به گزارش تابناک اقتصادی، حسین سلاح ورزی اظهار کرد: مهمترین و خطرناکترین چالشی که امروز اقتصاد ایران با آن رو به روست، بالا بودن نرخ تورم و فشاری است که این نرخ بر روی زندگی مردم گذاشته است. در چنین بستری اما به جای آنکه ما به سراغ حل مشکل ریشهای تورم برویم، به دنبال آن هستیم تا با استفاده از ارز چارهای پیدا کنیم و در این بین فشار بر صادرکنندگان را افزایش دادهایم. در سالهای گذشته هر بار که نوسانی در نرخ ارز به وجود آمده، مسئولان به سراغ صادرکنندگان رفته و آنها را مقصر کردهاند.
وی با بیان اینکه سیاستهای غلط و فشارهای خارجی خود را در کاهش سهم ایران از تجارت بین المللی نشان میدهد بیان کرد: بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از کل تجارت جهانی در سال ۱۳۹۵، حدودا ۰.۳ درصد بوده اما این عدد در سال ۱۳۹۹، به ۰.۲ درصد کاهش یافته است، ما باید بررسی کنیم که چگونه ایران جایگاه خود را در این حوزه از دست داده است.
به گفته نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران، میزان کل تجارت خارجی ایران در سال گذشته نیز نسبت به سال ۱۳۹۸، حدودا ۱۳ درصد کاهش یافته که جدای از کرونا، نمیتوان نقش تحریمها را نیز در نزولی شدن این آمار نادیده گرفت.
سلاح ورزی با بیان اینکه در کنار مشکلات بینالمللی، در داخل نیز بسیاری از مشکلات در مسیر صادرکنندگان باقی ماندهاند، توضیح داد: جدای از تحریم و محدودیتهایی در حوزه اف ای تی اف، ما باید ببینیم که در داخل چه کردهایم. متاسفانه در حوزه تجارت، همچنان زیرساختهای ما در بخشهای بازرگانی، لجستیک، حمل و نقل، بیمه و بسیاری از دیگر بخشها با مشکل مواجه است.
وی که در یک برنامه تلوزیونی سخن میگفت، ادامه داد: به این مسائل ساختاری باید عدم اطمینان به آینده و اجرای سیاستهای متناقض و مشکل آفرین برای تولید را نیز اضافه کنیم، تمام این مشکلات تاثیر خود را بر صادرات کشور میگذارند و ما شاهد آن بودیم که با وجود بالا رفتن نرخ ارز در سالهای اخیر، متاسفانه امکان استفاده از شرایط و افزایش آمار صادراتی کشور ممکن نشد. /ایسنا