جمهوری آذربایجان در تله صهیونیست‌ها نیفتد

وزیر خارجه با بيان اينکه روابط مردمی ایران و جمهوري آذربایجان عالی است به اقدامات اخير اين کشور اشاره و تاکيد کرد: جمهوري آذربايجان هوشيار باشد تا در تله صهيونيستها نيفتد.
کد خبر: ۱۰۷۹۷۶۹
|
۱۱ مهر ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۰ 03 October 2021
|
6587 بازدید
|
۴

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ حسین امیرعبداللهیان در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: مناسبات سیاسی و روابط دو جانبه ایران و جمهوری آذربایجان رو به رشد بوده است اما اتفاقاتی که در ماه های گذشته و پس از آزاد سازی مناطق اشغال شده قره باغ که البته در عالی ترین رتبه مورد حمایت و تمرکز مسئولان ایرانی قرار داشت در جریان این آزاد سازی اتفاقات ناگواری رخ داد مانند اینکه بخشی از جریانات تروریستی از منطقه به این منطقه بحرانی منتقل شدند.

وزیر امور خارجه افزود: رژیم صهیونیستی تلاش کرد که از فرصت پیش آمده حداکثر استفاده را به عمل آورد و در جریان تلاش ناموفقی که این گروه های تروریستی برای نزدیک شدن به مرزهای جمهوری اسلامی ایران داشتند، صهیونیست ها در بخش هایی از جمهوري آذربایجان حضور پیدا کردند.

امیر عبداللهیان گفت: در همان زمان بود که ما در کانال های دیپلماتیک، منطقه ای و سیاسی، نگرانی خود را اعلام کردیم و به طور جدی به مقامات عالی رتبه جمهوري آذربایجان گفته شد که بحث حمایت ایران از آزاد سازی مناطق اشغالی، یک بحث است و مناسبات خوب و رو به رشد دو کشور هم مورد توجه ما خواهد بود اما ایران هرگز حضور عناصر رژیم جعلی صهیونیستی را در نزدیکی مرزهای ایران تحمل نخواهیم کرد.

وی افزود: تغییر ژئوپلیتیک در منطقه و در مرزها را تحمل نخواهیم کرد و نسبت به آن تحفظ جدی خواهیم داشت.

وزیر امور خارجه گفت: در هفته گذشته پیگیر موضوع مشکلاتی بودیم که برای ترانزیت تریلی های ما در بخش هایی از مرز جمهوری آذربایجان به سمت ارمنستان به وجود آمده بود در این مشکل دو راننده تریلی ایرانی در جمهوری آذربایجان دستگیر شدند آن هم به دلیل آنکه در گذشته، مسیر قره باغ در تصرف ارمنستان بود و رانندگان می بایست مسیر پرپیچ و خمی را طی می کردند، اکنون که بخشی از منطقه در اختیار جمهوري آذربایجان قرار دارد این جاده هم در امتداد ارمنستان چندین بار وارد خاک اين کشور می شود و دوباره به ارمنستان بر می گردد، این اتفاق سبب ایجاد ناهماهنگی در آن منطقه شده طوری که طرف آذربایجانی عوارض را برای تردد در این جاده اختصاص داد و هم محدودیت هایی را اعمال نمود.

امیر عبداللهیان افزود: در نیویورک با وزیر خارجه جمهوري آذربایجان ملاقات کردم و در مسیر دیپلماتیک، نگرانی های خود را در این موارد اعلام و تاکید کردم اگر قرار به اعمال محدودیت و عوارضی باشد باید در عرف دیپلماتیک و از مسیر رسمی سفارتخانه به ایران اطلاع داده شود ضمناً بازداشت رانندگان تریلرهای ترانزیت ایرانی از نظر ما توجیحی ندارد و این رفتار مثبت تلقی نمی شود.

