آخرین تحولات خاورمیانه

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران/ مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه/ گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران/ حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران، مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه، گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران، حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق و حمله پهپادی یمن به عربستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۰۸۵۵۷۱
|
۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶ 03 November 2021
|
14859 بازدید
|

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران/ مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه/ گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران/ حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران، مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه، گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران، حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق و حمله پهپادی یمن به عربستان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران را به پرواز در ابرهای متراکم تشبیه کرد و مدعی شد که این مسیر نمی‌تواند برای مدت طولانی ادامه یابد.

رافائل گروسی که برای شرکت در بیست‌وششمین اجلاس بین المللی آب‌وهوایی به گلاسکو سفر کرده است در گفت‌ وگو با آسوشیتدپرس ابراز امیدواری کرد که بتواند به زودی به ایران بازگردد و گفت‌ وگوهای سطح بالا و حضوری با مقام‌های ایران را از سر بگیرد.

وی ادعا کرد: این مساله همانقدر که به نفع ایران است به نفع جامعه بین‌المللی است، چون اگر آنها می‌خواهند تمایل‌شان برای ادامه برنامه هسته‌ای جهت مقاصد صلح‌آمیز را ادامه دهند، باید ضمانت‌های لازم را درباره آنچه در آنجا می‌گذرد ارائه کنند.

مدیرکل آژانس با بیان این که بالاخره باید در نقطه‌ای در خصوص این وضعیت به راه حل رسید، افزود: در غیر این صورت، وارد وضعیتی مبهم خواهیم شد و من امیدوارم که این طور نشود.

ایران و گروه ۱+۵ شامل آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا همراه با آلمان در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) به توافقی جامع دست یافتند که براساس آن ایران برخی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کرد و در مقابل تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران تعلیق شد و چند ماه بعد شورای امنیت با تصویب قطعنامه اجماعی ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) برجام را تایید کرد.

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران/ مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه/ گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران/ حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

آژانس بین المللی انرژی اتمی مامور شد تا اجرای تعهدات ایران تحت برجام را راستی آزمایی و به اعضا گزارش کند اما پس از پایان ریاست جمهوری باراک اوباما، دونالد ترامپ رئیس جمهوری تندروی آمریکا در ۸ مه ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت۱۳۹۷) فرمانی را امضا کرد که براساس آن آمریکا از توافق بین المللی و چندجانبه برجام،  یکجانبه خارج شد و تحریم‌های هسته‌ای ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود، طی یک دوره زمانی بازگشت.

ایران هم تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد، برای تحقق این وعده تلاش کنند اما پس از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

تا کنون شش دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها بعد از اتمام این گفت‌ وگوها اعلام کردند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات باقی است. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، بارها اعلام کرده است که در صورت لغو تمام تحریم‌های آمریکا به نحوی که قابل راستی آزمایی باشد، به اجرای تعهداتش در برجام بازمی‌گردد.

گروسی در بخشی از مصاحبه‌اش با آسوشیتدپرس عنوان کرد، با تغییر دولت در ایران تدابیر امنیتی حول تأسیسات هسته‌ای افزایش یافته است. وی با بیان اینکه این مساله گاه باعث ایجاد شرایطی دشوار برای بازرسان ما شده است، مدعی شد: هیچ‌گاه بازرس‌هایم را در مسیر خطر قرار نخواهم داد.

او در حالی این مطلب را بیان کرد که به رغم قطعنامه‌های کنفرانس عمومی آژانس و مجمع عمومی سازمان ملل که این نهاد را ملزم می‌کند هرگونه تجاوز و اقدام تروریستی نسبت به تاسیسات اتمی اعضا را محکوم کند، در برابر اقدام‌های تروریستی علیه تاسیسات هسته ای و دانشمندان جمهوری اسلامی سکوت کرده است.

مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه

۴۱ قانونگذار آمریکا به رهبری «کریس پاپاس» نماینده کنگره، در نامه‌ای به «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه، مخالفت خود را با فروش جنگنده‌های «اف-۱۶» به ترکیه اعلام کردند.

به نوشته وبگاه «ترکیش مینت» در پی گزارش‌های اخیر مبنی بر درخواست ترکیه برای خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ و ده‌ها کیت مدرن‌سازی برای هواپیماهای جنگی موجود قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه آمریکا، خواستار دریافت اطلاعاتی در این زمینه از وزارت امور خارجه شدند.

