گزارش تابناک از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت

عسگری: تجربه وزیر پیشنهادی نفت بیشتر در حوزه گاز است/ کمیسیون صنایع صلاحیت اوجی را تایید کرد

بررسی صلاحیت جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. طبق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس، پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق درباره هر یک از وزرای پیشنهادی، گزارش کمیسیون های تخصصی مربوطه قرائت می شود.
کد خبر: ۱۰۷۲۰۳۳
|
۰۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۴ 25 August 2021
|
8824 بازدید
|
۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نفت پرداختند.

به گزارش تابناک، بررسی صلاحیت جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

طبق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس، پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق درباره هر یک از وزرای پیشنهادی، گزارش کمیسیون های تخصصی مربوطه قرائت می شود.

اوجی: اقدامات مهمی برای فروش نفت انجام می‌دهم
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۱:۰۳

جواد اوجی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس برنامه های خود جهت تصدی وزارت نفت را تشریح کرد.

اوجی در ابتدا به صحبت های نادران نماینده تهران مبنی بر اینکه درباره اموالش خلاف واقع سخن گفته، پاسخ داد و گفت: لازم است درباره مسئله ای که آقای نادران درباره اموال شخصی ام بیان کرد و همچنین مواردی در فضای مجازی مطرح شده پاسخ دهم؛ در پیشگاه خداوند و شما نمایندگان اعلام می کنم که آنچه به عنوان دارایی ام به آقای رئیسی اعلام کردم، همان است پس اگر غیر از آن هر گونه دارایی در این کره خاکی به من نسبت داده شده آن را به نام همان افرادی می زنم که چنین ادعایی می کنند.

وی با اشاره به سابقه حضورش در صنعت نفت گفت: ۲۵ سال در وزارت نفت بودم و چند سالی در ستاد اجرایی و اکنون در بنیاد مستضعفان هستم. همواره پاکدست بودم و البته فسادستیزم.

اوجی افزود: به یاری خداوند و کمک نمایندگان ریشه فساد را از وزارت نفت می کنیم و به همین دلیل است که باز هم می گویم هر گونه اموالی به غیر از متعلقاتم که پیش از این اعلام کرده ام، به نام بنده اعلام شود سندش را به نام مدعیان می زنم و متعلق به آن ها است.

وزیر پیشنهادی نفت در ادامه، صنعت نفت را یکی از اصلی ترین مزیت های اقتصادی کشور خواند و گفت: بالا بودن سهم بیش از ۹۰ درصد در تأمین انرژی کشور و سهم عمومی در تولید ناخالص ملی و همچنین نقش قابل توجه صنعت نفت در اقتصاد کشور مهم است. در شرایط تحریمی صنعت نفت در خط مقدم جبهه اقتصادی بوده و عرصه های فروش نفت، فراورده های نفتی، محصولات پتروشیمی و جذب سرمایه گذاری خارجی در این صنعت عرصه جهاد روزمره ما با استکبار جهانی است. البته این صنعت در جنگ تمام عیار اقتصادی در بخش های مختلف خود دچار چالش ها و آسیب هایی شده که به خاطر مشکلات مزمن ساختاری، بی تدبیری ها و ناکارآمدی ها و فشار ناشی از تحریم های ظالمانه دشمن بوده است که از حالت متعارف خارج شده لذا اصلاح شرایط و بازگرداندن لوکوموتیو صنعت نفت به ریل مناسب به تحول از طریق اتخاذ تصمیمات جهادی و اعمال جراحی در سطوح مختلف وزارت نفت نیاز دارد.

وی افزود: غیر از این مسیر تحول، راهکار دیگری برای برون رفت از وضعیت فعلی باقی نمانده است. ملت ایران هیچ گاه از ابزار جهادی و راهکارها خالی نبوده است. ما برای رفع مشکلات در کنار توکل به خدا به مدیریت جهادی و اعتقاد به اصل «ما می توانیم» نیاز داریم. ظرفیت های فراوانی در کشور در کنار جوانان انقلابی و استفاده از توان بخش خصوصی نیاز دارد.

اوجی با تشریح مشکلات فراروی صنعت نفت گفت: فروش نفت و میعانات نفتی و گاز به شدت کاهش پیدا کرده، علاوه بر آن توسعه میادین مشترک و بهره برداری حداکثری از میادین از چالش های صنعت نفت است که در این چند سال کم شده است. بازسازی و نوسازی تجهیزات صنعت نفت امری بسیار مهم است. نرم عمر تأسیسات نفتی در دنیا ۲۵ سال بوده که در کشور ما از ۵۰ سال هم عبور کرده است.