او ادامه داد: از آنجا که در دولت سیزدهم، اولویت ما گسترش روابط است شرایط دولت جمهوري آذربایجان را درک می کنیم و برخی مداخلات خارجی در این کشور هم برای ما کاملاً روشن و واضح است از جمله بازی و حضور دست های کثیف صهیونیست ها و تروریست ها که به نوعی به همدیگر متصل هستند و این موضوع اسباب نگرانی ما را فراهم آورده چرا که ممکن است در آینده نه چندان دور برای دولت جمهوري آذربایجان، ایجاد مشکل کند.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: در روزهای اخیر با برگزاری یک مانور در مقابل اقداماتی که صهیونیست ها و تروریست ها در منطقه انجام داده بودند پیامی ارسال کردیم برای صهیونیست ها و تروریست ها، البته الهام علی اف رئیس جمهور جمهوري آذربایجان برای اولین مرتبه در 12 سال اخیر، اظهارات منفی در مورد جمهوری اسلامی ایران بیان کرد که در مسیر دیپلماتیک، مورد اعتراض ما قرار گرفت.

او افزود: از آنجا که روابط عمیق دیپلماتیک میان ایران و جمهوري آذربایجان برقرار است نباید اجازه داد که حضور خارجی ها، روابط دوکشور را تحت تاثیر قرار دهد در همین راستا در روابط دیپلماتیک، پیام های مثبتی دریافت کردیم به نظر می رسد در حال عبور از این مرحله هستیم در خصوص مشکلات ترانزیت هم گفتگوهایی را خواهیم داشت ما در خصوص مسائل ژئوپلتیک حساسیت جدی داریم و جمهوری اسلامی ایران به دقت، تحریکات منطقه را دنبال می کند حقیقت اینجاست که پشت این تحریکات بازیگرانی قرار دارند که به دنبال ناامن سازی منطقه هستند.

امیر عبداللهیان گفت: حداکثر تلاش خود را می کنیم تا جمهوري آذربایجان به عنوان همسایه خوب جمهوری اسلامی ایران در تله این بازیگران قرار نگیرد و به جوالانگاه تروریست ها و صهیونیست ها تبدیل نشود و در پی آن در مرزهای جغرافیایی تغییری ایجاد نشود.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه احتمالاً مقامات جمهوري آذربایجان تحت تاثیر برخی تحرکات دشمنانه در منطقه قرار گرفته اند افزود: برخی از اظهارات مقامات اين کشور ریشه در این تاثیرات دارد ولی ما با قاطعیت و نگاهی دوستانه بر همسایگان، در حال مدیریت این موضوع در منطقه هستیم.

او ارزیابی خود از تحرکات صهیونیست ها در منطقه را این گونه توصیف کرد: اتفاقاتی که به طور مشخص در منطقه و در بحرین رخداده به عنوان یک طرح، از زمان ترامپ شروع شد اما اتفاقی که در حال انجام است در مقایسه با وضعیتی که صهیونیست ها دارند بیشتر به حرکات نمایشی از روی پوشش دادن به نقاط ضعف و بحران های درون رژیم صهیونیستی است.

امیر عبداللهیان گفت: صهیونیست ها قصد دارند با حرکت های نمایشی همچون سفرهای مقاماتشان به دیگر کشورها، وضعیت را عادی جلوه دهند این رفتارها بیشتر به یک سیرک شباهت دارد.

وزیر امورخارجه کشورمان گفت: ما یک کشور می شناسیم آن هم فلسطین است، رژیم صهیونیستی به دلایل مختلف در آینده منطقه جایی نخواهد داشت صهیونیست ها هر جا که رسوخ می کنند سبب سقوط و ایجاد اختلال در آن می شوند.

او با اشاره به موضوع همه پرسی در خصوص سرزمین اشغالی افزود: در سازمان ملل در خصوص رفراندوم صحبت کردیم در این باره سازمان ملل می تواند پس از سرشماری فلسطین اعم از مسلمان مسیحی و عبری و یهودی، صندوق هایی تشکیل دهد و درباره آینده این کشور و حاکمیت آن همه پرسی کند.

امیرعبداللهیان گفت: حاکمان آل خلیفه را نصیحت می کنیم به جای برقراري روابطی خوب با مردم خودشان به دنبال برقراری رابطه با رژیم جعلی هستند که نه ملت دارند و نه مشروعیت و نه حکومتی مشروع این روابط هیچ کمکی به آل خلیفه و حتی رژیم جعلی صهیونیست ها نمی کند این رژیم در آینده در میان یهودیان اصیل هم جایی نخواهد داشت.
او افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره با صراحت، موضع خود را در رابطه با عدم مشروعیت رژیم صهیونیستی اعلام کرده، مردم فلسطین و سیاستمداران و اندیشمندان جهان هم این موضع مقتدرانه ایران را مورد تجلیل قرار داده و می دهند.

