به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
14 آبان 1336، نلسون راكفلر سرمايه دار مشهور آمريكايي كه روز 12 آبان وارد تهران شده بود امروز در كاخ مرمر با محمدرضا پهلوي ملاقات كرد.
14 آبان 1342، دکتر منوچهر اقبال از سوی نخست وزیر به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت نفت معرفی شد.
14 آبان 1344، بانک صادرات و واردات آمریکا برای توسعه برق ایران مبلغ بیست میلیون دلار وام در اختیار سازمان برنامه قرار داد.
14 آبان 1347، لایحه انتشار اوراق قرضه به تصویب رسید.
14 آبان 1349، بزرگترین مجتمع پتروشیمی در بندر شاهپور افتتاح شد.
14 آبان 1351، واردات سیمان آزاد شد.
14 آبان 1352، شرکت های عامل نفت افزایش قیمت نفت از سوی ایران را پذیرفتند. همچنین در این روز، لایحه منع توقیف بدهکاران به تصویب مجلس سنا رسید و قابلیت اجرایی پیدا کرد.
14 آبان 1354، براساس قراردادی که بین وزرای دارایی ایران و هند به امضا رسید مقرر شد که ایران ظرف ۴ سال ۶۳ میلیون دلار به هند وام بدهد.
14 آبان 1391، واحد اطلاعات اکونومیست در تازهترین گزارش خود پیشبینی کرد که در سال جاری میزان ذخایر ارزی ایران به جز طلا به ۷۰ میلیارد دلار میرسد.
14 آبان 1392، اعضای کمیسیون اقتصادی به نقل از رییسکل بانک مرکزی اعلام کردند که این بانک پیشنهاد افزایش نرخ سود اوراق مشارکت تا سقف ۲۷ درصد را به شورای پول و اعتبار پیشنهاد خواهد کرد و برنامهای برای تغییر نرخ سود بانکی تا پایان سال ندارد.
14 آبان 1393، دیپلمات آمریکایی که در جریان مذاکرات حضور داشت، به شرط افشا نشدن نام خود، به المانیتور گفت که پیشنهاد آمریکا برای ایجاد خط مستقیم بانکداری با ایران به عنوان یکی از مشوق های دولت «باراک اوباما» روی میز مذاکرات این کشور با گروه ۱+۵ قرار دارد.
14 آبان 1396، فرهاد فلاحتی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رقم تخلفات در صندوق ذخیره فرهنگیان را بین ۱۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
14 آبان 1397، در پی اعلام تحریمهای جدید دولت آمریکا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانکهای کشور و اعلام قطع خدمات پیامرسان سوئیفت، عبدالناصر همتی رئیسکل بانک مرکزی طی گفتوگویی اعلام کرد تحریمهای اعلامشده قبلا توسط بانک مرکزی پیشبینی شده و برنامهریزی برای شرایط مختلف حتی برای مواردی فراتر از این تحریمها انجام گرفته است. دکتر همتی افزود: اقدامات لازم در راستای تنظیم دقیق منابع و مصارف ارزی صورت گرفته و وضعیت ذخایر ارزی کشور به سطح مطلوب ارتقا داده شده است که انعکاس این امر را طی ایام اخیر در ثبات بازارهای پول و ارز شاهد بودهایم. ضمنا بانک مرکزی با توجه به احتمال قطع خدمات پیامرسان مالی سوئیفت، سامانههای جایگزین برای تعامل بانکی با کشورهای طرف تجاری را پیشبینی کرده است.
14 آبان 1398، محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: در نیمه نخست سال حدود 64 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است.
14 آبان 1399، وعده جدید برای عرضه کالاهای اساسی از مسیر سیاستهای رسوبزدایی اعلام شد. بر این اساس گمرک و ستاد تنظیم بازار بهصورت مجزا برنامههای خود را برای ترخیص کالا و تنظیم بازار تشریح کردهاند. در محور اول گمرک از سه برنامه «ترخیص ۹۰ درصدی کالاهای در صف تخصیص یا تامین ارز»، «نمونهبرداری از کالاها» و «رصد مدت زمان انجام تشریفات» برای سرعتبخشی به ترخیص کالاهای ضروری رونمایی کرده است. ازسوی دیگر ستاد تنظیم بازار اعلام کرده که با سیاستهای جدید ضد رسوب، عرضه کالا در بازار افزایش مییابد و قیمتها متعادل میشود.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد