حجتالاسلام والمسلمین رئیسی، رئیس جمهور برای آخرین دفاعیات از وزرای پیشنهادی خود در کابینه سیزدهم وارد مجلس شورای اسلامی شد.
رئیس جمهور ۱۹ وزیر پیشنهادی خود را برای تصدی ۱۹ وزارتخانه به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد و جلسات مجلس از روز ۳۰ مردادماه به صورت دو شیفت برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی تشکیل شده است.
رئیس جمهور روز شنبه هفته جاری نیز یعنی اولین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی آمد و با استفاده از فرصت دو ساعت و نیمه خود به بیان برنامههای خود و وزرایش پرداخت و اکنون نیز از فرصت باقیمانده از دفاعیات وزرای معرفی شدهاش استفاده میکند.
عیسی زارعپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۵۶
رای مخالف: ۱۷
رای ممتنع: ۱۰
حجتالاسلام سیداسماعیل خطیب به عنوان وزیر اطلاعات به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۲۲
رای مخالف: ۴۸
رای ممتنع: ۱۷
حسین باغگلی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به دولت سیزدهم راه نیافت
رای موافق: ۷۶
رای مخالف: ۱۹۳
رای ممتنع: ۱۸
سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۵۴
رای مخالف: ۲۵
رای ممتنع: ۸
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۷۰
رای مخالف: ۱۰
رای ممتنع: ۶
بهرام عیناللهی به عنوان وزیر بهداشت به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۱۴
رای مخالف: ۵۵
رای ممتنع: ۱۵
سیدجواد ساداتینژاد به عنوان وزیر جهاد کشاورزی به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۵۳
رای مخالف: ۲۷
رای ممتنع: ۴
امینحسین رحیمی وزیر دادگستری دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۷۷
رای مخالف: ۵
رای ممتنع: ۴
سرتیپ محمدرضا آشتیانی به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۷۴
رای مخالف: ۴
رای ممتنع: ۴
حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۱۹۱
رای مخالف: ۷۷
رای ممتنع: ۱۳
رای باطله: ۵
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۶۷
رای مخالف: ۱۴
رای ممتنع: ۴
سیدرضا فاطمیامین به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۰۵
رای مخالف: ۶۰
رای ممتنع: ۱۴
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۱۰
رای مخالف: ۵۶
رای ممتنع: ۱۹
محمدمهدی اسماعیلی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۱۸۱
رای مخالف: ۷۷
رای ممتنع: ۲۸
احمد وحیدی وزیر کشور دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۲۶۶
رای مخالف: ۱۶
رای ممتنع: ۳
عزتالله ضرغامی به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۶۲
رای مخالف: ۱۳
رای ممتنع: ۶
جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۱۹۸
رای مخالف: ۷۰
رای ممتنع: ۱۸
علیاکبر محرابیان به عنوان وزیر نیرو به دولت سیزدهم راه یافت
رای موافق: ۲۲۰
رای مخالف: ۴۷
رای ممتنع: ۱۵
سیدحمید سجادی وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم شد
رای موافق: ۱۶۵
رای مخالف: ۱۰۸
رای ممتنع: ۱۳
حسین باغگلی به عنوان وزیر آموزش و پرورش به دولت سیزدهم راه نیافت
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، در جلسه علنی نوبت عصر امروز(چهارشنبه) مجلس پس از دفاع آخر رئیس جمهور از وزرای کابینه بیان کرد: از رئیس جمهور محترم و همچنین وزرای پیشنهادی بابت زحمتی که در طول این دو هفته کشیدند سپاسگزارم. اکنون در اختیار هر یک از نمایندگان یک برگه برای نوشتن نام هر یک از وزرا قرار می گیرد و این برگه به هیچ عنوان نباید جداسازی شود و باید بدون هرگونه خط زدگی، مخدوش کردن، بدون نام و مطلب دیگری باشد.
وی در ادامه گفت: برای ۱۹ وزیر پیشنهادی ۱۹ صندوق داریم که پای هر صندوق ۳ ناظر بر شمارش حضور دارند. ۱۶ نفر از نمایندگان خانم و مابقی از بین دو فراکسیون مجلس برای نظارت بر شمارش آرا انتخاب شدند.
رئیس مجلس در ادامه تصریح کرد: نکته بعدی این است که هیچ یک از نمایندگان در هنگام شمارش در محوطه صحن تردد نمی کنند و همه در جای خود می نشینند، ما دستور جلسه داریم و در زمان شمارش آرا، دستور مورد بررسی قرار می گیرد.
قالیباف در ادامه گفت: نکته دیگر که باید به مردم عزیزمان بگویم این است که ما ۱۹ وزیر پبشنهادی داشتیم و برای هر کدام براساس قرعه کشی دو موافق و دو مخالف اجازه صحبت داشتند. بعضا مردم هر حوزه انتخابیه انتظار داشتند نماینده آنها صحبت کنند اما براساس قرعه کشی این فرصت در اختیار همه نمایندگان قرار نگرفت.