وزیر پیشنهادی نفت توجه جدی و ساماندهی نیروی انسانی صنعت نفت را به عنوان امری مهم برشمرد و گفت که پیگیری گازرسانی به روستاها، توجه جدی به مسئولیت اجتماعی به خصوص در مناطق محروم، توسعه صنعت نفت به صورت همه جانبه و مبارزه با فساد از دیگر مشکلات پیش روی این صنعت است. با کمک شما نمایندگان ریشه های فساد در وزارت نفت را می کنیم.

وی حمایت از ساخت داخل، ارتقا و عصربخشی دانشگاه صنعت نفت و استفاده از دانشگاه و پژوهشگاه را امری مهم خواند و گفت که رویکرد اصلی ما برای اداره وزارت نفت توجه به همین دغدغه ها و حل همین مشکلات و همچنین اجرای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.

اوجی گفت: نباید دستاوردها و افتخارات و زحمت پرسنل خدوم صنعت نفت در طی سال های گذشته برای تأمین انرژی کشور، توسعه گازرسانی و تولید محصولات پتروشیمی در بحران جنگ اقتصادی را نادیده گرفت اما با توجه به چالش ها باید رویکردهای مناسبی را اتخاذ کرد. اهم اهدافم تلاش برای مقابله با تحریم ها و فروش حداکثری نفت خام و میعانات است که بعد از اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا میزان صادرات نفت خام و میعانات به صورت قابل توجهی کاهش یافت و رقبا بخشی از بازارهای صادراتی ما را تصاحب کردند.

وزیر پیشنهادی نفت ادامه داد: برای برون رفت از تحریم ها و احیای بازارهای از دست رفته مستلزم اقدامات جهادی و حرفه ای هستیم که با حمایت مجلس و دولت عبور از این شرایط امکان پذیر است.

وی افزود: باید به این موضوع پرداخت که برای مقابله با تحریم ها باید رویکرد فعال در پیش گرفت یا اینکه با موضع انفعالی منتظر اقدامات محافل سیاسی و بین المللی بود. همچنین بر روی دشمن برای رفع تحریم ها حساب کرد یا به توانمندی خودمان برای بی اثر کردن تحریم ها تکیه کنیم؛ اطمینان می دهم با استفاده از توان نیروهای توانمند و پتانسیل نیروهای خدوم، رویکرد فعال برای دور زدن و بی اثر کردن تحریم ها در پیش می گیریم. همچنین از روش های موجود و سایر روش ها اقدامات مهمی را برای فروش نفت انجام خواهیم داد.

اوجی تأکید کرد که از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاه های اجرایی در فروش نفت استفاده خواهد شد و همچنین روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری در کشور هم وجود دارد.

وی گفت: ان شاءالله بازارهای جدید نفت را شناسایی خواهیم کرد. برای انجام و تحقق این امور نیازمند اصلاح بودجه ۱۴۰۰ هستیم که در صورت اعتماد به بنده، متمم آن را در اسرع وقت به مجلس تقدیم خواهم کرد.

وی با تأکید بر «اراده‌ فروش نفت و استفاده از همه ظرفیت‌های وزارت نفت» گفت: چهار مجموعه در این حوزه بیش از ۶۰ سال قدمت دارند. به فضل الهی تحریم‌ها را دور خواهیم زد. بشود روزی که شما از من بخواهید فروش نفت را متوقف و خام فروشی را تعطیل کنیم.

اوجی خطاب به نمایندگان مجلس تعیین تکلیف توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی در کشورهای همسایه را وعده داد.

وزیر پیشنهادی نفت دولت سیزدهم تصریح کرد: یکی دیگر از برنامه‌هایم، جمع‌آوری گازهای همراه میادین نفتی و جلوگیری از گازسوزی و استفاده بهینه از آن است. پایداری سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های کشور با همکاری وزارت نفت و پیگیری گازرسانی به مناطق روستایی مورد توجه ما خواهد بود. روزی که به شرکت ملی گاز آمدم ۷ هزار روستا گازرسانی شده‌ بود. ۴ سال بعد ۱۵ هزار روستا به امکانات گازی داشتیم و ۴۰ هزار روستا در دستور کار داشتیم.

اوجی با اشاره به اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی ادامه داد: سیاست‌های کلی اصلاح الگوی مصرف نقشه راه خواهد بود. چاره‌ای جز این مهم نداریم. باید اصلاح تعرفه‌گذاری پلکانی افزایشی بر مشترکین پر مصرف در پیش بگیریم. برای اجرای این قانون باید نظام استاندارد اعلام شود و سیاست‌های تشویقی کاهش شدت انرژی را از طریق سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت پی خواهیم گرفت.