وزیر امور خارجه گفت: در پاسخ به خرده اقدامات صهیونیست ها در منطقه جریانات قوی در جهان اسلام و منطقه هستند که پاسخ دهند. ما پاسخ های قوی و در تراز جمهوری اسلامی ایران را در زمان و مکان خودش همیشه داده ایم.

امیرعبداللهیان درباره تحولات افغانستان به جلسات اخیرش درسازمان ملل متحد در نیویورک اشاره کرد و افزود: از آنجا که ما با افغانستان خط مرزی طولانی داریم تحولات در این کشور می تواند ما را متاثر سازد و موج جدید پناهندگان و جنگ زدگان می تواند ایران را تحت تاثیر قرار دهد در ديدارهايي که در نیویورک داشتیم ضمن تبیین سیاست های جمهوری اسلامی ایران اعضا سازمان ملل را تشویق به ارسال کمک های اولیه به افغانستان کردیم و البته نتایج خوبی هم حاصل شد.

او ادامه داد: ما از طریق خطوط مرزی و هوایی می توانیم تسهیل کننده ارسال کمک ها به افغانستان باشیم هر چه موج حرکت پناهندگان در داخل افغانستان مدیریت شود سرعت حرکت این افراد به سمت مرز کشورهای همسایه کندتر خواهد شد ضمناً در خصوص واکسیناسیون ما نمی توانیم در کنار واکسیناسیون مردم خودمان اتباع افغان را نادیده بگیریم از این رو طرح واکسینه کردن اتباع افغان هم شروع شده هر چه میزان واکسینه شدن این افراد افزایش یابد سطح ایمنی در ایران و منطقه افزایش خواهد یافت.

وزیر امور خارجه گفت: حدود 18 ملاقات من در حاشیه جلسات سازمان ملل با اروپایی ها بود که برای ملاقات وزیر امورخارجه ایران به هتل محل اقامت من می آمدند این اقدامی معنا دار است.

او افزود: موضوع این جلسات در خصوص اقتصاد و تجارت با ایران بود آن هم علی رغم اعمال محدودیت هایی که آمریکایی ها انجام می دهند البته در این ملاقات ها ما هم توقعاتی داشتیم که مطرح گردید و نتایج خوبی هم حاصل شد.

اقتصاد کشور را به برجام گره نمی زنیم

وزیر امور خارجه گفت: سیاست خارجی و اقتصاد کشور را به مذاکرات و برجام محض, گره نخواهیم زد.

حسین امیرعبداللهیان در ادامه برنامه «نگاه یک» شبکه یک سیما با اشاره به اینکه مذاکره باید برای ملت ایران، نفع داشته باشد, افزود: در ملاقات هایی که در ابتدای مسئولیتم داشتم گفتم از میز مذاکره فرار نمی کنیم و مذاکره را قبول داریم اما به زمان معقولی برای آمادگی نیاز داریم.

او ادامه داد: به آنها گفتم «به زودی» شما با «به زودی» ما ایرانی ها متفاوت است؛ بارها از باز کردن کانال های مختلف از جمله ”اینستکس“ صحبت کردید اما هیچ کار مؤثری را انجام ندادید و این «به زودی» شما تا کنون, 5 سال و نیم طول کشیده است اما از نظر ایرانی ها «به زودی» منطق دارد و به محض اینکه جمع بندی کنیم در کوتاه مدت به میز مذاکره برخواهیم گشت.

امیرعبداللهیان افزود: به آن ها گفتم لطفاً شما در این فاصله سیاست های خود را هماهنگ کنید زیرا دولت جدید ایران به هیچ وجه به 8 سال پیش یا 5 سال و نیم پیش و یا یک سال پیش بازنمی گردد؛ فکر نکنید بر سر میز مذاکره می آییم تا با شما قهوه ای بنوشیم و سپس خارج شویم و به پایتخت های خود برگردیم و متن سیاسی را تبادل کنیم؛ شما باید نیت و اراده واقعی خود را نشان دهید.

