علت فوت پرویز کردوانی چه بود؟

خواهرزاده استاد کردوانی با اشاره به علل مرگ این استاد برجسته کشورمان گفت: استاد کردوانی به سرطان مغز استخوان مبتلا بوده است.
کد خبر: ۱۰۷۰۸۹۲
|
۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶ 19 August 2021
|
22383 بازدید
|
۶

به گزارش ایسنا، خواهرزاده دکتر کردوانی ضمن تایید درگذشت پدر علم کویرشناسی ایران گفت: دکتر کردوانی شب گذشته جان به جان آفرین تسلیم کرده است.

 مهیار پازوکی اظهار کرد: پرویز کردوانی شب گذشته حوالی هشت شب در منزل خود به لقاالله پیوسته است.

خواهرزاده استاد کردوانی افزود: متعاقبا در خصوص مراسم تشییع و خاکسپاری این استاد برجسته دانشگاه‌های ایران اطلاع رسانی خواهد شد.

وی با اشاره به علل مرگ این استاد برجسته کشورمان گفت: استاد کردوانی به سرطان مغز استخوان مبتلا بوده است.

همچنین خانواده استاد کردوانی با صدور اطلاعیه‌ای از درگذشت این کویرشناس برجسته خبر داده بود: پرفسور پرویز کردوانی، دارنده نشان درجه یک دانش و چهره ماندگار که به «پدر علم کویرشناسی ایران» شهرت دارند، در سن ۹۰ سالگی دارفانی را وداع گفتند. ایشان در سال ۱۳۱۰ در گرمسار متولد شد، پدرش حسین علی بلوکباشی از ملاکان منطقه بود.

پرفسور کردوانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در گرمسار گذراند و پس از اخذ مدرک دیپلم از مدرسه رازی (فرانسوی) در تهران برای ادامه تحصیل در رشته عمران کویر به آلمان عزیمت نمود. در سال ۱۳۴۵ موفق به اخذ مدرک دکترا با بالاترین امتیاز شد و پس از بازگشت از آلمان در دانشکده کشاورزی ارومیه به فعالیت پرداخت.

او سپس به دانشگاه تهران رفت و از سال ۱۳۴۸ در این دانشگاه مشغول تدریس شد. وی مدیرت کل دفتر مطالعات آموزشی دانشگاه تهران را در بین سال‌های ۱۳۴۸تا ۱۳۵۴ برعهده داشت و بنیانگذار و رئیس مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸) بود.

زنده یاد پرویز کردوانی مطالعات میدانی فراوانی در مناطق کویری و بیابانی ایران از خود به جای گذاشت و خدمات او نقش مهمی در پیشبرد علم کویر شناسی و مقابله با خشکسالی داشت. وی استاد نمونه دانشگاه تهران بود و جایزه مهرگان علم را به خاطر تالیف بهترین کتاب سال در زمینه محیط زیست را کسب نمود.

او در پنجمین همایش چهره‌های ماندگار (سال ۱۳۸۴) به عنوان چهرهٔ ماندگار در زمینه جغرافیا معرفی شده‌است. عضویت در بنیاد مطالعات آسیای شبکه آب خاورمیانه، عضو هیات امنای صلح سبز، رئیس کمیته بیابان‌زدایی انجمن متخصصان محیط زیست ایران و بیش از ۲۰ کتاب دانشگاهی و ده‌ها مقاله علمی به زبان‌های فارسی، انگلیسی و آلمانی ثمرات عمر گرانبهای ایشان بود. علاوه بر سخنرانی‌های متعدد در جوامع علمی بین المللی، بار‌ها از تلاش‌های این چهره ماندگار در ایران و دیگر ایران و دیگرکشور‌ها تجلیل به عمل آمد.

مجسمه ایشان در زادگاهش گرمسار و تفرجگاهی به نام پارک پروفسورپرویز کردوانی در جاده گرمسار، تجلیلی به پاس یک عمر تلاش بی دریغ پدر علم کویر شناسی ایران است. فقدان این چهره ارزشمند علمی که در تمام دوران زندگی پر ثمرش، قلبش برای آبادانی ایران و پیشرفت‌های علمی می‌تپید ضایعه‌ای جبران ناپذیر است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۶
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
خداوند رحمتش بکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
روحش شاد،یادمه چند سال پیش در جلسه ایی که رهبر ایران و مسئولین حضور داشتند با دلایل علمی و آمارهای متقن،پیش بینی اوضاع آبی و زیست محیطی این روزهای ایران را میکردند،یه عده تند تند صلوات می‌فرستادند که یعنی بابا زود تمامش کن برو بشین سرجات،کاش این فیلم از تو آرشیو صدا و سیما درمیومد و پخش میشد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
رحمت الله علیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
با صاحب امروز محشور بشه
انسان صادق و خوش مشرب و دوست داشتنی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۲۸
روحش شاد.
ناهید
|
Netherlands
|
۰۱:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۴
بسیار انسان نازنین و وطن پرستی بودند روحشان شاد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