«گاس بیلیراکیس» و «کارولین مالونی» از جمله قانونگذاران امضاکننده این نامه بودند. در ماه اکتبر گزارش شد که ترکیه درخواست خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ ساخت شرکت «لاکهید مارتین» و نزدیک به ۸۰ کیت نوین سازی برای هواپیماهای جنگی موجود خود کرده است.

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران/ مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه/ گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران/ حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه در ۱۷ اکتبر به خبرنگاران گفت که ایالات متحده پیشنهاد فروش جنگنده اف-۱۶ را کرده است.

این نشریه نوشت، تلاش برای جلوگیری از فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه توسط شورای یونانی‌ها و ارمنستانی‌های آمریکا حمایت می‌شود.

«بیلیراکیس» قانونگذار آمریکا در این باره گفت: «اقدامات غیرقانونی و بدون محدودیت ترکیه نشان‌دهنده تبدیل ترکیه توسط اردوغان به یک کشور سرکش با فلسفه ناسیونالیستی جاه‌طلبی‌های نئوعثمانی و بی‌اعتنایی کامل به قوانین بین‌المللی است.»

وی افزود: «اردوغان به نقض قوانین آمریکا (کاتسا) ادامه می‌دهد که ترکیه را واجد شرایط برای خرید جنگنده‌های جدید نمی‌داند. اما فراتر از نقض کانون کاتسا، او همچنین برخلاف منافع آمریکا عمل و رفتار خطرناک اردوغان به بی‌ثباتی منطقه کمک می‌کند. به این دلایل، ما مطلقاً نباید اف-۱۶ ترکیه بفروشیم.»

به نوشته این وبگاه، وزارت امور خارجه آمریکا باید فروش جنگنده‌های جدید اف-۱۶ را تایید کند و کنگره نیز می‌تواند جلوی آن را بگیرد.

«مولود چاوش‌اوغلو» وزیر امور خارجه ترکیه به تازگی گفت، در صورتی که آمریکایی‌ها جنگنده‌های اف-۳۵ که آنکارا سفارش داده تحویل ندهند، ممکن است کشورش به خرید جنگنده‌های پیشرفته روسیه روی آورد.

چاوش‌اوغلو گفت:‌ «اگر ایالات متحده نخواهد مساله اف‌-۳۵ را حل یا کنگره بخواهد مانع‌تراشی کند، ترکیه گزینه‌های دیگری از جمله خرید سوخو-۳۵ یا سوخو-۵۷ را در نظر خواهد گرفت.»

رئیس‌جمهور ترکیه روز دوشنبه با بیان اینکه واشنگتن آماده همکاری با آنکاراست، گفت ترکیه و آمریکا مذاکرات مثبتی در مورد موضوعات مهم دوجانبه از جمله جنگنده «اف-۱۶» و مبارزه با گروه‌های مسلح در شمال سوریه از جمله شبه‌نظامیان کُرد داشتند.

اردوغان طی گفت‌وگویی با خبرنگاران در پرواز بازگشت به آنکارا از رم، توضیح داد: «بایدن گفت که در مورد موضوع اف-۱۶ هر کاری که از دستش بر بیاید انجام خواهد داد. وزرای دفاع و امور خارجه ما در این مورد بحث خواهند کرد، اما ممکن است به سرعت در مورد این موضوع حساس که مربوط به روابط دوجانبه است، نتیجه نگیریم، زیرا راه رسیدن به آن از مجالس نمایندگان و سنا می‌گذرد.»

گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران

بنی گانتس وزیر جنگ رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب گفت، با "لوید اوستن" وزیر دفاع آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران تلفنی گفت و گو کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، گانتس در صفحه توئیتری خود نوشت: در این تماس تلفنی در مورد هماهنگی میان دستگاه‌های امنیتی و نظامی آمریکا و اسرائیل تبادل نظر شد.

گانتس گفت که با اوستن در مورد پایگاه‌های ایران در منطقه و اقدامات لازم برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران گفت وگو کرده است.

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی افزود، با هدف توسعه همکاری امنیتی میان دو طرف و همچنین توسعه مذاکرات راهبردی، به زودی با اوستن دیدار خواهد کرد.

رسانه‌های عبری زبان یکشنبه گذشته از آغاز رزمایش‌ نظامی رژیم صهیونیستی که شبیه سازی وقوع یک جنگ با ابعاد مختلف بود، خبر دادند.

حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

تلویزیون دولتی سوریه بامداد امروز چهارشنبه از حمله موشکی ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌ای در ریف دمشق خبر داد.