وی اضافه کرد: در زمانی که در سازمان ملل بودم امریکایی ها تلاش کردند کانال هایی را باز کنند و به شکلی با من تماس بگیرند و پیام هایی را منتقل کنند؛ به یکی از کسانی که حامل پیام بود گفتم اگر امریکایی ها نیت واقعی دارند بخشی از اموال ما مثلاً 10 میلیارد دلار از موجودی های ما را در بانک های خارج از کشور آزاد کنند؛ یک حرکتی باید انجام دهند که ما بتوانیم بگوییم «جو بایدن» با «ترامپ» تفاوت دارند.

امیر عبداللهیان افزود: نمی شود که «بایدن» از یک طرف, صحبت از این کند که روش «ترامپ» را قبول نداریم اما در عمل, مثل او باشد؛ «بایدن» در جایی گفته است که اگر جای «ترامپ» بودم دستور ترور ژنرال سلیمانی را نمی دادم.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: به آن ها گفتم ترور ژنرال سلیمانی پیگیری حقوقی و بین المللی دارد و ما در این مسأله کوتاه نمی آییم و دولت امریکا باید جوابگو باشد زیرا یک نظام و یک سیستم در مقطعی تصمیم گرفته است و این موضوعی نیست که بگویید به ما ربطی ندارد.

امیرعبداللهیان گفت: ”بایدن» می گوید در مورد تحریم هایی که «ترامپ» انجام داد اگر من بودم شاید به این شکل عمل نمی کردم اما ”بایدن» تاکنون با همان توشه قطوری که از 800 تحریم به هزار و 600 تحریم رسید می خواهد سر میز مذاکره با ایران بیاید بنابراین به طرف های مقابل گفتیم نیت ما جدی است و مرد مذاکره و عمل هستیم اما این را بدانید دولت جدید ایران، علمگراست و ملت ما از مذاکره ای که از آن فقط فنجون قهوه در بیاید هیچ سودی نمی برد؛ ملت ما از مذاکره ای سود خواهد برد که همه منافع اقتصادی دیده شده در برجام، ترجمه و عملی شود.

وی ادامه داد: اگر نیت ”بایدن» جدی است ابتدا باید نشانه جدی صادر کند و یکی از این نشانه ها این است که حداقل 10 میلیارد دلار از پول های ما را آزاد کند.

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه سیاست خارجی و اقتصاد کشور را به مذاکرات و برجام محض گره نخواهیم زد, گفت: دولت, برنامه توسعه اقتصادی دارد که به سرعت در حال پیشروی است.

وی اضافه کرد: زمانی که مشغول به کار شدم جلسه ای گذاشتم و گفتم همه سفرا و سفارتخانه ها را بسیج کنیم تا هر میزان که می توانیم واکسن وارد کنیم و اکنون به نقطه ای رسیدیم که حدود ۷۰ درصد مردم ما واکسن زدند؛ یک سوم آنها هر دو دز و دو سوم آنها حداقل یک دز واکسن زدند و چند ده میلیون دز واکسن در انبارهایمان داریم.

امیر عبداللهیان ادامه داد: طرح توسعه اقتصادی دولت هم همان گونه خواهد بود که درباره واکسن کرونا انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه نباید همه چیز را به تحریم و برجام گره بزنیم, افزود: به من گفته بودند اگر به اف.اِی.تی.اف ملحق نشوید و آن را نپذیرید امکان واردات واکسن کرونا به حجم زیاد را ندارید اما با اراده همکاران و رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور، این کار انجام شد بنابراین در بحث های اقتصادی هم می توانیم موفق باشیم.

وزیر امور خارجه گفت: مسیر اصلی ترسیم شده دولت، سیاست توسعه اقتصادی در همه ابعاد است و ما در وزارت خارجه وظیفه داریم برای لغو تحریم ها تلاش کنیم و در هماهنگی با نهادهای بالادستی نظام باید نسبت به مذاکره به نحو درست اقدام کنیم.

