به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این گروهها به منظور حمایت از حمله کنندگان به کنگره در ششم ژانویه ۲۰۲۱ (۱۷ دی ۱۳۹۹) که در بازداشت به سر میبرند و قرار است محاکمه شوند، تظاهرات خواهند کرد.
به گزارش رسانههای آمریکا، " تام منجر" رئیس پلیس کنگره آمریکا اعلام کرده است ما خشونت و هیچ رفتار جنایتکارانهای را تحمل نخواهیم کرد.
وی تصریح کرد مردم آمریکا و اعضای کنگره انتظار دارند، از کنگره محافظت کنیم.
رئیس پلیس کنگره آمریکا با اشاره به دریافت تهدیداتی تاکید کرد که در طول هشت ماه گذشته، پلیس کنگره در حال آماده سازی است تا اطمینان حاصل کند که حوادث ششم ژانویه تکرار نخواهد شد.
یک منبع مطلع به شبکه خبری سی ان ان آمریکا گفته است که پلیس واشنتگن دی سی به طور کامل فعال میشود و گارد ملی آماده ارائه کمک در مواقع اضطراری است.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکا، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا استقرار ۱۰۰ نیروی گارد ملی را برای محافظت از ساختمان کنگره تایید کرده است.
یک سخنگوی پنتاگون نیز اظهار داشت این نیروها در بیرون از واشنگتن دیسی مستقر خواهند بود و تنها بعد از به پایان رسیدن ظرفیت نیروهای نظامی در سطح محلی، ایالتی و فدرال مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
جان کربی سخنگوی پنتاگون چهارشنبه شب اعلام کرد که وزارت دفاع آمریکا درخواست کمک از پلیس کنگره در مورد اعتراضهای برنامه ریزی شده دریافت کرده است.
این مقام پنتاگون بدون اشاره به جزئیات بیشتر در مورد نحوه کمک رسانی پنتاگون به پلیس کنگره گفت این سیاست عادی وزارت دفاع است که اجازه دهد نهادهای دیگر درخواست کمک کنند.
درخواست کمک از پنتاگون در حالی صورت میگیرد که در ششم ژانویه بعد از شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری حامیان و طرفداران وی در روز تایید آرای انتخاباتی در مقابل کنگره تجمع کردند و سرانجام با هجوم به داخل ساختمان کنگره ورود پیدا کردند.
حامیان ترامپ پس از درگیر شدن با نیروهای امنیتی به ساختمان و اتاقهای کنگره راه یافتند که پنج نفر از جمله یک نیروی پلیس کشته شدند.
پس از هجوم حامیان ترامپ به ساختمان کنگره، بیش از هشت هزار نیروی گارد ویژه برای ماهها در اطراف ساختمان اعزام شده بودند و انتظار میرود دوباره اعزام نیروهای ویژه به اطراف کنگره تکرار شود.
نانسی پلوسی هجوم هواداران دونالد ترامپ رییس جمهوری وقت آمریکا به ساختمان کنگره را به حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر تشبیه کرد و گفت: یکی حمله داخلی و دیگری حمله خارجی به دموکراسی آمریکا بود.
تارنمای روزنامه انگلیسی گاردین به نقل از این سیاستمدار دموکرات نوشت که جمهوریخواهان توسط فرقهای ربوده شده اند که نه به علم و نه به دولت اعتقاد دارند و این امر سبب میشود اداره آمریکا دشوارتر گردد.
پلوسی جمعه (۲۶ شهریور) و یک روز پس از ملاقات با بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس، در اندیشکده چتم هاوس لندن سخنرانی میکرد.
وی گفت که تظاهرات ۶ ژانویه (۱۷ دی ۱۳۹۹) شورشی بود که ترامپ آن را برانگیخت. وی افزود: این (شورش)، حمله به کنگره، قانون اساسی و دموکراسی ما بود. در واقع، نحوه برخورد ما با این واقعه نشانگر قدرت دموکراسی ما است.
او اعتراضهای ۶ ژانویه را با حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مقایسه کرد و گفت که در حالی که حملات سال ۲۰۰۱ "حمله از خارج" بود، حمله به کاپیتول "حمله از داخل" بود. هر دو وحشتناکند. آنچه در ۶ ژانویه بر سر دموکراسی ما آمد وحشتناک بود.
به عقیده پلوسی، ریشههای عوامگرایی آمریکایی در هراس از جهانی شدن، اتوماسیون و مهاجرت نهفته و از طریق اسلام هراسی، یهودستیزی و برتری نژادی سفیدپوستان ابراز میشود.