به گزارش «تابناک»، وی در پیامی به مناسبت روز آگاهی از سونامی افزود: ما باید گرمایش را در سطح ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به میانگین قبل از صنعتی شدن جهان محدود کنیم و در مقیاس بزرگ برای انعطاف پذیری جوامع ساحلی سرمایه گذاری کنیم.
دبیر کل سازمان ملل اضافه کرد: تقویت حمایت از کشورهای در حال توسعه و بهبود تشخیص و هشدار اولیه برای مقابله با سونامی بسیار اهمیت دارد.
فرحان حق معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل نیز درباره نقش بانک جهانی درباره تغییرات اقلیمی گفت: بانک جهانی شریک حیاتی برای کار ما در بخش توسعه است و ما نقش مهم آن را در اقدامات اقلیمی از جمله سرمایه گذاری در سازگاری تایید می کنیم.
این مقام سازمان ملل اظهار داشت: همه ما متعهد به انجام تلاش های فوری برای افزایش تأمین مالی و اجرای تمهیدات کاهش و سازگاری با تأثیرات فزاینده تغییرات آب و هوا هستیم.
همزمان با اینکه جامعه جهانی نگران روند مقابله با تغییرات اب و هوایی است، ابتکار عملی از سوی سازمان ملل برای بهبود روند پیشبینی وضعیت آب و هوا در کشورهای آسیبپذیر با هدف جلوگیری از تبعات فاجعهبار فجایع طبیعی ارائه شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، در حالیکه جهان همچنان شاهد این بوده که تغییرات آب و هوایی منجر به بروز وضعیت آب و هوای بد، خشکسالی، سیل و آتش سوزی های گسترده طی ماههای گذشته شده، سازمان ملل پیشنهاد ارائه بودجههایی برای بهبود پیشبینی آب و هوا در کشورهای آسیب پذیر در برابر فجایع طبیعی را داده است.
هدف این ابتکار عمل که در اجلاس آب و هوایی گلاسکو مطرح شد، بهبود نظارت بر وضعیت هواشناسی در کشورها و جمع آوری اطلاعات سازنده در راستای آمادگی مواجهه با فجایع طبیعی است.
سازمان هواشناسی جهانی که مرتبط با سازمان ملل بوده، قصد دارد روند نظارت بر وضعیت آب وهوایی در ۷۲ کشور کوچک و کمتر توسعه یافته را تقویت کند.
پتریتالاس دبیرکل این نهاد تصریح کرد: ما باید در خدمات مربوط به هواشناسی و تغییرات اقلیمی سرمایه گذاری کنیم. بدون نظارت دقیق نمی توانیم خدمات خوبی ارائه کنیم.
کارشناسان معتقدند که برای نمونه پیشبینیهای درست و دقیق در مورد بارش باران های سنگین، می تواند به کشاورزان در مدیریت زمین هایشان و همچنین جذب منابع آبی توسط دولتها کمک کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد در حاشیه اجلاس بینالمللی آبوهوایی که در شهر گلاسکو جریان دارد اظهار داشت که دستیابی به توافق بین تمام کشورها برای کاهش دمای زمین تا ۱.۵ درجه سانتیگراد خیلی دشوار است.
سران و مقامات کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از دوشنبه گذشته در شهر گلاسکو گردهم آمدهاند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شدهاند بحث و تبادل نظر کنند.