خبرگزاری رسمی سوریه "سانا" به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد: حدود ساعت ۱۲:۵۶ بامداد امروز (به وقت محلی)، دشمن اسرائیلی با چند موشک از سمت شمال فلسطین اشغالی منطقه‌ای در ریف دمشق را هدف قرار داد که منجر به خسارات مادی شد.

ارتش سوریه شنبه ۳۰ اکتبر نیز اعلام کرد که بر اثر حمله موشکی اسرائیل به دمشق دو سرباز زخمی شدند و برخی تلفات مادی ایجاد شد.

ادعای مدیرکل آژانس درباره شیوه بازرسی از مراکز اتمی ایران/ مخالفت ۴۱ قانونگذار آمریکا با فروش جنگنده اف-۱۶ به ترکیه/ گفت وگوی رئیس پنتاگون و وزیر جنگ اسرائیل در مورد ایران/ حمله موشکی اسرائیل به ریف دمشق

یک منبع نظامی در این باره گفت: دشمن اسرائیلی با شلیک موشک‌های زمین به زمین از سمت شمال فلسطین اشغالی، نقاطی در ریف دمشق را هدف قرار داد که منجر به مجروح شدن دو سرباز و خسارات مادی شد.

طی سال‌های گذشته، رژیم صهیونیستی به بهانه‌های واهی ده‌ها حمله به سوریه انجام داده است.

حمله پهپادی یمن به عربستان

رسانه‌های سعودی بامداد چهارشنبه با تأیید حمله ۲ فروند پهپاد انصارالله یمن به جنوب غرب عربستان، مدعی رهگیری و انهدام این پهپادها شدند.

 تلویزیون رسمی عربستان به نقل از ائتلاف عربی به سرکردگی ریاض ادعا کرد: پدافند هوایی عربستان ۲ فروند پهپاد یمنی را که به سوی جازان در حال پرواز بودند رهگیری و سرنگون کرده است.

عربستان به نوع پهپاد یمنی اشاره‌ای نکرده است.

نیروهای یمنی تاکنون واکنشی نسبت به ادعای سعودی نشان نداده‌اند.

یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن همواره تأکید کرده است که حملات پهپادی و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به تأسیسات نظامی سعودی صورت می‌گیرد و این حمله به کشورهای متجاوز تا زمانی که حملات آنها به کشورش متوقف نشود، ادامه خواهد داشت.

چندی پیش نیز نیروهای یمنی با استفاده از ۶ فروند پهپاد تاسیسات نفتی آرامکو در ریاض پایتخت عربستان سعودی را هدف حمله قرار داده بودند.