رأی گیری برای کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم دقایقی پیش در مجلس آغاز شد و برگه های اخذ رای بین نمایندگان توزیع شد.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم در سخنان پایانی جلسه بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم با گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: این روزها پزشکان عزیز و کادر درمانی کشور مجدانه از جان مردم صیانت میکنند و باید از آنان تشکر کنیم. همچنین از مجلس و کمیسیونهای آن و نیز رییس مجلس تشکر میکنم که چندین روز برای بررسی صلاحیت وزرا و بررسی سوابق آنان وقت گذاشتند. کار خوبی بود و به نظرم این یک جلوه از مردمسالاری دینی که نمایندگان مجلس با دغدغه و حساسیت وزرا را بررسی میکنند.
وی افزود: این حساسیتها بیان و تبیین آن برای مردم و مسئولان مفید است.
رییسی با اشاره به فرایند معرفی اعضای کابینه به مجلس اظهار کرد: معرفی وزرا بر اساس شاخصهایی بود که نسبت به آنها در دوره انتخابات به مردم قول داده بودم که برمبنای آن وزرا را انتخاب کنند. از جمله شاخصهای کارآمدی، تخصص، فسادستیزی و مردمی بودن.
رییسجمهوری با تاکید بر اینکه صلاحیت عملی و علمی وزرا در معرفی آنان تأثیر اساسی داشت، گفت: آنچه که در سامانه تشکیل شده برای انتخاب وزرا به دست آمد یک بانک اطلاعاتی است که در اختیار وزرای انتخابی قرار می گیرد تا کسانی که در آنجا مورد توجه مردم قرار گرفتند، فارغ از کسانی که به عنوان وزیر معرفی شدند، در سطوح دیگر مدیریتی به گرفته شوند.
وی با بیان اینکه شرط مطلق ما نسبت به همه وزرا سلامت و پاکدستی آنان بوده است، تصریح کرد: این شرط فقط در رای اعتماد مورد تاکید نیست، بلکه همیشه مورد تاکید ماست. هر زمانی معلوم شود که کسی که با دولت همکاری میکند، نه در جایگاه وزیر بلکه در هر جایگاه دیگری، کوچکترین ناسلامتی بروز دهد، این تحمل نخواهد شد.
رییسی یادآور شد: همه بدانند که ما پاکدستی و سلامت دولتمردان را مورد توجه قرار میدهیم. من در مبارزه با فساد به هیچ عنوان کوتاه نخواهم آمد، شرط ضمنی من در انتخابات موضوع مبارزه با فساد بود. اگر گزارشی موثق به دستم برسد که کسی به فساد آلوده شده برای برخورد با او درنگ نخواهم کرد، اما صرف اتهام یا اینکه صرفاً در جایی مکتوب شود یا برای کسی این ذهنیت پیش آید، کافی نیست، ما باید بررسی کنیم و وقتی به یک سند متقن رسیدیم به آن رسیدگی میکنیم.
وی افزود: هیچ اتهام متقن و مستقری نسبت به هیچکدام از وزرای پیشنهادی وجود ندارد و من این را به مجلس اطمینان میدهم که اگر به کسی هم در جایی اتهامی وارد شده، آن اتهام رد شده است.
رییسی ادامه داد: خط قرمز ما در مبارزه با فساد فقط بیحساب و استناد به کسی اتهام زدن است اما اینکه طرف کیست و وابسته به کجاست برای ما مهم نیست و در عمل هم دیدید که مشی ما همین است و در ادامه هم خواهد بود ان شاءالله.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه برخی موارد طرحشده در جریان بررسی صلاحیتها در مورد برخی افراد وی را حساس کرده است، اظهار کرد: در این چند مورد، تماس گرفتم و کار را به نهادهای اطلاعاتی سپردم که اگر چنانچه این موارد صحت دارد به من اطلاع دهید تا به جای خود واکنش لازم نشان داده شود، اما بعد از چند روز بررسی گفتند که هیچ کدام از این موارد صحت ندارد، پس من به مجلس در این زمینه هم اطمینان میدهم.
وی یادآور شد: مردم تاب و توان اختلاف مجلس و دولت را ندارند و از خاطرات اختلافات گذشته دل خوشی ندارند، امروز ما به دنبال تعامل کامل با مجلس هستیم. این شرایط فعلی از نظر کرونا و وضعیت معیشت مردم میطلبد که دولت سریعتر تشکیل شود.
