بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه:حمله جنگندههای آمریکا به حسکه سوریه، دعوت روسیه از هند و ایران برای پیوستن به مذاکرات صلح افغانستان، استقرار جنگندههای آمریکایی در مهمترین پایگاه این کشور در عربستان، گفتوگوی تلفنی ظریف با «بورل» درباره برجام و افغانستان و رایزنی درباره ایران در دیدار مقام قطری و آمریکایی، از مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
حمله جنگنده های آمریکا به حسکه سوریه
منابع خبری چهارشنبه شب گزارش دادند، در حمله بالگرد آمریکایی به منزلی در حسکه واقع در شمال شرق سوریه، سه تن کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، بالگرد آمریکا با موشک، منزلی در روستای «جاموس» واقع در شرق شهر حسکه را پس از اینکه توسط نیروهای شبه نظامی کُرد (قسد) وابسته به آمریکا محاصره شده بود، هدف قرار داد.
بر اساس این گزارش، سه تن در حمله بالگرد آمریکا کشته و شماری نیز زخمی شدند؛ جزئیات بیشتری از این حمله آمریکا منتشر نشده است.
شبه نظامیان قسد با همدستی نظامیان اشغالگر آمریکایی و فرمانبرداری از افرادی که سرزمین سوریه را اشغال کرده، غلات، نفت و همه ثروت این کشور را به یغما می برند.
با شکست گروه تروریستی داعش به عنوان بازوی آمریکا در سوریه در آذر ماه ۱۳۹۶، نیروهای آمریکایی مستقیم جایگزین این گروهک شدند و دقیقا از همان زمان نیز به جای داعش شروع به استخراج و سرقت نفت سوریه و ادامه کشتار مردم این کشور کردند.
نیروهای دموکراتیک سوریه شبهنظامیان کرد وابسته به نظامیان آمریکایی هستند که در شرق و شمال شرق سوریه حضور دارند.
دولت سوریه بارها تأکید کرده است که این شبهنظامیان و آمریکاییها در شرق و شمال شرق سوریه، هدفی جز غارت نفت ندارند و به حضور غیر قانونی آنان پایان خواهد داد.
دعوت روسیه از هند و ایران برای پیوستن به مذاکرات صلح افغانستان
روز چهارشنبه، روسیه از عضویت ایران و هند در گروه سه جانبه "تروییکا" که با رهبری مسکو با هدف تسهیل مذاکرات صلح افغانستان تشکیل شده است، حمایت کرد.
به گزارش "اسپوتنیک"، گروه "تروییکا" که شامل روسیه، چین، پاکستان و آمریکا میشود از سال ۲۰۱۹ تاکنون، هشت بار تشکیل جلسه داده و آخرین جلسه آن در سی ام آوریل سال جاری در دوحه قطر برگزار شد.
در بیانیه پایانی این گروه از طالبان خواسته شد، سطح خشونتها در افغانستان را کاهش دهد و به دنبال حمله گسترده در این کشور نباشد.
دیمیتری سولودوو، سخنگوی سفارت روسیه در دهلی نو، اعلام کرد که حضور ایران و هند در این گروه میتواند ظرفیت آن را افزایش دهد.
وی توضیح داد: با توجه به وخامت اوضاع در افغانستان، وظیفه رسیدن به اجماع منطقهای برای حمایت از مذاکرات صلح افغانستان حیاتیتر میشود.
سخنگوی سفارت روسیه در هند اظهار داشت، "همکاری اختصاصی مسکو با دهلی نو به عنوان یک شریک فعال در مکانیسم گفتگوها در مورد مسائل افغانستان طبیعی، قابل اعتماد و آینده نگر است.
پیشنهاد مسکو برای عضویت ایران و هند در این سازمان چند روز پس از اظهارات سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در اجلاس تاشکند با موضوع پروژههای ارتباطی منطقه، مطرح میشود.
وزیر امور خارجه روسیه در این اجلاس گفته بود که امکان گنجاندن بازیکنان خارجی با نفوذ در تروییکای مذاکرات صلح افغانستان در حال بررسی است.
استقرار جنگندههای آمریکایی در مهمترین پایگاه این کشور در عربستان
صفحه عربی توییتر، فرماندهی مرکزی آمریکا به نام «سنتکام» از استقرار جنگندههای «اف ۱۶» در پایگاه هوایی «الامیر سلطان» در عربستان سعودی خبر داد و تصاویری در این رابطه منتشر کرد.
سنتکام اعلام کرد، این جنگندهها متعلق به صد و سیزدهمین شاخه نیروی هوایی آمریکا به نام «محافظان پایتخت» هستند و از جمله مأموریتهای آنها، تقویت تواناییهای دفاعی در پایگاه هوایی و پشتیبانی از عملیات فرماندهی مرکزی آمریکاست.
گفته میشود پایگاه هوایی الامیر سلطان در جنوب ریاض، مهمترین پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی است و بیش از پنج هزار نظامی آمریکایی در آن مستقرند.
گفتوگوی تلفنی ظریف با «بورل» درباره برجام و افغانستان
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بعدازظهر روز چهارشنبه با «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفتوگو کرد.
موضوعات مرتبط با برجام و تحولات افغانستان، محور گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
ظریف چندی پیش نیز در پی شرکت نخستوزیر اسلوونی در گردهمایی گروهک تروریستی منافقین و طرح اظهارات ضد ایرانی با بورل تلفنی گفتوگو کرده بود.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تماس تلفنی ظریف از اظهارات نخستوزیر اسلوونی در گردهمایی گروهک منافقین ابزار تأسف کرد و گفت که این اظهارات به هیچ وجه موضع اتحادیه اروپا در قبال ایران نیست.
رایزنی درباره ایران در دیدار مقام قطری و آمریکایی
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه و معاون نخستوزیر قطر با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت آمریکا دیدار کرد.
بر اساس وبسایت رسمی وزارت خارجه قطر، در این دیدار که در واشنگتن انجام شد، درباره روابط و همکاری دو جانبه و نیز تحولات افغانستان، عراق، سوریه، فلسطین و ایران بحث و تبادلنظر شده است.
بنا بر این گزارش، محمد بن عبدالرحمن بر اهمیت تداوم همکاری مشترک میان دو کشور در تمامی زمینهها تأکید کرده است.
وبسایت رسمی وزارت خارجه قطر در ادامه گزارش خود آورده است: جیک سالیوان از «نقش دوحه در منطقه و میانجیگری فعال آن برای حل نزاعها و اختلافات» قدردانی کرده است.
محمد بن عبدالرحمن هم در صفحه توییتر خود از این دیدار خبر داد و نوشت، با سالیوان درباره روابط راهبردی میان قطر و آمریکا و نیز تحولات منطقه و چالشهای مشترک گفتوگو کرده است.
وزیر خارجه قطر شامگاه جمعه گذشته نیز تماس تلفنی از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دریافت کرد.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، وزرای خارجه قطر و آمریکا در این تماس تلفنی درباره عراق، افغانستان و ایران گفتوگو کردند.