افزایش جان باختگان کرونایی از ۱۷۳ به ۲۷۶ تن، تنها در ۴۸ ساعت؛ علت چنین رشد سرسام آوری چیست؟!
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که نقشه رنگ بندی کرونایی در کشورمان تغییرات چشمگیری یافته و از نزدیک به ۳۰۰ شهر قرمز در روزهای اوج موج پنجم شیوع ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ به ۷ شهر قرمز در هفته جاری رسیده و حتی ۸۵ شهرستان کشورمان در وضعیت آبی قرار گرفتهاند ـ که کم خطرترین وضعیت است ـ آمارهای مرگ و میر تغییرات نگران کنندهای را نشان میدهد.
درباره جان باختگان روزانه کرونا سخن میگوییم که پس از فرازهای بسیار و در شرایطی که در روزهای اوج موج پنجم همه گیری در کشورمان به بیش از ۷۰۰ قربانی نیز رسید، جمعه گذشته به کمتر از ۲۰۰ تن سقوط کرد؛ اتفاقی که بعد از ۸۲ روز رخ میداد و به شدت مسرت بخش بود تا جایی که تصور میشد پایان موج پنجم رقم خورده است.
این شادی زمانی دوچندان شد که اطلاعیه روز شنبه وزارت بهداشت کشورمان، از جان باختن ۱۷۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ خبر میداد، در حالی که ۴۸ ساعت بعد، باز اوضاع نگران کننده شده است، چون بنا بر اطلاعیه امروز، در شبانه روز اخیر، کرونا جان ۲۷۶ تن از هموطنان مان را ربوده است؛ افزایش بیش از ۱۰۰ کشته طی تنها ۴۸ ساعت.
اما اوج گیری دوباره شمار جان باختگان چه چیزی را نشان میدهد؟ آیا با شروع موج بعدی کرونا در کشورمان مواجهیم؟ برای پاسخ به این پرسش ها باید سراغ آمارها برویم و نگاهی موشکافانه به آنها بیندازیم که در این صورت، با نکات قابل تاملی مواجه خواهیم شد. به نمودار زیر دقت کنید؛
این نمودار تعداد بستریهای روزانه کرونایی در کشورمان است؛ نموداری که نشان میدهد در هر روز چند بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشورمان شناسایی شده اند که نیازمند بستری بودهاند. عددی که به عنوان مثال برای شبانه روز اخیر، هزار و ۹۶۸ تن بوده است، در حالی که در این بازه زمانی، بالغ بر ۱۳.۵ هزار بیمار جدید در کشورمان شناسایی شده اند.
به عبارت بهتر، از سیزده هزار و پانصد فردی که در شبانه روز اخیر ابتلایشان به ویروس کرونا (با تست پیسیآر) مسجل شده، ۱۹۶۸ تن به حدی بیمار بودهاند که در بیمارستان بستری شده اند. عددی که به نسبت روزهای قبل رشد نشان میدهد، همان گونه که تعداد کل بیماران شناسایی شده در شبانه روز اخیر هم به نسبت روزهای گذشته رشد کرده و افزایش یافته است.
با این یادآوری، اگر نگاهی موشکافانه به نمودار زیر ـ که شامل اطلاعات در بازهای بزرگتر، یعنی از ابتدای سال جاری تا به امروز است ـ بیندازیم، پی خواهیم برد در وضعیتی مشابه روزهای پایانی موج چهارم کرونا قرار داریم که با شیبی ملایم به پیک پنجم شیوع بیماری در کشورمان گره خورد! وضعیتی که نشان میدهد، بهبودهای حاصل آمده در هفتههای اخیر تا چه حد شکننده و ناپایدار است.
شرایطی که میتوان آن را معادل به صدا درآمدن زنگ خطر شکل گیری موج ششم کرونا در کشورمان خواند و حتی از آن فراتر، زمان اوج گیری دوباره آمارهای کرونایی را حدس زد، همان گونه که متخصصان ایمونولوژی و حتی مسئولانی مانند وزیر بهداشت چنین کرده و تاکید داشته اند که در نیمه آبان ماه به بعد، احتمالا شاهد شکل گیری موج ششم کرونا خواهیم بود!
دورنمای وضعیتی که میدانیم به شدت مهیبتر از موج پنجم پیش خواهد رفت؛ اگر واکسیناسیون را جدی نگرفته و در رعایت پروتکلهای بهداشتی قصور و کوتاهی داشته باشیم؛ اتکا به تنها عواملی که میتوانند به مهار شیوع ویروس و بیماری کمک کرده و مانع از اوج گیری شدید آمارهای ابتلا، بستری و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ شوند.