رییسی با تاکید بر اینکه همه وزارتخانهها مهم هستند، اظهار کرد: آن بخشهایی که بحث جان و نان مردم را به دست دارند و در خط مقدم خدمترسانی به سفره مردم هستند اهمیت خاصی دارند و امیدوارم با رای مثبت شما این وزارتخانهها و نیز همه وزارتخانهها مشغول به کار شوند.
رییسجمهوری گفت: تاکید میکنم که وزرای خط مقدم اقتصاد کشور که به پشتوانه رأی قوی مجلس نیاز دارد ان شاءالله به این رأی هم برسند.
وی با اشاره به برخی گلایهها از انتخاب وزرای جوان، اظهار کرد: هم توانایی علمی و هم عملی آنان مورد توجه من بوده و اگر اینطور نبود چنین افرادی معرفی نمیشدند. مگر بنده و آقای قالیباف در ابتدای انقلاب چند سال سن داشتیم که یکی فرمانده تیپ و دیگری در دستگاه قضایی مشغول بود؟ اگر میدان به جوانان ندهیم پس چگونه جوانگرایی پا بگیرد. برای ما مهم است که افراد دانش کار را داشته باشند و معلوم شود که با عملیات اجرایی و دستگاه را برقرار کند و توانایی این را داشته باشد.
رییسی با تاکید بر اینکه ما سعی کردیم کابینه ترکیبی از تجربه و توانمندی باشد، گفت: جوانانی که معرفی کردیم با کارشان ارتباط برقرار کردهاند و اینطور نبوده که با مدرک دکتری از دانشگاه بیاید و معرفی شود. ممکن است که آن مدیریتهای کلان را نداشته باشد ولی با کار آشناست. ما میخواهیم روحیه جوانگرایی و یک تحول در ساختار مدیریتی ایجاد شود.
رییسجمهوری ادامه داد: گذاشتن برخی وزیران جوان در وزارتخانهها پیام امید به جوانان کشور و کارآفرینان کشور است و ما باورمان بر این است که اگر جوان فاضلی که بتواند کار را انجام دهد روی کار آید ضرری نخواهیم کرد.
وی یادآور شد: رای اعتماد به وزرا آغاز کار ما با مجلس است، ما انتظارمان این است که همکاری و تعامل میان مجلس و سطوح مختلف مجلس به عمل و اجرا برسد. من هنوز برنامه تفصیلی را به مجلس تقدیم نکردم، آنچه که ارائه شد یک برنامه مختصر بود و گزیدهای از برنامه تفصیلی به شمار میرفت.
رییسی با بیان اینکه ما بعد از رای اعتماد از صبح فردا اولین جلسه دولت را برگزار میکنیم، تصریح کرد: ما گرفتار مسائلی هستیم که یک ساعت معطلی هم برای ما جایز نیست، از جمله وضعیت واکسیناسیون کرونا که برای آن هم در داخل پیگیریهای لازم انجام شده و هم ارز لازم را تامین کردیم و گشایشهایی در کار است ان شاء الله. هرچند که برخی معتقدند که با اینهمه دشمنی خارجی و وضعیت اقتصادی فعلی مگر میشود از مشکلات برون رفت که ما میگوییم با تکیه بر همین موجودی فعلی میتوانیم.
وی با اشاره به موضوع سیاست خارجی دولت سیزدهم اظهار کرد: عزت، حکمت و مصلحت و حقوق حقه ملت ایران مورد تأکید همیشگی ما در سیاست خارجی است، ما رویکردی تعاملی خواهیم داشت و رفع تحریم را با قدرت دنبال میکنیم ولی سفره مردم را به آن بند نخواهیم زد. برخی سیاستهای موجود در کشور آن که به آنها توجه کافی نشده است از جمله سیاستهای مقاومتی مورد نظر رهبری که راهکار برون رفت کشور از مشکلات است و بنای ما هم دنبال کردن آنها به شکل کامل است.
رییسجمهوری با بیان اینکه تیم وزراتخانهها هم برای من مهم است، ادامه داد: ایران قوی یک دولت قوی و وزارتخانههای قوی میخواهد که اگر چنین نشود و این مولفههای قدرت کنار هم قدرتمند نباشند کار درست پیش نمیرود، پس در مورد تیم هر وزراتخانه هم من حتماً اظهار نظر خواهم کرد تا همه تیم و همکاران وزیر هم فسادستیز و پاکدست باشند.
وی در پایان یادآور شد: مردم انتظار دارند که دولت زودتر شکل بگیرد و کارش را آغاز کند، حتی اگر یک وزارتخانه هم با سرپرست بخواهد اداره شود، تاثیر خود را دارد. پس انتظار من هم این است که همه عزیزان مجلس به کابینه رای اعتماد کامل دهند، و البته بدانید که رای و نظر مجلس هم برای ما احترام دارد و هم آن را تأیید میکنیم و هم به آن اعتماد داریم.