به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از رسانههای خبری؛ اتحادیه اروپا در حمایت از مقاومت لهستان در برابر ورود پناهجویان، بلاروس را به دامن زدن به بحران مهاجران با رفتارهای احمقانه متهم کرد. السکاندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس گفت که در این رویارویی و بحران، تسلیم غرب نخواهد شد.
در حالی که کمیسیون اروپا مینسک را به اعمال تحریمهای بیشتر تهدید کرده، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به توافق ترکیه و اتحادیه اروپا، خواستار کمک مالی این نهاد به مینسک شد.
لهستان و دیگر اعضای اتحادیه اروپا، دولت میسنک را به تشویق مهاجرت غیرقانونی از خاورمیانه، افغانستان و آفریقا برای گذر از مرز لهستان و ورود به اتحادیه اروپا به تلافی تحریمهای این نهاد علیه بلاروس متهم کرده است. اندری دودا رئیس جمهوری لهستان نیز دولت بلاروس را به حمله مرزی به کشورش متهم کرد.
اما دولت مینسک که از حمایت مسکو برخوردار است با تکذیب تشویق بحران مهاجران، اروپا و ایالات متحده را در ایجاد معضل برای پناهجویان سرگردان، مقصر دانست.
کمیسیون اروپا ادعا کرده که بلاروس به مهاجران به صورت غیرقانونی گذر آسان از مرز این کشور با لهستان را برای ورود به خاک اتحادیه اروپا، پیشنهاد میکند.
گردآمدن گروه بزرگی از پناهجویان از بعد از ظهر ۸ نوامبر (۱۷ آبان ماه) در بلاروس و نزدیکی بزرگراه منتهی به مرز لهستان، مورد توجه رسانهها قرار گرفت. مسئله پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس در روزهای اخیر با حضور هزاران تن در این نقطه و جلوگیری نیروهای ویژه لهستان از ورود غیرقانونی به خاک این کشور، وضعیت بحرانی یافته است.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه امروز در نشست خبری مشترک با اسقف اعظم «پل ریچارد گالاگر»، وزیر خارجه واتیکان، گفت که وضعیت مهاجران در مرز بلاروس با لهستان و لیتوانی باید مطابق با استانداردهای حقوق بشردوستانه تنظیم شود.
لاوروف درباره بحران مهاجرت در مرز بلاروس با لهستان و لیتوانی تصریح کرد: این مشکلات از سیاستی که کشورهای غربی از جمله ناتو و اتحادیه اروپا، سالهاست در قبال خاورمیانه دنبال میکنند، رشد میکند.
دیمیتری پسکوف سخنگوی رئیس جمهوری روسیه نیز امروز در جمع رسانه ها، وضعیت حضور شمار زیادی از پناهجویان در مرز لهستان و لیتوانی را بسیار نگران کننده خواند.
وی با تاکید بر توجه به بعد انسانی این مساله و اینکه در بین پناهجویان شمار زیادی زن و کودک وجود دارد خاطرنشان کرد که این مساله، رفتار مسئولانهتر کشورهای مرتبط با این مساله را میطلبد.