وی با اشاره به ضرورت کاهش خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده صنایع پایین دستی گفت: یکی از راه‌های دور زدن تحریم‌ها تبدیل نفت خام به فراورده است. فروش فراورده‌ها مشکل کمتری دارد. در برنامه من، اجرای طرح‌های ارتقای کمی و کیفی پالایشگاه‌های کشور با هدف افزایش تولید محصولات باارزش بالاتر به ویژه تأمین خوراک صنایع پتروشیمی وجود دارد.

موافق وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۰:۵۹

حبیب زاده بوکانی: اوجی با مسائل حوزه نفت و انرژی آشناست

انور حبیب زاده بوکانی نماینده مردم بوکان در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نفت گفت: همانگونه که استحضار دارید آقای اوجی وزیر پیشنهادی نفت فردی توانمند بوده و از شجاعت، بصیرت و آگاهی فوق العاده ای برخوردار است، وی از بدنه صنعت نفت و آشنا با مسائل حوزه نفت و انرژی می باشد، بدیهی است که با تجاربی که در این حوزه دارد می تواند در این وزارتخانه به خوبی تاثیرگذار باشد.

وی افزود: در کشور ما بیش از ۹۷ درصد انرژی اولیه مورد نیاز داخلی از نفت و گاز تامین می شود، درآمدهای حاصل از فروش نفت می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد، مسائل مهم این بخش، استراتژی ها و اهداف مهم این بخش با توجه به اهمیت و نقش آن در همه امور به خصوص در سیاست های خارجی و داخلی و حتی اقتصاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است، جهت گیری و عملکرد این بخش بر همه بخش های کشور تاثیرگذار خواهد بود، بر این اساس برای به دست آوردن نتیجه مطلوب و رسیدن به اهداف نیازمند برنامه ریزی صحیح می باشیم.

حبیب زاده بوکانی بیان کرد: شرکت ملی نفت ایران جزو مراجع سیاست گذاری می باشد که البته کمتر به نقش و رسالت خود عمل کرده است.

مخالف وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۰:۵۸

نادران: اوجی درباره اموال و دارایی‌هایش خلاف واقع می‌گوید

الیاس نادران نماینده مردم تهران در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نفت، بیان کرد: آنچه که برای ما در سال‌های اخیر بیش از هر چیز اهمیت پیدا کرده این است که مردم به جریان پاکدستی اعتماد کردند و انتظار دارند که جریانات کشور بر این مبنا حرکت کند. بنده بیش از اینکه به کارآمدی افراد نگاه کنم به سلامت و پاکدستی آنها توجه می‌کنم.

وی افزود: امروز در کشور نفوذ از پنجره فساد وارد شده و اگر امروز فخری زاده های ما را می زنند به دلیل فساد در نقطه هایی است که باید این رصد را انجام می داد.

نادران در ادامه با تبریک هفته دولت گفت: امیدوارم آنچه که می گوییم و می شنویم برای رضای خدا باشد. در مجالس گذشته بحث جدی بین ما و دوستانمان مطرح بود که حیف و میل، حیف‌اش بدتر است یا میل، آن که به دوستان عرض می‌کردم تا میل نباشد حیفی اتفاق نخواهد افتاد.

نماینده مردم تهران گفت: در دو جلسه ای که با آقای خطیب داشتم عرض کردم آنچه که در مورد ۸۸ و قم و... می‌گویند به کنار، با آنچه با فساد در وزارت شکل گرفته چه خواهید کرد؟ ما مدیران پاکدست می‌خواهیم. نهادهای اطلاعاتی و امنیتی باید سلامت ترین افراد باشند. در جلسه با وزرای دیگر هم این را مطرح کردم.

نادران خاطرنشان کرد: در جلسه ای که با آقای اوجی داشتم بیان کردم که قصد من راستی آزمایی است نه اقرار به چیزی. چند نکته را به ایشان گفتم که بدانن من چه چیزهایی می‌دانم اما متوجه نشدند. به ایشان گفتم لیست اموالتان در شبکه های اجتماعی پخش شده که آقای اوجی پاسخ دادند که کدام‌ها را می‌گویید. گفتم همه ۲۹۰ نفر دیده اند، شما چطور ندیده اید.

