به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، پوریزدان پرست شامگاه چهارشنبه ۱۰ شهریور در سلسله نشست های گفتمان سازی مقابله با ربا در دفتر بنیاد علوم انسانی آیت الله حائری شیرازی با موضوع راهکارهای رسیدن به بانک داری اسلامی، افزود: آنچه باعث می شود که مردم ربا را از جامعه حذف کنند اخلاق است چراکه شرع مقدس بر حرام بودن آن تاکید کرده است و مومنان هرگز ربا را قبول ندارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در گذشته که بانک ها کشور اسیر ربا نشده بودند، اقتصاد بازار تعاریف خاص خود را داشت و همه باید از قوانین آن اطاعت می کردند و یک پیوستگی خاصی بین بازار، مدرسه و مسجد وجود داشت به طوری که همین امروز در بافت قدیم کاملا این پیوستگی را می بینیم.
او افزود: این پیوستگی نشان از این داشت که ما بازار را با اخلاق و مسائل شرعی اداره می کردیم و بازاریان هرگز اهل ربا در معاملات نبودند چراکه مطیع دستورات شرع مقدس بودند.
پوریزدان پرست خاطرنشان کرد: ما باید ابتدا قانون مقابله با ربا را در جامعه اجرا کنیم اما باید بدانیم که بدون رعایت اخلاق این قانون ابتر خواهد ماند چراکه برخی راههای دورزدن قانون را خوب بلدند.
او با تاکید بر اینکه اقتصاد و بازار ما اسلامی نیست، افزود: اسلام صرفا با قانون جامعه را اداره نمی کند و این اخلاق است که در نهایت از ارتکاب به خلاف جلوگیری می کند لذا ما برای درست کردن اقتصاد ابتدا باید به سراغ محکم کردن بنیان های اخلاقی برویم.
حجت الاسلام چوگانی، استاد حوزه علمیه نیز با اشاره به تاثیر لقمه ربا بر زندگی انسان گفت: وقتی لقمه حرام وارد زندگی یک فرد شد، تاثیر کلام خدا و معصوم بر آن فرد نیز غیر ممکن است.
وی با بیان اینکه کلام معصوم تنها بر مؤمنان اثر می کند و بر کسی که لقمه حرام در زندگی اش باشد، تاثیری نخواهد گذاشت و ربای بانکی امروز در بیشتر خانه ها نفوذ کرده است، افزود: علت اینکه برخی به اخلاق اهمیت نمی دهند، ریشه در همین ربا و پول حرام دارد.
چوگانی خاطرنشان کرد: مراجع بارها بر حرام بودن ربا تاکید کرده اند اما اقدام عملی در جامعه توسط مسوولان در این زمینه مشاهده نمی شود.
این استاد حوزه افزود: مؤمنان کسانی هستند که حدیث و قرآن بر آنها تاثیر می گذارد و اگر بر فردی تاثیر نگذاشت مشخص است که او مؤمن نیست هر چند که در ظاهر بخواهد خود را مؤمن نشان دهد.
او با بیان اینکه ربا اساس اخلاق، دین و اعتقادات را نابود کرده است، افزود: پیشنهاد بنده این است که از ۲طریق روشنگری و نمایندگان مجلس این موضوع دنبال شود تا ممنوعیت و حرام بودن ربا تبدیل به قانون شود.
چوگانی خاطرنشان کرد: ائمه جمعه نیز می توانند در تریبون های هفتگی بر حرام بودن ربا تاکید کنند تا یک جریان رسانه ای در این خصوص شکل گیرد ضمن اینکه از فضای مجازی نیز نباید غافل شویم تا با ارائه محتواهای مناسب مردم را نسبت به این پدیده شوم آگاه کنیم.