تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون شروع سبز بورس در آغاز هفته، زنگنه پس از نشست اوپک پلاس چه گفت؟ سهم یوآن چین از ذخایر ارزی جهان رکورد جدیدی ثبت کرد، بدهی آمریکا بالای ۸۵ تریلیون دلار، رشد اقتصادی روسیه به ۱۱ درصد رسید و دنده عقب دلار در بازار جهانی را در بر دارد.
در حالی که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت، در ادامه روند صعودی خود با ۴۳ هزار واحد افزایش نسبت به هفته پایانی خردادماه، در کانال یکمیلیون و ۲۵۶ هزار واحدی به کار خود پایان داد، امروز و در دقایق نخست فعالیت بازار سرمایه، نماگر کل بورس با رشد ۱۵۳۱ واحدی همراه شده است. /جزئیات بیشتر از بورس امروز
علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس با اشاره به اینکه توصیه ما به سرمایه گذاران همیشه این بوده که به هیچ عنوان از این بازار خارج نشوند، اظهار داشت: اکنون اگر فردی به دنبال ورود دوباره به این بازار است، باید با علم به این بازار وارد کند و در صورت عدم آگاهی نسبت به سرمایه گذاری در این بازار سرمایه گذاری غیرمستقیم را از طریق صندوق ها و شرکت های سبدگردان برای ورود به این انتخاب کنند. علیزاده خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه دولت جدید رویکردی جدی را برای حمایت از تولید در برنامه کار خود دارد؛ بنابراین سرمایه هایی که به بازار تزریق می شود، منتج به تولید خواهد شد و در آنجا سود قابل اطمینانی را به سهامداران باز می گرداند.
علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس به آخرین وضعیت اجرای مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه اشاره کرد و افزود: اکنون مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه در اختیار شورای نگهبان است که در نهایت به صحن مجلس برمی گردد، یکی از نکات مثبت این قانون جدید، تصویب مالیات با عایدی سرمایه بدون تسری بر بازار سرمایه است. وی به ورود قانون مالیات بر عایدی سرمایه به صحن مجلس و تصویب آن اشاره کرد و گفت: سایر بازارهای موازی همیشه سرمایه گذاری در بازار سرمایه را با خطر همراه می کنند، اکنون ابلاغ این قانون به دلیل ایجاد اجبار برای پرداخت مالیات و عدم سوداگری در آن بازارها، منجر به حمایت از بازار سرمایه و افزایش میزان سرمایه گذاری در این بازار می شود. علیزاده به رفع ایرادات این قانون و ابلاغ آن تا یک یا دو ماه آینده تاکید کرد و افزود: اجرای این قانون حتمی است، اکنون این قانون با برخی از ابهامات همراه است که جزییات آن بعد از تصویب شفاف اعلام خواهد شد، اما پیشنهاد ما این است که شفاف سازی های لازم برای اجرای این قانون توسط سازمان امور مالیاتی انجام شود.
بیژن زنگنه وزیر نفت بامداد امروز (شنبه، ۱۲ تیرماه) پس از پایان دیرهنگام هجدهمین نشست اوپک پلاس در جمع خبرنگاران گفت: در این نشست موضع ایران را اعلام و تاکید کردم که هر تصمیمی در این نشست گرفته شود، تأثیری بر اراده ما ندارد. این تصمیم رسمی ماست که هر زمان تحریمها برداشته شود، در حداقل زمان ممکن و با تولیدی حداقل به میزان پیش از تحریم به بازار برمیگردیم. وی درباره طولانی شدن این نشست عنوان کرد: بین اعضا بر سر سهمیه اختلافاتی وجود دارد و برخی فکر میکنند درباره سهمیهها بی انصافی شده است و روی این موضوع بحث دارند.
دادههای جدیدی که از سوی صندوق بینالمللی پول منتشر شده است، نشان میدهد سهم یوآن چین از ذخایر ارزی بانکهای جهان در سه ماهه اول ۲۰۲۱ به ۲.۴۵ درصد افزایش یافته که رکورد جدیدی محسوب میشود. کل یوآن موجود در ذخایر ارزی جهان حالا به رکورد تاریخی ۲۸۷.۴۶ میلیارد دلار رسیده است. طبق گزارش قبلی صندوق بینالمللی پول، سهم یوآن در ذخایر ارزی جهان در سه ماهه پایانی ۲۰۲۰ برابر با ۲.۲ درصد بوده است. به این ترتیب از زمانی که آیاماف از سال ۲۰۱۷ سهم یوآن در ذخایر ارزی جهان را بررسی میکند، سهم یوآن برای نهمین سه ماهه متوالی افزایش یافته است.
به نقل از سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهیهای دولت این کشور تا پایان ماه ژوین به ۲۸ تریلیون و ۴۶۹ میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار رسیده است. میزان بدهی هر شهروند آمریکایی تا پایان این ماه به طور متوسط ۸۵ هزار و ۴۲۷ دلار و میزان بدهی هر مالیات دهنده آمریکایی به طور متوسط ۲۲۶ هزار و ۷۹۴ دلار بوده است.
کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه ژوین به سه تریلیون و ۲۹۲ میلیارد و ۳۵ میلیون دلار رسیده است. در حال حاضر بزرگترین اقلام بودجهای آمریکا شامل: مراقبتهای درمانی با یک تریلیون و ۳۱۸ میلیارد و ۱۵۵ میلیون دلار، تامین اجتماعی با یک تریلیون و ۱۲۷ میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار، هزینههای دفاعی با ۷۲۸ میلیارد و ۵۲۴ میلیون دلار و بهره پرداختی بدهی با ۴۰۱ میلیارد و ۲۷۵ میلیون دلار است. همچنین تا پایان این ماه، میزان مجموع بدهیهای دولتی و غیردولتی آمریکا، معادل ۸۵ تریلیون و ۷۰ میلیارد و ۳۲۹ میلیون دلار بوده است. از این میزان، ۲۱ تریلیون و ۴۱۷ میلیارد و ۲۶۹ میلیون دلار مربوط به بدهی های شخصی بوده که یک تریلیون و ۷۵۱ میلیارد و ۴۹۱ میلیون دلار آن به شکل وام دانشجویی بوده است. طی این مدت، اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به هفت تریلیون و ۹۸ میلیارد و ۶۹۴ میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در این ماه ۹۶۵ میلیارد و ۶۶۸ میلیون دلار اندازه گیری شده است که ۳۴۳ میلیارد و ۵۹۹ میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ، همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است، در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.
ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها کاهش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۳ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۲۸۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۵ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
بیتکوین تاکنون توانسته است تا مقاومت مهم خود را حفظ کند. به نقل از سیانبیسی، با کاهش قیمت بیتکوین و ناامیدی برخی از سرمایه گذاران این رمزارز از ثبت رکوردهای جدید، تعداد آدرس کاربران فعال بیتکوین به پایین ترین سطح خود از آوریل ۲۰۲۰ تاکنون رسیده که این مساله یک زنگ هشدار جدی برای این رمزارز محبوب است. با خروج بخش بزرگی از سرمایه گذاران تازه وارد از بازار پس از ریزش های اخیر، اکنون سهم نهنگ ها (دارندگان بزرگ) از کل بیتکوین ها به رکوردهای تاریخی جدیدی رسیده است.
مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر ۱۳۸۰ میلیارد دلار برآورد میشود که این رقم نسبت به روز قبل ۰.۶۷ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۲ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و ۱۷ درصد در اختیار اتریوم است. بیت کوین دوازده سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال ۲۰۰۹ معاملات اولیه آن شکل گرفت.
بهروزرسانی قیمت ارزهای دیجیتال (تا ساعت ۱۳ ظهر به وقت شرقی)؛ این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.
۱- بیت کوین
قیمت: ۳۳ هزار و ۳۷۴.۱۷ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۵۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۹۶ درصد افزایش
۲- اتریوم
قیمت: ۲۰۸۵.۵۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۴۳ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۳.۷۷ درصد افزایش
۳- تتر
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۴- بایننس کوین
قیمت: ۲۸۲.۲۳ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۴۴ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۲ درصد کاهش
۵- کاردانو
قیمت: ۱.۳۵ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۵.۶۳ درصد افزایش
۶- دوج کوین
قیمت: ۰.۲۴۱ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۵۹ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱.۶۰ درصد افزایش
۷- ریپل
قیمت: ۰.۶۴۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۶۵ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۵۳ درصد کاهش
۸ - یو اس دی کوین
قیمت: ۱.۰۰ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد افزایش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۱ درصد کاهش
۹- پولکا دوت
قیمت: ۱۵.۰۲ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۶۲ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۶۹ درصد کاهش
۱۰- یونی سواپ
قیمت: ۱۷.۶۴ دلار
تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۸۲ درصد کاهش
تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۹۸ درصد کاهش
تورم کرهجنوبی در ماه ژوئن برای سومین ماه پیاپی، بالاتر از ۲ درصد و نزدیک به بالاترین رکورد ۹ ساله باقی ماند تا فشارها را بر سیاستگذاران مالی این کشور برای افزایش سریعتر از موعد نرخ بهره افزایش دهد. دادههای دولتی نشان میدهد ماه گذشته قیمتهای مصرفکننده این کشور ۲.۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد کردهاند. این در حالی است که اقتصاددانان پیشبینی میکردند تورم این ماه به ۲.۵ درصد هم برسد. تورم این ماه اندکی از تورم ۲.۶ درصدی ماه می که بالاترین سطح تورم کرهجنوبی از آوریل ۲۰۱۲ تا کنون بود پایینتر است. دادههای دولتی نشان میدهد که قیمت برخی آیتمها، رشد بسیار شدیدتری داشته است. قیمت محصولات کشاورز، دامی و آبزیان در این ماه ۱۰.۴ درصد نسبت به سال گذشته بالا رفته و قیمت سوخت هم با جهشی ۱۹.۹ درصدی روبه رو شده است. تحلیلگران انتظار دارند با توجه به اینکه در ماههای بعدی سال قیمتها با قیمتهای کاهش یافته سال گذشته مقایسه خواهند شد، فعلاً تورم بالاتر از ۲ درصد بماند و این فشارها به دولت برای بالا بردن نرخ بهره را افزایش داده است.