او ادامه داد: اگر این مذاکره به نتیجه مطلوب رسید کاتالیزور برای طرح توسعه اقتصادی دولت می شود اما اگر به دست اندازها و شیطنت ها مانند 8 سال گذشته برخورد کرد و طرف های مقابل نخواستند نیت و اراده واقعی خود را به منصه ظهور برسانند, کشور معطل آن میز مذاکره نخواهد ماند.

امیر عبداللهیان افزود: برای هر بخش, تیم خاص خود را داریم و قرار نیست وزارت خارجه را معطل برجام کنیم؛ وزارت خارجه متناسب با قد و قواره برجام، اقدام می کند.

وی اضافه کرد: درباره برجام و مذاکره، تقریباً در حال نزدیک شدن به جمع بندی نهایی هستیم و اینکه یک هفته یا یک ماه دیگر یا کمتر یا بیشتراست, باید جمع بندی قطعی را داشته باشیم و متناسب با آمادگی مان برای ورود به مذاکرات, اعلام کنیم.

امیر عبداللهیان در مورد شهر و مکان مذاکره گفت: مذاکرات در «وین» بوده است و می خواهیم شکل مذاکرات وین را ادامه دهیم؛ در این باره اتفاق نظر وجود دارد و در مورد مکان آن بحث نداریم اما ترکیب تیم ما در حال نهایی شدن است.

وی افزود: مذاکرات ما در همان چارچوب معاونت سیاسی مدیریت خواهد شد و توافقی که انجام می شود در سطح وزرای خارجه کشورهای مذاکره کننده, تأیید و جمع بندی نهایی خواهد شد اما وزارت امور خارجه در چارچوب اسناد و نهادهای بالادستی و سیاستگذاری نظام، وظیفه ذاتی مذاکراتی خود را انجام خواهد داد.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه تاکنون, شش دور مذاکره انجام شده است, گفت: مذاکرات به مرحله ای رسیده است که طرف های مقابل هم باید درک درستی داشته باشند نسبت به اینکه میز مذاکره قرار است خروجی ملموس در چارچوب همان حقوق پیش بینی شده در برجام داشته باشد و ملت ما از منافع کامل اقتصادی، سود ببرند.

امیر عبداللهیان افزود: اینکه به جزئی از برجام عمل کنیم و به جزء دیگری عمل نکنیم در تضاد با نیت جدی بودن آنها در مذاکرات است.
او اضافه کرد: به آنها گفتم اگر نیت و اراده جدی وجود دارد از همان نقطه ای که «ترامپ» خارج شد به همان نقطه برگردید.

امیر عبداللهیان گفت: این اطمینان را به ملت بزرگ ایران می دهیم که قدم هایی که برداشته می شود مبتنی بر فرهیختگی و منطق مذاکراتی ایرانیان و مبتنی بر تأمین حداکثری حقوق و منافع ملت ایران خواهد بود.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه ۸۰۰ تحریم علیه ایران به هزار و ۶۰۰ تحریم تبدیل شد و از زمان «اوباما» به تحریم‌ها اضافه شد، افزود: مذاکره قاعده خودش را دارد، سند روشنی به نام «برجام» داریم که در آن جا تکلیف و تعهدات همه طرف‌ها روشن است.
وی اضافه کرد: بر اساس همان متن برجام، حقوق و منافع ملت ما باید تأمین شود.

به زودی به مذاکره باز خواهیم گشت

وزیر امور خارجه گفت:در مذاکره جدی هستیم و به زودی به مذاکره بازخواهیم گشت.

حسین امیرعبداللهیان در ادامه برنامه ”نگاه یک“ افزود: در میز مذاکره برای ما مهم است که محک بزنیم آیا طرف مقابل با نیت و اراده جدی پای کار می‌آید یا خیر؟

او ادامه داد: حتماً روش و رفتار طرف مقابل می‌تواند در خروجی و نتایج و در عین حال، رفتار حرفه‌ای و منطقی تیم ایرانی بسیار تعیین کننده باشد.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه مذاکره باید بر متانت، وزانت، منطق و اقتدار حاکم باشد، اضافه کرد: اگر این مجموعه را داشته باشیم به آن نتایج مطلوب می‌رسیم ضمن اینکه توافق و تعهدات، طرفینی است.

