تغییر اقلیم؛ زمین به سوی مرز خطرناکی حرکت می‌کند

دانشمندان اخیرا تایید کردند که برای پرهیز از بدترین آثار شرایط داغ آب و هوایی، تصاعد دی اکسید کربن باید تا سال ۲۰۳۰.۴۵ درصد کاهش پیدا کند. اما تحلیل تازه نشان می‌دهد که تصاعد این گاز عملا تا پایان دهه ۱۶ درصد افزایش خواهد یافت.
کد خبر: ۱۰۷۷۱۶۵
|
۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۲ 19 September 2021
|
4574 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از بی‌بی سی،علیرغم همه قول و قرار‌ها در زمینه مهار گرمایش، جهان همچنان به سوی مرز خطرناکی از نظر افزایش دما حرکت می‌کند.  این ارزیابی پوست‌کنده، تازه‌ترین هشدار سازمان ملل است.


کارشناسان این سازمان طرح‌های اقلیمی بیش از ۱۰۰ کشور جهان را مطالعه و نتیجه گیری کرده‌اند که زمین در جهت غلط در حرکت است.

دانشمندان اخیرا تایید کردند که برای پرهیز از بدترین آثار شرایط داغ آب و هوایی، تصاعد دی اکسید کربن باید تا سال ۲۰۳۰.۴۵ درصد کاهش پیدا کند. اما تحلیل تازه نشان می‌دهد که تصاعد این گاز عملا تا پایان دهه ۱۶ درصد افزایش خواهد یافت.

این در نهایت می‌تواند به افزایش ۲.۷ درجه سانتیگرادی دمای زمین (۴.۹ درجه فارنهایت) نسبت به دوران ماقبل صنعتی منجر شود - که خیلی بالاتر از محدوده‌ای است که جامعه بین المللی تعیین کرده.

پاتریشیا اسپینوزا، مذاکره کننده ارشد سازمان ملل در امور اقلیمی، گفت: «افزایش ۱۶ درصدی به شدت مایه نگرانی است.»

«این با آنچه که علم به ما می‌گوید، یعنی نیاز به کاهش سریع، مداوم و گسترده تصاعد گاز‌های گلخانه‌ای برای جلوگیری از پیامد‌های شدید اقلیمی و رنج مردم به خصوص در بخش‌های آسیب پذیرتر جهان، در تضاد است.»

این هشداری تیره درباره ابعاد چالشی است که کنفرانس اقلیمی «سی او پی ۲۶» - که قرار است شش هفته دیگر در گلاسگو اسکاتلند شروع شود - با آن روبروست. هدف اصلی این اجلاس بزرگ زنده نگه داشتن امید‌ها به محدود کردن افزایش دمای زمین با قانع کردن کشور‌ها به کاهش تصاعد است.

براساس مقررات توافق پاریس، کشور‌ها باید هر پنج سال یک بار طرح‌های خود برای کاهش کربن را روزآمد کنند.

اما سازمان ملل می‌گوید که از ۱۹۱ کشور عضو توافق، ۱۱۳ کشور تاکنون تعهدات خود را بهبود بخشیده اند.

الوک شارما، وزیر بریتانیایی که ریاست کنفرانس «سی او پی ۲۶» را به عهده خواهد داشت، گفت کشور‌هایی که اهداف بلندپروازانه‌ای را دنبال می‌کنند «از حالا درحال خم کردن منحنی تصاعد رو به پایین هستند.»

«اما اگر همه کشور‌ها دست به کار نشوند، به خصوص بزرگترین اقتصاد‌های جهان، با خطر بی‌فایده بودن این تلاش‌ها روبرو می‌شویم.»

مطالعه‌ای توسط «ردیاب اقدام اقلیمی» دریافت که از میان گروه ۲۰ کشور صنعتی جهان، فقط شمار اندکی از جمله بریتانیا و آمریکا اهداف خود در این زمینه را تقویت کرده اند.

در یک تحلیل دیگر، «موسسه منابع جهانی» و «تحلیل تغییر اقلیم» بر این موضوع انگشت گذاشته‌اند که چین، هند، عربستان سعودی و ترکیه چطور در کنار هم مسئول ۳۳ درصد گاز‌های گلخانه‌ای هستند، اما هنوز طرح‌های روز خود را ارائه نکرده اند.

این گزارش می‌گوید که استرالیا و اندونزی همچنان براساس همان اهدافی که در سال ۲۰۱۵ تعیین کرده بودند حرکت می‌کنند - درحالی که توافق پاریس براساس «مکانیسمی مثل یک یک چرخ ضامن دار» به تدریج کاهش عمیق‌تری را پیش بینی می‌کند.

این مطالعه دریافت که برزیل، مکزیک و روسیه جملگی انتظار افزایش تصاعد به جای کاهش آن را دارند.

برای فقیرترین کشور‌ها - که در برابر بالا آمدن سطح دریا، موج‌های شدید گرما یا خشکسالی‌های بزرگ بیشتر آسیب‌پذیر هستند - ضروری است که گاز‌های گرم کننده زمین به سرعت پایین بیاید.

سونام پی وانگدی، رئیس گروه کشور‌های کمتر توسعه یافته، گفت: «کشور‌های گروه ۲۰ باید در کاهش سریع تصاعد به منظور تخفیف آثار تغییر اقلیم پیشگام شوند.»

«این‌ها کشور‌هایی با بیشترین ظرفیت و مسئولیت هستند، و موعدش مدت هاست سررسیده که با این بحران مثل یک بحران برخورد کنند.»

این امید هست که چین تا پیش از اجلاس گلاسگو طرح‌های اقلیمی خود را روزآمد کند.

این کشور به عنوان بزرگترین عامل تصاعد گاز‌های گلخانه‌ای جهان، قبلا گفته که میزان تصاعدش تا ۲۰۳۰ افزایش می‌یابد، اما بعد از آن روند نزولی پیدا می‌کند به طوری که تا ۲۰۶۰ کربن خنثی خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