به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از خبرگزاری رویترز؛ این بخشی از تلاش بانکهای مرکزی در برآورده کردن تقاضای فزاینده برای ابزارهای الکترونیک پرداخت و مهار اوج گیری پولهای دیجیتال بخش خصوصی از بیتکوین تا دیم به شمار میرود که توسط فیسبوک پیشنهاد شده است.
تلاش برای ایجاد یوروی دیجیتال پس از انتشار طرحهای فیسبوک برای ایجاد پول رایج خود در ۲۰۱۹ تشدید شد که تهدیدی برای تمامی فعالیتهای بازرگانی این بانک به شمار میرود.
شاید شهروندان حوزه یورو بتوانند یوروی دیجیتال را که معادل الکترونیک اسکناس و سکههای بانکی است در بانک مرکزی اروپا پس انداز کنند. یوروی دیجیتال ابزاری پرداختی مانند اسکناس و سکه، اما به صورت و شکل دیجیتال (رمز ارز) است که به دارندگانش امکان دریافت از بانک مرکزی اروپا میدهد.
احتمال دارد که بانک مرکزی اروپا محدودیتی در باره شمار یوروی دیجیتالی که هر فرد میتواند در مالکیت خود داشته باشد مثلا سه هزار یورو (معادل ۳۵۴۳ دلار) یا جریمهای برای دارندگان یوروی دیجیتال بیشتر از مقدار یا تعداد تعیین شده ای، درنظر بگیرد.
امکان خرج کردن یوروی دیجیتال به صورت ناشناس و آفلاین تنها در بخشهای کوچک وجود خواهد داشت که شاید معادل کمتر از ۱۰۰ یورو با کمتر باشد. وظیفه ایجاد توزان میان حفظ حریم خصوصی شهروندان با مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی، بر عهده این بانک مرکزی خواهد بود.
بانک مرکزی اروپا نمیخواهد پرداختهای دیجیتال را به صورت کامل در اختیار بخش خصوصی قرار دهد بویژه اگر کاربرد پول نقد مانند آنچه که در سوئد رخ داد، شروع به کاهش یافتن کند.
بانک مرکزی اروپا اعلان کرده که یوروی دیجیتال تکمیل کننده پول نقد خواهد بود نه چایگزین آن. بر اساس بررسی این بانک ۷۹ درصد همه پرداختها در خرید و فروشها در ۲۰۱۶ در منطقه یورو نقدی بوده است.
نباید منتظر هزینه کردن نخستین یوروی دیجیتال تا پنج سال آینده باشیم و بانک مرکزی اروپا برای خود مهلت ۲ سالهای برای نهایی کردن طرح یوروی دیجیتال در نظر گرفته که این طرح پس از آن باید در هیئت مدیره این بانک تصویب شود.
در صورت تصویب شدن این طرح، بانک مرکزی اروپا به سه سال دیگر برای انتشار ان نیازمند خواهد بود و تغییرات قانونی نیز الزامی خواهد بود، زیرا یوروی دیجیتال در پیمانهای اتحادیه اروپا پیش بینی نشده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.