جهت ارز، مسکن، خودرو و سهام در هفته اول مرداد

بازارها در ایران متاثر از آغاز به کار دولت جدید ابراهیم رییسی در روزهای آینده، منتظر تحولات جدید میمانند اما با گمانه زنی ها درباره مذاکرات وین با چالش روبه رویند.
کد خبر: ۱۰۶۵۴۴۳
|
۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۵ 22 July 2021
|
3700 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بازارهای منتظر در روز پایان تیرماه، با یک چالش اساسی روبه‌رویند. با نزدیک شدن به روزهای آغازین دولت جدید به ریاست جمهوری ابراهیم رییسی، ابهامات کم کم کنار میرود و ترکیب دولت با تغییرات جدی و اساسی، چهره جدیدی به خود میگیرد. البته همسو با سیاست های احتمالی دولت در عرصه اقتصاد که با خوش بینی اغلب بازارها مواجه است، همچنان انتظار برای تعیین تکلیف نهایی در این باره موج میزند.

با این وصف بازارها علاوه بر پیگیری سیاست های اقتصادی دولت جدید، مسئله مهم مذاکرات وین در قالب احیای برجام را که تضمین کننده رفع تحریم هاست، به دقت رصد میکنند. این رویداد اما به مانند روی کارآمدن دولت جدید ابراهیم رییسی اگرچه با انتظار همراه است اما یک چالش و نگرانی را در بازارها بوجود آورده است.

پس از اینکه معاون سیاسی وزارت خارجه به طور رسمی اعلام کرد که مذاکرات وین در دولت بعدی دنبال میشود، عملا نشان میدهد کار احیای برجام در این دولت به نتیجه نرسیده و موکول به دولت بعد شده است. این در حالی است که سیاست های برجامی در دولت جدید قطعا متفاوت از دولت حسن روحانی خواهد بود. در چند روز گذشته هم اخبار جدیدی منتشر شده که نشان میدهد در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین، امریکا قصد دارد سناریوی تشدید تحریم ها را دوباره در پیش گیرد.

بازارها بعد از انتخابات تا در این روزها، همچنان در کش و قوس با چاشنی هیجان و انتظار به روزهای تعیین تکلیف نزدیک میشوند. انتظار برای سیاست های اعلامی رسمی دولت جدید ابراهیم رییسی در عرصه اقتصاد و نگرانی از بابت به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین، گمانه زنی های متعددی را پیش رو قرار داده است.

همزمان با تعطیلی 6 روزه استان تهران و البرز ، بازارها در روز آخر فشار عرضه را تجربه کردند و به استقبال تعطیلات رفتند. بعد از تعطیلات قطعا واکنش ها به رویدادها و رخدادهای جدید در خصوص مذاکرات وین و ترکیب جدید کابینه ابراهیم رییسی تداوم خواهد داشت و بازارها حداقل تا آخر مرداد منتظر می مانند. در این مدت اما هر چه به احتمال رخدادهای حیاتی نزدیک تر میشویم، شدت دامنه نوسانات فزونی میگیرد و حساسیت ها بالا میرود.

در بازار ارز در روزی که با تعطیلات صرافی ملی و بازار متشکل ارزی همراه بود، قیمت ها در همان محدوده قبلی مقاومت کردند. بازار سکه اما به تبع بازار طلا با تکانه های مثبتی همراه شد. به نظر میرسد از روز دوشنبه هفته بعد باید منتظر تحولات و اتفاقات جدید در این خصوص بود.

در بازار مسکن اما روایت ها مختلف است؛ در حالی که همچنان با رکود حاکم بر بازار و روند معاملات متاثر از مولفه های سیستماتیک همچون کرونا و تحریم ها و مولفه های غیرسیستماتیک همچون افزایش هزینه نهایی تولید مسکن چندان از رونق خبری نیست اما نشانه هایی از موج فزایش قیمت ها به چشم میخورد. هر چند که گفته شده تداوم شرایط فعلی تا پایان مرداد و شهریور محتمل است اما به نظر میرسد با سیاست های احتمالی دولت ابراهیم رییسی در تولید مسکن، باید شاهد اعمال سیاست های تحریک تقاضا بود. هر چند که معلوم نیست پروژه های مشابه در حوزه مسکن همچون مسکن مهر  در دولت احمدی نژاد یا مسکن اجتماعی در دولت روحانی یا در دولت بعدی ابراهیم رییسی تا چه حد میتواند بر چالش ها فایق آیند و نتیجه مطلوبی به همراه داشتبه باشند.

در بازار خودرو اما همچنان در غیاب فروشندگان و خریداران فعال، قیمت ها متاثر از نوسانات ارز و رفتار فعلی بازیگران میل به صعود دارد. در این خصوص پدیده چد قیمتی همانند قیمت کارخانه و بازار خود عاملی شده که با خلق وضعیت دلالی و رانت، بر دامنه التهابات در بازار افزوده است. دورنمای بازار خودرو نیز با نوسانات بازار ارز و تعیین تکلیف شدن احیای برجام گره خورده است.

در بازار سهام نیز برای چهارمین هفته متوالی شاخص بازدهی مثبت به خود گرفت و خریداران توانستند در سمت تقاضا فعالتر ظاهر شوند. هر چند که فشار عرضه ها در روزهای ترافیک مجامع به چشم میخورد اما ورود دوباره پول حقیقی ها  به بورس تا حدودی مستمر و پایدار شده و با وجود اینکه در قیاس با سال گذشته در دامنه بسیار محدودتری دنبال میشود اما رفتار مشابهی دارد که خط خوش بینی ها را در بازار پررنگ تر کرده است.

 

منبع: اقتصادنیوز

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