هشدار یونیسف درمورد سقوط نظام سلامت در افغانستان

"عمر عبدی" معاون مدیر اجرایی یونیسف اعلام کرد نظام سلامت و خدمات اجتماعی در افغانستان در مرز سقوط بوده و ذخایر دارو به شکل خطرناکی کاهش یافته است.
کد خبر: ۱۰۸۲۲۶۱
|
۲۴ مهر ۱۴۰۰ - ۰۴:۳۹ 16 October 2021
|
3751 بازدید
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این مقام یونیسف روز جمعه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران گفت افغانستان در بحران بزرگی قرار دارد و کودکان این کشور که هیچ تقصیری در ایجاد این بحران ندارند، بیشترین آسیب را دیده اند.
وی افزود که حتی پیش از تسلط طالبان حداقل ۱۰ میلیون کودک در افغانستان برای زنده ماندن به کمک نیاز داشتند و حداقل یک میلیون کودک در این کشور به دلیل سوء تغذیه شدید در خطر مرگ هستند.

عمر عبدی تصریح کرد ذخایر دارو در افغانستان به شکل خطرناکی کاهش یافته است و ما اکنون شاهد شیوع بیماری هایی، چون سرخک و اسهال شدید ناشی از آب آلوده هستیم.

معاون مدیر اجرایی یونیسف با بیان اینکه فلج اطفال همچنان یک نگرانی است و کرونا ادامه دارد، گفت: وضعیت در افغانستان وخیم است و این وضعیت بدتر خواهد شد.

وی ادامه داد معلمان و کارمندان بخش سلامت حقوقی دریافت نکرده اند، اما همچنان در محل کار خود حاضر می‌شوند.

عمر عبدی اظهار داشت پیش بینی می‌کنیم نیاز‌های بشردوستانه کودکان و زنان در افغانستان در چند ماه آینده افزایش خواهد یافت.

وی خاطر نشان کرد میلیون‌ها دختر در سطح متوسطه برای دویستمین روز متوالی در کلاس درس خود غیبت دارند. من در دیدار خود با مقامات موقت در افغانستان بر لزوم موافقت با بازگشت دختران به کلاس درس تاکید کردم.

معاون مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرد تعداد کودکان ثبت نامی در مدارس افغانستان از یک میلیون در سال ۲۰۰۱ به ۱۰ میلیون شامل چهار میلیون دختر در سال جاری رسیده است. تعداد مدارس سه برابر شده و از ۶ هزار به ۱۸ هزار مدرسه افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه دستاورد‌های آموزش در دو دهه گذشته باید حفظ شود، ادامه داد با وجود این پیشرفت، ۴.۲میلیون کودک در افغانستان از جمله ۲.۶ میلیون دختر از تحصیل محروم هستند.

عمر عبدی در پاسخ به این سوال که واکنش طالبان به درخواست بازگشت دختران به مدرسه چه بود؟ گفت طالبان به من تضمین دادند که با مدرسه رفتن دختران موافقت کنند.

این مقام یونیسف افزود که دختران تا کلاس ششم اکنون می‌توانند به مدرسه بروند. تنها در پنج استان دختران می‌توانند در سطح متوسطه درس بخوانند. وی تصریح کرد که وزیر آموزش و پروش طالبان اعلام کرده است آن‌ها مشغول تهیه چارچوبی هستند که به همه دختران اجازه تحصیل در سطح متوسطه را می‌دهد.

عمر عبدی پیش از این، در پایان سفر چهار روزه خود به افغانستان و پاکستان بر لزوم اقدام فوری برای برآورده شدن نیاز‌های ضروری کودکان در این دو کشور تاکید کرد.

وی از نزدیک بسیاری از کودکان افغان را دید که از سوءتغذیه شدید رنج می‌برند و در شرایط تهدیدکننده جانی قرار دارند.

وی خواستار ازسرگیری کمپین‌های واکسیناسیون فلج اطفال، سرخک و کووید شد تا به محافظت از کودکان و جوامع از بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسیناسیون کمک شود.

عبدی بعد از سفر به افغانستان، وارد پاکستان شد و در این کشور از چند پروژه مشارکتی بین یونیسف و دولت اسلام آباد دیدار کرد. وی که از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ به عنوان نماینده یونیسف در پاکستان خدمت کرده است، همچنین از یک مدرسه، یک مرکز کووید – ۱۹، یک مرکز تماس فلج اطفال و مرکز ملی عملیات اورژانسی در اسلام آباد بازید کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