وی ادامه داد: از ایشان سوال کردم چه دارید؟ که پاسخ دادند ۳ آپارتمان یکی در هروی، یکی ارثیه خانمم است و دیگری هم برای پسرم است. استعلام گرفتم و ۹ مورد اموال ایشان را اعلام کردند. کسی که به این صراحت خلاف واقع می گوید جاهای دیگر هم اینگونه است.

نادران گفت: درباره موضوع دیگری از ایشان سوال کردم که پاسخ دادند آقای رستم قاسمی و فرد دیگری رفته اند کاری انجام دادند و فرد شاکی علیه من رفته شکایت کرده است. گفتم چه پدر کشتگی داشته است.

وی افزود: دوستان استناد می کنند که گزارش های اطلاعات و نهادهای امنیتی اینگونه و آنگونه است، اما گفتم پرونده های دیمیتریس کامبیس و دکل های گمشده و کشتی های مملکت زمانی رو شد که او از فرودگاه حضرت امام (ره) از کشور خارج شد. آیا نهادهای امنیتی و اطلاعاتی نبودند؟.

مخالف وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۰:۰۶

نقدعلی: وزیر پیشنهادی نفت توانایی فروش نفت را ندارد

حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی در جلسه علنی نوبت اول صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف جواد اوجی؛ وزیر پیشنهادی نفت بیان کرد: ما در بحث بودجه کشور و درآمدهای آن سه راه بیشتر نداریم؛ یکی بحث درآمدهای مالیاتی، یکی فروش نفت و دیگری نیز سایر درآمدها می‌باشد. با توجه به رکود اقتصادی برای تولید کنندگان و صنوف مختلف قطعا درآمدهای مالیاتی به قدری نمی‌رسد که بتوان کشور را اداره کرد. سایر درآمدها نیز ناچیز بوده و ما تنها راه‌مان فروش نفت و فرآورده‌های نفتی می‌باشد و لذا وزیری باید سکان وزارت نفت را در دست بگیرد که توانایی فروش نفت در شرایط تحریمی را داشته باشد.

نقدعلی در ادامه اظهار کرد: ما دیدیم کسانی که اقتصاد کشور را به برجام گره زدند فروش روزانه نفت را به ۳۰۰ هزار بشکه رساندند، اما خوشبختانه با گام‌های مجلس شورای اسلامی و به کمک قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها فروش نفت به حدود یک میلیون بشکه رسید، اکنون نیز کسی که سکاندار وزارت نفت می‌شود باید توانایی فروش نفت را داشته باشد. در برنامه وزیر پیشنهادی تجربه و سابقه ایشان از نقاط قوت است. همچنین ایشان در زمان تحریم نیز توانسته است گاز را به خوبی صادر کند، اما مساله‌ی نفت تفاوت داشته و سخت‌تر از فروش گاز و فرآورده‌های نفتی است.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فروش نفت و گشایش راه آوردن ارز به کشور نیازمند جرأت و جسارت ویژه است. غالب نمایندگان آقای رستم قاسمی را برای وزارت نفت مناسب می‌دیدند و دیدیم که ایشان نیز در حال ارائه‌ی برنامه‌های خود چندین بار از روی اشتباه کلامی به جای وزارت راه و شهرسازی نام وزارت نفت را بر زبان آوردند. هنوز توانایی آقای اوجی برای فروش نفت به بنده ثابت نشده است.

وی در ادامه تاکید کرد: برخی از مطالب از صبح در بین نمایندگان در حال شنیده شدن است و بنده از آقای اوجی می‌خواهم لیست تمام اموال خود را به صورت شفاف از پشت تریبون اعلام کند. ما وزیری با ثروت یک هزار میلیاردی و یا وزیر دیگری با ۱۲۰ شرکت که مرتبط با وزارت آن بود را از یاد نبرده‌ایم. وزارت نفت بخش مهمی است و ما ثروت کشور را به دست یک وزیر می‌سپاریم.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوئی دیگر در برنامه ایشان محوری برای بهبود وضع معیشتی کارکنان صنعت نفت به ویژه کارکنان عملیاتی آن ندیدم که برای ما بسیار حائز اهمیت است. هنوز بنده اطمینان کافی برای توانایی آقای اوجی جهت تصدی بر این وزارتخانه را به دست نیاوردم.

موافق وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۱۰:۰۵

حسین زاده: اوجی با پاکدستی اش بهترین رأی را از مجلس می گیرد

حسین حسین زاده در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس به عنوان موافق وزیر پیشنهادی نفت گفت: وزارت نفت یکی از بنگاه های اقتصادی کشور است. وزارت نفت تنها نامش نفت نیست و به نوعی وزارت اقتصاد و اشتغال، حتی فرهنگ هم محسوب می شود پس باید این قرارگاه به شخصی توانمند، متخصص، جهادی و انقلابی سپرده شود.

