامداد سهشنبه به وقت تهران)، بایدن و ریولین نوشت: «رئیسجمهور جوزف آر بایدن جونیور، امروز با رئیسجمهور روون ریولین دیدار کرد تا رئسجمهور ریولین را در حالی که به پایان دوره (ریاستجمهوری) خود نزدیک میشود، ارج نهد و قدرت پایدار مشارکت ایالات متحده-اسرائیل را نشان دهد.»
طبق این بیانیه، بایدن در دیدار با همتای صهیونیست خود بر حمایت قاطعانه واشنگتن از رژیم صهیونیستی تأکید کرده است.
کاخ سفید در این باره افزود: «رئیسجمهور بایدن، حمایت بیدریغ خود از امنیت اسرائیل و تعهدش به تعمیق همکاری بین دو کشور در تمامی زمینهها را اعلام کرد.»
کاخ سفید در ادامه به محور گفتوگوهای بایدن و ریولین اشاره کرد و نوشت: «رهبران (بایدن و ریولین)، در خصوص چالشهای بسیاری که منطقه با آن روبه روست، از جمله تهدیدی که ایران به همراه دارد، بحث کردند. رئیسجمهور بایدن تأکید کرد، در دولت وی، ایران هرگز به سلاح هستهای دست پیدا نخواهد کرد و به رئیسجمهور ریولین اطمینان داد که ایالات متحده برای مقابله با فعالیت شرورانه ایران و حمایت این کشور از نائبان تروریست که پیامدهای مخربی برای منطقه دارند، مصمم است.»
هشدار آمریکا درباره سفر شهروندانش به روسیه
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز گذشته (دوشنبه) با صدور بیانیهای به شهروندان این کشور در خصوص سفر به روسیه هشدار داد.
خبرگزاری روسی تاس در این خصوص گزارش کرد، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود به شهروندان آمریکایی در خصوص سفر به «قفقاز شمالی از جمله چچن و مونت البروس به واسطه تروریسم، آدمربایی و خطر ناآرامیهای مدنی» هشدار داد.
وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که تا 28 ژوئن (هفتم تیرماه)، کشور روسیه در لیست واشنگتن جزو کشورهای سطح چهار محسوب میشود؛ به این مفهوم که نباید به آن جا سفر کرد.
وزارت خارجه آمریکا همچنین به شهروندان آمریکایی هشدار داد، از رفتن به منطقه «کریمه» نیز پرهیز کنند، زیرا روسیه آن جا را تحت اشغال قرار داده و نیروهای روسیه احتمالاً تخلفاتی را در آن جا مرتکب خواهند شد.
هشدار وزارت خارجه آمریکا در خصوص سفر به روسیه در حالی صادر شده که در روزهای اخیر، تحرکات کشورهای ناتو در آبهای روسیه به شدت افزایش یافته است.
مرکز فرماندهی دفاع ملی روسیه دوشنبه اعلام کرد که ناوگان دریای سیاه روسیه با دقت مراقب تحرکات کشتیهای جنگی ناتو و سایر کشورهای شرکت کننده در رزمایشی است که در دریای سیاه برگزار میشود.
این رزمایش از روز دوشنبه برگزار شد و شرکت کنندگان آن اوکراین، ایالات متحده، کانادا، انگلیس، هلند، رومانی، بلغارستان، یونان، ترکیه، لتونی هستند. در این رزمایش ۴۰۰۰ پرسنل نظامی، ۴۰ فروند کشتی، قایق و شناورهای تدارکاتی، ۳۰ هواپیما و بیش از ۱۰۰ دستگاه کامیون و خودروی زرهی شرکت خواهند کرد.
این در حالی است که اوکراین و ایالات متحده با وجود درخواست روسیه برای لغو این رزمایش، تمرین نظامی را با مشارکت بیش از سی کشور در دریای سیاه و جنوب اوکراین از روز دوشنبه آغاز کردند.
روسیه چندی قبل نیز نیروها و ادوات جنگی خود را در مرز با اوکراین مستقر کرد که با واکنش این کشور، آمریکا و ناتو مواجه شد.
رسانهها چهارشنبه گذشته گزارش دادند، یک ناو روسی برای بیرون راندن یک فروند ناو جنگی انگلیس از آبهای سرزمینی روسیه نزدیک شبهجزیره کریمه، مجبور به شلیک اخطار شد. از سوی دیگر، یک جنگنده روسی مسیر حرکت این ناو انگلیسی را بمباران کرد.
بعد از جنگ سرد نخستین بار بود که روسیه برای جلوگیری از پیشروی یک کشتی جنگی ناتو، گلوله جنگی شلیک کرد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.