این حملات پس از هفتمین سالگرد حمله ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان به یمن صورت می‌گیرد. دولت ریاض به همراه امارات و با چراغ سبز آمریکا و کشورهای غربی در ششم فروردین ماه ۹۴ حملات همه جانبه‌ای به یمن برای جلوگیری از به قدرت رسیدن جنبش انصارالله انجام داد که تاکنون هیچ دستاوردی جز تحمیل هزینه‌های سرسام آور جنگ و تلفات نیروها به دنبال نداشته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
ساخت بمب هسته ای آخرین راه حل است.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
ارتباط با ملت های جهان تنها راه است.
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
رحمت خداوند بر کسی که حد و اندازه خودش را بداند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
امثال شما مردم را نابود کردند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
از رافائل گروسی بپرسید آزانس چند عضو دیگر دارد؟
اگر شفافیت فعالیت هسته ای ایران مانند ابرهای متراکم است شفافیت دیگر اعضای شان به چه تمثیل می کنند؟
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
این شفافیت چه سودی برای ایران داشته منجر به شهادت دانشمندان هسته ای شده است.
آ
|
Switzerland
|
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
آژانس و گروه ۵ کشور با کمال وقاحت هر روز از ایران چیز دیگری می خواهند و خواسته های نامقول دارند! باید ایران اسلامی با کمال اقتدار در برابز آنها بایستد و خواستار احرای تمام قراردادی که از طرف امریکا نقض شده است بشود و تمام تحریم ها برداشته شوند. با کشورهایی که استقلال تصمیم و اجرایی مثل فرانسه و آلمان و انگلیس ندارند نمی شود دل بست و اعتماد کرد. زیرا همان ترامپ هم با پشتیبانی غیر مستقیم کشور های اروپایی و اسرائیل و عربستان و امارات قرار داد را لغو کرد! و هیچ کدام از این کشورها در برابر آمریکا حتی اعتراضی نمایشی که درخور ذکر باشد نکرد!
بشار اسد و سید حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
اسرائیل منتظر پاسخ سخت باشد ۱۳ آبان مردم ایران و لبنان با شعار مرگ بر اسرائیل رژیم صهیونیستی را نابود خواهد کرد همه با هم مرگ بر اسرائیل مرگ بر اسرائیل مرگ بر اسرائیل
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
خدا شفات بده
احمدزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
عزیزم شعاری که مابه ازا نداشته باشه باد هوا است. باید در برابر اراجیف علی اف و اردوغان که به پشتگرمی اسراییل هست حتما اقدام عملی می شد که نشد و متاسفانه دشمن وقیح شد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
چرا سوریه پاسخ حملات صهیونیستها را نمیدهد ؟؟!! اگر جواب دهد چه اتفاقی میافتد ؟؟!! لااقل جهت مهار این رژیم کودک کش باید کاری کرد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
باید آژانس انرژی اتمی سازمان شانگهای راه اندازی شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
الحمدا...ترکیه خودش سازنده و صادرکننده جنگنده و پهپاد است
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
با تکنولوژی و قطعات آمریکایی و اسرائیلی البته.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
صد شکرکه این گفت و سپس ما شنیدیم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
میشه بفرمایید چه جنگده ای ساخته؟ صادراتش به کنار!
البته شاید اسباب بازی های صادراتی برای بچه ها منظورته.
تولی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
بهتره دوست داران اردوغان و پانترکیسم تشریف ببرند همان آنکارا زندگی کنند. نان ایرانی را نخورند و برای بیگانه دم تکان دهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
عجب سرگرمی داریم واقعا باید تحلیل شودودید منافع کی دارد تامین می شود
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
روسیه دشمن قسم خورده ایران است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
این طرز بازرسی آژانس هم هزینه بر برای آژانس و هم برای کشورها است و نتیجه چندان خوبی هم ندارد و متاسفانه جنبه سیاسی کاری بخودش گرفته است

در روش فعلی کشورها ممکن است بطور غیر رسمی در حال ساخت و آزمایش غنی سازی 90 درصد باشند و یا در کشورهای ثالث که زیاد در دید نیستند این کار را انجام دهند و آژانس هم بخاطر گستردگی سرزمین ها متوجه این موضوع هم نشود و یا موضوعات امنیتی کشورها مورد تهدید قرار گیرد

آژانس باید مدل بازرسی خودش را تغییر و به جای سیاسی کاری به آن جنبه حقوقی بدهد یعنی همینکه کشورها تعهد حقوقی و کتبی بدهند که غنی سازی 90 درصد انجام نمی دهند و اگر انجام دهند باعث تحریم همه جانبه همه کشورها قرار می گیرند کافی است 
متاسفانه آژانس تحت تاثیر قدرت های بزرگ است که خودشان بمب اتمی دارند و کشورهایی را که قصد اقدامات صلح آمیز دارند را تحریم و مجازات می کنند چرا قدرت های بزرگ باید کشوری را که حاضر است تعهد حقوی برای عدم غنی سازی 90 درصد بدهد و از غنی سازی می خواهد تولید برق و دارو کند را تحریم و مجازات کنند

عقل و غیرت اجازه نمی دهد که چنین موضوعی پذیرش و نسبت به آن سکوت و کوتاهی شود تا ظالمین جهان پررو تر شوند و نباید در مقابل ظلم جهانی سکوت کرد و یقین بدانید که در صورت پایداری در نهایت اثرات ظلم به ظالمین بازگشت خواهد کرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۲
این دنیا یک جنگل مدرنه و قانون جنگل حاکمه پس باید قوی شد .. هیچ کشوری بدون داشتن سلاح هسته ای یا حمایت قدرت های هسته ای نمیتونه کوچکترین پیشرفتی کنه .. خیلی از کشورها هستن که بمب هسته ای ندارن ولی تکنولوژی و مواد لازم برای ساخت سلاح هسته ای در کوتاه ترین زمان ممکن را دارند .. ژاپن هر وقت اراده کنه میتونه حداقل هزارتا کلاهک پلوتونیومی بسازه .. کره جنوبی در کوتاه ترین زمان ممکن میتونه کلاهک هسته ای بسازه .. بیشتر کشورهای اروپایی توان ساخت سلاح هسته ای دارن ... ما هم باید بمب بسازیم تا دست از سرمون بردارن چون دشمنان غربی و عربی و عبری ما وقاحت را به اوج خودش رسوندن دیگه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