وی با بیان اینکه ۱۹ سال در شرایط سخت عملیاتی در حوزه نفت کار کردم، گفت: من اوجی را می شناسم. او مدیر من بوده، اوجی کار را از دانشکده نفت شروع کرده و بعد از فارغ التحصیلی کارآموزی کرده، یعنی کار را از کارگری آغاز کرد. به پاکدستی، امین بودن و داشتن روحیه انقلابی اوجی شهادت می دهم و ایمان دارم.

این نماینده مجلس افزود: هرگاه هر فردی از هر مجموعه ای وارد وزارتخانه ای شود موفق خواهد بود. اوجی اصلا از بدنه صنعت نفت بوده و می تواند در این حوزه موفق باشد.

وی با بیان اینکه وزارت نفت به نوعی وزارت فرادولت ها است، گفت: بحث اقتصاد بدون نفت به معنای تعطیل کردن بخش نفت نیست که با استفاده از ظرفیت فروش نفت، گاز، پتروشیمی و فراورده های آن می توان اقدامات موثری در حوزه اقتصادی کرد.

حسین زاده با بیان اینکه وزارت نفت به وزیری استراتژیک محور با فکر توسعه ای نیاز دارد، افزود: وزارت نفت از افرادی پاکدست و متخصص در حوزه های مختلف تشکیل شده که قطعا به اوجی کمک می کنند. وزیر نفت وزیر اول اقتصاد کشور ما است و اوجی می تواند با پاکدستی و مظلومیت اش بهترین رأی را از مجلس بگیرد.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ذخایر نفتی و گازی کشور گفت: چالش اصلی ما تأمین گاز در زمستان است. نقطه قوت اوجی این است که در بخش های مختلف حوزه نفت کار کرده و می تواند این چالش ها را رفع کند.

به گفته حسین زاده، اوجی دومین وزیر نفت بعد از انقلاب است که در حوزه نفت و گاز متخصص بوده و در واقع چالش اصلی ما یعنی نداشتن متخصص در این وزارتخانه به نوعی رفع می شود.

وی در عین حال با تأکید بر اینکه ما از اوجی مطالبه گری خواهیم کرد، گفت: نمایندگان مطمئن باشند که با حضور اوجی موضوع توجه مناطق محروم و کم برخوردار حل خواهد شد.

حسین زاده همچنین گفت: اوجی قراردادهای گازی با عراق، پاکستان و ترکمنستان را منعقد کرد و ایده تهاتر کالا را مطرح کرد و سپس تحریم شد. این ها همه نشان از انقلابی بودن و کارآمدی اوجی است.

این نماینده مجلس در پایان گفت که کلید موفقیت وزارت نفت در پویایی اش است پس کسی که سکان دار وزارت نفت می شود می تواند با تصمیم سازنده نقش بسزایی در توسعه و آبادانی کشور داشته باشد. ویژگی هایی که در اوجی دیده شده و علاوه بر آن کل بدنه صنعت نفت نیز از او حمایت می کنند.

مخالف وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۰۹:۵۶

چنارانی: برنامه وزیر پیشنهادی نفت برای مناطق محروم پرنفت و گاز چیست؟

هاجر چنارانی در جلسه علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نفت اظهار کرد: وزارت نفت به عنوان جیبی است که پدر یک خانواده برای او در نظر می‌گیرد. امروز یکی از مهم‌ترین وزارت خانه‌ها، وزارت نفت است. ما در مجلس قبلی منتظر این بودیم که از سمت دولت لایحه‌ای برایمان بیاید. نه اینکه نمایندگان دغدغه مردم را بررسی کنند و طرح ارائه دهند. ما امروز نمی‌توانیم منتتظر لایحه شما بمانیم.

نماینده مردم نیشابور در مجلس یازدهم گفت: دنیا به دنبال انرژی‌های تجدیدپذیر می‌روند و سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام می‌دهند. در دهه‌های آینده استخراج انرژی فسیلی موضوعیت خود را از دست می‌دهد. باید از حجم ذخایر زیرزمینی به بهترین نحو استفاده شود.