وزیر امور خارجه درباره طرح B غربی‌ها گفت: به آن‌ها گفتم به جای اینکه از طرح B صحبت کنند طرف امریکایی و سه کشور اروپایی باید ببینند چه اقداماتی را انجام دهند و با صداقت و راستی نشان دهند که طرف ایرانی باور کند ملت ایران هم از این برجام سود می‌برد.

امیر عبداللهیان با اشاره به اینکه در دل این حرف آن‌ها نوعی تهدید هم وجود دارد، افزود: در دانش هسته‌ای به نقطه‌ای رسیدیم که برای نیاز‌های دارویی کشور، دست بسیار بازی داریم و جمهوری اسلامی ایران در حوزه صلح آمیز دانش و فناوری هسته ای، حرف‌های قوی برای زدن دارد.

او اضافه کرد: امریکایی‌ها می‌خواهند به هر قیمتی که شده به ما بگویند که باید فعالیت‌های هسته‌ای را به نقطه برجام برگردانیم و این در حالی است که خودشان حاضر نیستند ۱۰ میلیارد دلار پول متعلق به ملت ایران را آزاد کنند تا لااقل ما بگوییم امریکایی‌ها در چند دهه گذشته، یک بار کاری را انجام دادند که منافع ملت ایران مورد توجه قرار گرفت.
امیرعبداللهیان خطاب به امریکایی‌ها گفت: شما هنوز در صدور مجوزی که پول بتواند تبادل و داروی خاص وارد کشور شود اراده و نیتی ندارید.

وی ادامه داد: نوعی تهدید در بلوف‌های آن‌ها وجود دارد و می‌خواهند ما را وادار کنند تا هرچه زودتر به میز مذاکره برگردیم.

امیرعبداللهیان افزود: به آن‌ها گفتم مردم ایران را از طرح‌هایی مانند B و C نترسانید، اگر نیت واقعی دارید در رفتار خود، آن را نشان دهید.

وزیر امور خارجه گفت: در دولت سیزدهم خط کشی داریم که با آن زبان و حرف‌های شما را اندازه نمی‌گیریم بلکه رفتار شما را اندازه می‌گیریم.

او افزود: خروجی ملموس از رفتار شما را که در راستای منافع و حقوق ملت ایران باشد اندازه می‌گیریم و بر مبنای آن قضاوت می‌کنیم.

امیر عبداللهیان ادامه داد: به آن‌ها گفتم پیش از مذاکره، اقداماتی را انجام دهید تا نشانه‌ای بر حسن نیت شما باشد.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۸۶ در مذاکره ایران و امریکا و عراق در بغداد توصیه خیلی مهمی که به تیم مذاکره کننده داشتند این بود که ”شما به درخواست دوستان عراقی می‌روید برای بحث صرفاً در موضوع عراق و امنیت این کشور؛ امریکایی‌ها قطعاً تمایل دارند پرونده‌های مختلف را در مذاکرات باز کنند، اما حواستان باشد ۱۰ پرونده ناتمام را باز نکنید فقط یک پرونده دارید و فقط درباره آن صحبت کنید“.

امیرعبداللهیان ادامه داد: درباره برجام هم این اتفاق افتاد؛ محک ما این برجام هسته‌ای است؛ نشان دهید صداقت دارید و به حقوق ملت ایران احترام می‌گذارید.

وی با بیان اینکه آن‌ها می‌خواهند مطالباتشان را چند قدم جلوتر مطرح کنند، ادامه داد: در موضوع منطقه، جمهوری اسلامی ایران سازنده‌ترین طرف و کنشگر در منطقه است.

امیر عبداللهیان افزود: از سال ۲۰۰۳ تاکنون در دوره حضور نظامیان امریکایی بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر شهید و کشته شدند و پرونده افغانستان را همه دیدند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در عراق، سازنده‌ترین نقش را ایفا کرد، اضافه کرد: اکنون حدود ۲ هزار مگاوات برق به عراق صادر می‌کنیم البته پول آن را دریافت می‌کنیم و نیروگاه ۳ هزار مگاواتی در عراق در حال ساخت توسط شرکت ایرانی خصوصی است که هزار مگاوات آن در مدار فعالیت قرار گرفت.

