چهل و سومین محموله واکسن وارداتی کشورمان از راه رسید؛ بزرگترین محموله وارداتی واکسن کووید ۱۹ که حجمش از سیزده محموله نخست وارداتی به کشورمان بزرگتر است و امیدواری به شتاب گرفتن روند واردات این کالا و سرعت گرفتن واکسیناسیون در کشورمان را به شدت افزایش میدهد.
به گزارش «تابناک»؛ ساعاتی قبل هواپیمایی از مبدا امارات متحده عربی در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) در تهران به زمین نشست که حامل محموله جدیدی از واکسن کرونا بود؛ محمولهای شامل چهار میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن «سینوفارم-پکن» که مجموع واکسن وارداتی کشورمان را به ۳۵ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۲۱۰ دوز رساند.
این بزرگترین محموله وارداتی واکسن به کشورمان تا به امروز است؛ محمولهای که قرار بود شامل پنج میلیون دوز واکسن باشد، اما به دلایل فنی، ارسال ۴۰۰ هزار دوز از آن به پرواز ورودی بعدی از مبدا این کشور حاشیه خلیج فارس موکول شد که گفته میشود فردا به انجام خواهد رسید.
این در حالی است که روز گذشته، محموله سوم واکسن خریداری شده کشورمان از سبد کوواکس سازمان بهداشت جهانی، شامل یک میلیون و ۴۴۹ هزار و ۶۰۰ دوز نیز به کشورمان رسیده و تحویل مقامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شده بود. بدین ترتیب طی دو روز اخیر، بالغ بر ۶ میلیون دوز واکسن به کشورمان رسیده که نگرانیهای اخیر در خصوص واکسیناسیون را مرتفع خواهد کرد.
نکته قابل تامل در این میان، خوش قولی چینی هاست که در آمار واکسنهای وارداتی نیز به خوبی مشهود است؛ اینکه بالغ بر ۲۷ میلیون دوز از ۳۵ میلیون دوز وارداتی به ایران، واکسنهای تولیدی چین بوده که بالغ بر ۱.۵ میلیون دوز آن، اهدایی این کشور به ایران محسوب میشود و تنها ۸ میلیون دوز واکسن از محلهای دیگر به ایران ارسال شده که کمتر از ۴ میلیون دوز آن، واکسنهای خریداری شده از کوواکس است.
به عبارت دیگر، آنچه مشهود است، بدعهدی سازمان بهداشت جهانی و روسیه است که اولی بالغ بر ۱۶ میلیون دوز واکسن به کشورمان فروخته و طرف دوم طی دو قرارداد، متعهد به فروش ۶۲ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک به کشورمان شده که تاکنون تنها کمی بیش از یک میلیون دوز آن را تحویل داده است؛ خلف وعدهای که هندیها هم با فروش ۵۰۰ هزار دوز واکسن و تحویل تنها یک چهارم آن، در آن سهم دارند!
این در حالی است که شنیدهها حکایت از نتیجه دادن تلاشها برای ازسرگیری ارسال واکسنهای خریداری شده از سازمان بهداشت جهانی دارد و گفته میشود که طی روزهای آتی، محمولههای دیگری از سهمیه خریداری شده کشورمان از سبد کوواکس به ایران تحویل خواهد شد، وارداتی که امید میرود از محلهای جدید هم در دستور کار قرار گیرد و به سرعت گرفتن روند واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در کشورمان منجر شود.