وی با بیان اینکه ادغام وزارت‌خانه‌های نفت و نیرو ابرچالشی است که در همه دولت‌ها به آن پرداخته شده است، تصریح کرد: وقتی دولت روی کار می‌آید، این موضوع به کلی فراموش می‌شود. حرکت جهان به سمتی است که تولید نفت محدود شده و در نتیحه ثروت زیرزمینی تجدیدناپذیر به ثروت روزمینی تجدیدپذیر تبدیل می‌شود. برنامه وزیر پیشنهادی نفت در این خصوص چیست؟

چنارانی ادامه داد: شما برای مناطقی منابع نفت و گاز فراوان دارند اما هیچ سودی به مردم منطقه نمی‌رساند، چه برنامه‌ای دارید؟ شما برای بی‌عدالتی شرکت‌ ملی نفت و شرکت نفت و گاز غرب مرکزی و… چه برنامه‌ای دارید؟

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی خطاب به جواد اوجی گفت: تکلیف صنابع آب بر نفتی پالایشگاه اصفهان، تهران، شازند و… چیست؟ چه برنامه‌ای برای پروژه‌های نیمه تمام آب در مناطق بحرانی بر دارید؟ مجلس در راستای فسادستیزی و عدالت‌محوری در زمینه قیر برای رفع محرومیت در مناطق روستایی برنامه‌هایی را ارائه داد. صادرات قیر در چند سال اخیر افزایش چشم گیری داشته است. برنامه شما برای در مورد قاچاق قیر یا نوسانات نرخ ارز چیست؟

چنارانی گفت: هنوز بعد از ۴۳ سال، در بعضی حوزه‌های انتخابیه روستاهایی وجود دارد که هزار جمعیت دارد اما کیلومترها جاده آسفالت نشده است. این مسئله فقط در ساحت اجرا به وزارت راه و شهرسازی ربط دارد. ما وزیری می‌خواهیم که بتواند قیر مورد نیاز برای آسفالت را تأمین کند. فکر نکنید تهران محروم نیست. آسفالت بعضی کوچه‌های جنوب تهران دغدغه آمیز است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص استخدام‌ها در وزارت نفت گفت: منتظرم ببینیم تیمی که با شما وارد مجلس می‌شود، از جنس شما هستند یا خیر. ما شما را جهادگر مخلصی می‌دانیم اما عملکرد کابینه شما برایمان مهم است.

وی در بخش دیگر از سخنانش به دیپلماسی نفت اشاره کرد و گفت: به دنبال ارائه دیپلماسی مهندسی شده از سمت شما هستیم. شما چه سهمی از نفت برای آیندگان در برنامه چشم انداز خودتان دیده‌اید؟ آیا بهتر نیست وزارت نفت با اولویت قرار دادن اصل پیش‌گیری به جای اصلاح به همه فعالیت حوزه نفت بپردازد؟ چرا برنامه زیست محیطی در برنامه پیشنهادی وجود ندارد؟

مخالف وزیر پیشنهادی نفت
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۰۹:۵۵

عسگری: تجربه وزیر پیشنهادی نفت بیشتر در حوزه گاز است

مهدی عسگری نماینده مردم کرج در مجلس در جلسه علنی امروز مجلس به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی نفت گفت: امروز یکی از مهم ترین تصمیمات مشترک مجلس و دولت رقم خواهم خورد، انتخاب وزرا با رییس جمهور و اعتماد به آن ها با مجلس می باشد، محصولات آنچه امروز می کاریم و می گماریم، مردم در ۴ سال آینده برداشت خواهند کرد.

وی افزود: اهمیت و سنگینی مسئولیت که امروز بر دوش ما می باشد و رسالت امروز مجلس مردمی نه توجیه تصمیمات دولت و نه تضعیف عملکرد آن است بلکه تعامل برای تکامل است.

عسگری گفت: دسته ای از وزارت خانه ها مانند وزارت آموزش و پرورش و بهداشت و درمان دارای عائله سنگین و زیادی هستند که اعتماد بالا و دقت مضاعف در رای اعتماد را می طلبد، برخی دیگر وزارتخانه ها نقش تامین منابع را برای دولت دارند که دیگر وزارتخانه ها بر سر سفره آن ها قرار دارند، از مهم ترین آن ها وزارت نفت، اقتصاد و صمت می باشد، در شرایط جنگ تمام عیار اقتصادی، وضعیت کرونایی و آغاز گام دوم انقلاب پیشنهاد می شود برای ترازیابی وزرا در کنار شاخص هایی همچون تخصص، تعهد و تجربه معیار تناسب نیز لحاظ شود.