وی ادامه داد: گاز لوله کشی به عراق صادر می‌کنیم و در مبارزه با تروریسم در عراق، بزرگترین شهداء را تقدیم کردیم و انسان بزرگی مانند سردار سلیمانی در آنجا شهید شد که سرمایه بزرگی برای منطقه و صلح و ثبات و امنیت در جهان بود؛ ایران برای افغانستان هم کار‌های خوبی را انجام داد، اما امریکایی‌ها در آنجا آورده‌ای نداشتند.
وی ادامه داد: ایران در منطقه اقدام مثبت و نفوذ بالایی دارد، اما دخالتی در امور منطقه نداشته و نداریم.

وزیر امور خارجه تاکید کرد: بحث‌های موشکی هم به حوزه دفاعی و اقتدار ایران برمی گردد و اصلاً نباید درباره آن فکر کنند.

امیر عبداللهیان در پاسخ به این پرسش که چرا کره ای‌ها اموال ایران را آزاد نمی‌کنند؟ گفت: آن‌ها می‌گویند امریکایی‌ها به علت تحریم‌ها به ما فشار آوردند و امکان انتقال قانونی این پول را نداریم.

وی افزود: فشار امریکایی‌ها بر این کشور، واقعیت دارد، اما حقیقت این است که ما هم بیشتر از این نمی‌توانیم با لبخند از کنار این موضوع بگذریم.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: بر اساس قرارداد، پیش بینی شده است که در صورت بروز اختلاف، کدام مسیر قضایی باید طی شود؛ طرف کره‌ای نگران است که بانک مرکزی ما در حال شکایت است؛ به طرف کره‌ای گفتیم حدود ۳ سال است که دولت و وزارت خارجه کشورمان به بانک مرکزی می‌گوید صبر کند ان شاء الله موضوع، درست می‌شود، اما بانک مرکزی دیگر حرف ما را قبول ندارد و می‌خواهد مسیر خودش را طی کند.

وزیر امور خارجه گفت: طرف ما باید بداند که نسبت به موجودی پول ما در بانک‌های کره، مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد.

او ادامه داد: توافقاتی با کره کردیم و منتظریم نتیجه اقدامات آن‌ها را ببینیم؛ به کره ای‌ها گفتیم اقدامات شما باید در آینده کوتاه، نتیجه عینی و عملی داشته باشد و برای ما نتیجه اقدام شما اهمیت دارد.

امیرعبداللهیان درباره بازپرداخت بدهی انگلیس به ایران هم گفت: وزیر خارجه انگلیس به ما قول داد که این اقدام را انجام دهد و به آن‌ها گفتیم وعده شما برای ما ملاک نیست و باید اقدام کنید.

وی درباره عضویت دائم ایران در شانگ‌های و نگاه به شرق نیز گفت: دولت‌ها و کشور‌های جهان بر مبنای منافع متقابل حرکت می‌کنند؛ جمهوری اسلامی ایران تاکنون نسبت به شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» پایبند بوده است و به همان میزان که کشور را به امریکا و غرب گره نمی‌زنیم به چین و روسیه هم گره نخواهیم زد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: امریکایی‌ها همیشه فرصت داشتند که با تغییر رفتار و اثبات خودشان بتوانند به روابط عادی و طبیعی با ایران برگردند و در همه دولت‌ها این جمله کلیدی گفته شده که ملاک برای ما تغییر رفتار عملی امریکاست.

امیر عبداللهیان افزود: در مورد چین و روسیه هم ضمن اینکه سیاست متوازن را دنبال می‌کنیم اینگونه نیست که کشور را به چین و روسیه گره بزنیم؛ منافع متقابلی داریم و در راستای آن با هر کشوری از جمله چین، روسیه، هند و کشور‌های غربی صحبت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: به هیچ وجه از نظر سیاسی، وابستگی با طرف‌های شرقی یا غربی ایجاد نمی‌کنیم، اما در راستای منافع کشورمان با همه این طرف‌ها کار می‌کنیم.

وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه اکنون چین یک قدرت نوظهور بزرگ اقتصادی است، گفت: منافع خود را پیگیری می‌کنیم و آن‌ها هم منافع خود را در نظر دارند و با روسیه و کشور‌های همسایه هم با توجه به منافع متقابل پیش می‌رویم.