وی ادامه داد: تناسب با شرایط پیچیده کشور، وضع اقتصادی دولت و مردم، شرایط داخلی وزارت مذکور، شرایط بین المللی و ورود به قرن جدید با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب در نسبت با توان، تجربه و برنامه وزیر پیشنهادی بسیار حائز اهمیت می باشد، امروز گلوگاه اصلی وزارت نفت بحث تحریم نفتی می باشد، موضوعات فنی و مهندسی، اکتشاف، توسعه میادین مشترک و تعیین تکلیف ۱۴/۵ درصد سهم شرکت ملی نفت و شفافیت آن، انتقال گاز و ضرورت مردمی سازی این وزارتخانه پس از گذشت دهه ها از ملی شدن صنعت نفت مسائل مهمی است، اما اولویت اصلی این وزارتخانه بحث تجارت و فروش نفت و بازگشت ارز آن به کشور است.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: آقای اوجی مانند اغلب وزرا دارای تخصص و تعهد مطلوبی است اما مسئله اصلی سنجش تناسب گرینه پیشنهادی با شرایط موجود و اولویت های این وزارتخانه ها است، تجربه ایشان بیشتر در حوزه گاز می باشد ولی مسئله اصلی ما در بحث تحریم نفتی می باشد.

نماینده مردم کرج گفت: در حوزه گاز معمولا خریدار می باشیم و اگر هم فروشنده باشیم بر پایه قراردادهای بلند مدت می باشد و قیاس آن با بحث نفت قیاس مع الفارق است، دولت پاسخ دهد این تفاوت و این نقیصه را چگونه جبران می کند؟ وزیر پیشنهادی نفت پاسخ دهد اکنون چه میزان نفت می فروشیم و چه میزان از ارز آن به کشور باز می گردد؟ ایشان در چه بازه زمانی و چه میزان این را افزایش می دهند؟ توضیح دهد اکنون چه میزان سرمایه گذاری در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی انجام می شود و ایشان با چه مدل ها و برنامه ای این را افزایش می دهد؟

موافقت کمیسیون انرژی با اوجی
۱۴۰۰/۰۶/۰۳ - ۰۹:۵۴

مصطفی نخعی در جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) گزارش کمیسیون انرژی درباره جواد اوجی وزیر پیشنهادی نفت را قرائت کرد.

«بخش اول: مقدمه

در اجرای ماده (۲۰۲) قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، کمیسیون انرژی طی جلسه رسمی در تاریخ ۲۳/ ۰۵/ ۱۴۰۰ با حضور جناب آقای جواد اوجی وزیر محترم پیشنهادی نفت به بررسی سوابق و برنامه ایشان پرداخت. در این جلسه اعضای کمیسیون ضمن استماع توضیحات ایشان برای عملیاتی نمودن برنامه پیشنهادی، مهم ترین چالش های پیش رو در حوزه عملکرد وزارت نفت را مطرح و اولویت های مورد نظر کمیسیون را در این زمینه تشریح کردند که اهم آنها به شرح ذیل می باشد:

انجام تعهدات قانونی وزارت نفت در حوزه مسئولیت های اجتماعی برای تکمیل پروژه‌های عمران و آبادانی مناطق هم‌جوار با تأسیسات نفت و گاز به ویژه استان های جنوبی

ساماندهی مسائل رفاهی و استخدامی نیروی انسانی شاغل در صنعت نفت شامل حقوق و دستمزد و قراردادها

حفظ و نگهداشت نیروی انسانی متخصص در صنعت نفت

رسیدگی به وضعیت تراز گاز کشور

اجرای برنامه‌های گسترده نگهداشت توان تولید میدان گازی پارس جنوبی، تکمیل طرح های توسعه و فشارافزایی این میدان

رفع موانع تأمین سوخت زمستانی کشور

رفع موانع اجرایی «قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» برای توسعه پتروپالایشگاه ها و کاهش خام فروشی

اصلاح ساختار حکمرانی انرژی در کشور و شفاف سازی رابطه مالی دولت با وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران

استفاده از ظرفیت های دیپلماسی انرژی برای جذب سرمایه گذاری خارجی با اولویت کشورهای همسایه


بخش دوم: شرح استعلامات (شامل مدرک تحصیلی و سابقه ایثارگری)

کمیسیون انرژی طی نامه تاریخ ۲۳/ ۰۵/ ۱۴۰۰ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وضعیت مدرک تحصیلی جناب آقای اوجی را استعلام نمود که آن وزارتخانه در پاسخ، اصالت مدرک کارشناسی مهندسی نفت ایشان از دانشگاه صنعت نفت آبادان را تأیید کرد.

بخش سوم: اهم توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون

استفاده حداکثری از ظرفیت های صنعت نفت برای جهش تولید و صادرات

تعهد بر بکارگیری مدیران شایسته و فساد ستیز در وزارت نفت

حل مشکلات مربوط به مسائل رفاهی و استخدامی کارکنان صنعت نفت

استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای فروش نفت و طراحی روش های نوین از جمله تهاتر کالا و سرمایه گذاری خریداران نفت در صنعت نفت

تکمیل مخازن سوخت نیروگاه ها تا شهریورماه سال جاری با سوخت مایع برای رفع مشکل ناترازی گاز در زمستان

اولویت دهی به خط لوله سراسری یازدهم و مخزن گازی خانگیران برای تأمین پایدار گاز شمال شرق کشور

تقویت دیپلماسی انرژی برای حل و فصل اختلافات با طرف های قرارداد و توسعه همکاری با کشورهای همسایه

تعیین تکلیف میادین مشترک نفت وگاز اعم از اکتشاف، توسعه، تکمیل توسعه و برداشت و بهره برداری تا پایان دولت سیزدهم

تأکید بر استفاده از ظرفیت های قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی برای بهینه سازی مصرف سوخت در کشور


بخش چهارم: بررسی معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی و انطباق آن با اسناد بالادستی

در برنامه ارائه شده توسط آقای مهندس اوجی ضمن تشریح وضع موجود و بیان مهمترین چالش ها، اقدامات لازم برای مواجهه با چالش های مذکور مطرح گردیده که وزیر پیشنهادی در طول دوران خدمت متعهد به اجرای آنها است. همچنین برنامه های راهبردی و عملیاتی در ۱۱ محور اصلی تفکیک و با جزئیات تشریح شده است.

همچنین بر اساس گزارش کارشناسی معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی، برنامه پیشنهادی با اسناد بالادستی شامل شرح وظایف وزارتخانه، سیاست های کلی نظام در حوزه عملکرد وزارت نفت، تکالیف قانونی باقیمانده از برنامه پنجساله ششم توسعه و توجه به تکالیف وزارت نفت در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، منطبق است. در برنامه ایشان به برخی از احکام فوق الذکر اشاره ای نشده است که از جمله مهمترین احکام ذکر نشده می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

توسعه صنعت خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌ها (بانکرینگ) و خدمات جانبی آن در خلیج فارس و دریای عمان، عرضه گاز طبیعی در بورس انرژی، توسعه زیرساخت های سوخت گاز مایع و تقویت پدافند غیرعامل در صنعت نفت.

بخش پنجم: پیشنهادات، انتظارات و موارد لازم به توضیح در صحن علنی

با توجه به سابقه اجرایی جناب آقای اوجی در صنعت نفت و آشنایی ایشان با ظرفیت های موجود و پتانسیل های توسعه در این صنعت، ضرورت دارد ایشان در جلسه علنی ضمن تشریح استراتژی های اجرایی برای برنامه پیشنهادی، اهداف کمّی مورد انتظار در حوزه های تولید و صادرات نفت خام، گاز طبیعی، میعانات، فرآورده و محصولات پتروشیمی که امکان تحقق آنها وجود دارد را به صورت آمار و ارقام ارائه کرده و همچنین برنامه زمانی اجرای آنها را پیش بینی کنند؛ در این صورت سنجش اجرای برنامه ها از نظر میزان واقع بینی توسط نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی قابل ارزیابی است و همچنین امکان نظارت از سوی کمیسیون های تخصصی مجلس در آینده فراهم می شود.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
یک انتقاد دارم و کسی جوابگو نیست چرا کل کشور را لوله کشی گاز کردیم ؟؟؟ و هنوز هم اصرار به ادامه داریم ؟؟؟؟ انهم یک کشور زلزله خیز که هر آن ممکن اسن این خطوط لوله منفجر و فجایع وحشتناکی رقم بخورد انگار زیر کشور بمب ساعتی کار گذاشته شده !!! چرا به جای لوله کشی گاز که همین جوری در هر سال به علت خفگی ناشی از نشت گاز صدها نفر می میرند از انرژی کمتر خطر و پاکتر برق استفاده نشده است.؟؟؟
پاسخ ها
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
چون نیرو پگاههای کشور بسیار فرسوده بوده و راندمان پایینی دارند.
سلام ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
از انرژی کمتر خطر و پاکتر برق استفاده نشده است.؟؟؟.....
برق را که برادران چینی و لهستانی در مزارع استخراج بیت کوین استفاده میفرمایند .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