امیر عبداللهیان تأکید کرد: از خطوط قرمز ما در دستگاه سیاست خارجی این است که به استقلال کشور نباید خدشه‌ای وارد شود؛ در داخل ایران برخی افراد وجود دارند که گرایش به غرب در آن‌ها خیلی قوی است و موج‌های گوناگونی را در فضای مجازی راه می‌اندازند.

او افزود: کسانی که در پی تخریب روابط ما با کشور‌های دوست هستند فضای مجازی را هدایت می‌کنند و برخی از مردم و جوانان ما تحت تأثیر این فضا قرار می‌گیرند.

امیر عبداللهیان اضافه کرد: ما نباید اجازه دهیم که منافع و امنیت و استقلال کشور تحت تأثیر هیجانات و بازی‌های کنشگران خارجی و استفاده از برخی افراد داخل قرار گیرد، اما ممکن است برخی‌ها منتقد باشند که بحث آن‌ها جداست و انتقاد کارشناسی می‌کنند.

وزیر امور خارجه تأکید کرد: وظیفه ما صیانت از شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» است و این شعار در بحث وابستگی داشتن یا نداشتن است و الا در بحث تعامل می‌گوییم هم غربی و هم شرقی و با همه طرف‌های جهان بر اساس منافع کشورمان اقدام خواهیم کرد.

امیر عبداللهیان گفت: طبعاً کشور‌های همسایه و نزدیک‌تر و کشور‌های اسلامی و کشور‌هایی که توان بالایی دارند و دوست ما هستند در این سیاست، جزو اولویت‌های ما قرار دارند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۴
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
اینکه همه اقدامات آذربایجان را گردن اسراییل بیاندازیم گول زدن خودمان و پاک کردن تمام اقدامات 30ساله این جمهوری تازه تاسیس و مبرا کردنشان از هرگونه خطاست . و اینکه در کل مصاحبه اسمی از ترکیه برده نشده نشان دهنده مصلحت اندیشی به دور از منافع ملی وزیر خارجه میباشد .
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
سفیر ایران آقای موسوی عملکرد ضعیفی دارد وقتی تمرکز نظام بر خاورمیانه است بهتر نیست سفرای قوی تری را برای کشورهای حوزه اوراسیا انتخاب شوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
حالا روسیه سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن انگلیس رو در منطقه اجرا می کنه!
دنا اورمزد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۱۱
چرا نمی پذیرید در مورد حمایت از جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ در سال ۱۳۹۹ اشتباه کردید
ارمنستان همواره بهترین و بی حاشیه ترین و مطمئن ترین و بی درد و سر ترین همسایه ایران بوده است
جمهوری آذربایجان روز گاری �یران بزرگ بوده که با توطئه و پلیدی روس‌ها از ایران بزرگ جدا شده است خوب می‌داند اگر صدها سال دیگر هم بگذرد همواره ایرانیان آن شکست تاریخی را فراموش نخواهند کرد و به جمهوری آذربایجان به عنوان بخش از دست رفته این سرزمین بزرگ نگاه می‌کنند
آذربایجان در سالهای پس از استقلال به شدت تحت تاثیر نفوذ ترکیه بوده است
در سال‌های اخیر نوع عثمان گرایان در ترکیه تلاش کرده‌اند که آذربایجانی را راکه چه از نظر زبانی و نژادی و فرهنگی و دینی به ایران نزدیک تر است را به سمت خودشان بکشانند
اما متاسفانه ما استراتژی درستی در مورد آذربایجان نداشتیم و باعث شد که این کشور به سمت ترکیه تمایل بیشتری پیدا کند و در این میان با اشتباهات پی‌درپی ارمنستان دوست و همراه را از دست دادیم تا پروسه اشتباهات راهبردی در سیاست خارجی ما بیشتر و بیشتر شود

اکنون زمان آن فرا رسیده است که استراتژی درستی در قبال قفقاز جنوبی و منطقه قره باغ داشته باشیم ایران در این میان فقط یک میانجی یا یک ناظر نیست بلکه یک مدعی است منطقه قره باغ بخشی از ایران و بزرگ بوده و حوادث و اتفاقات آن مستقیماً به ما ارتباط دارد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