میگرن، یکی از پنج بیماری شایع در ایران

افرادی که به سردردهای میگرنی مبتلا می‌شوند در نرم عادی حدوداً چهار ساعت و در نرم پیشرفته حدودا سه تا چهار روز درگیر این اختلال هستند.
کد خبر: ۱۰۸۷۰۲۱
|
۲۰ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۴ 11 November 2021
|
5269 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، یک کارشناس سلامت و مسئول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان استان قزوین گفت: بیماری نورولوژیک میگرن دارای علائم متفاوتی از جمله سردرد شدید و طاقت فرسا است و جزو پنج بیماری شایع در ایران محسوب می‌شود.

 صفیه احمدزاده افزود: معمولاً به سردردهای شدیدی که با تهوع، استفراغ، اختلال در تکلم، بی‌حسی و کوفتگی، حساسیت به صدا و نور همراه باشند میگرن می‌گویند.

وی گفت: ریشه میگرن در ۲۵ درصد افراد مبتلا به آن ژنتیکی است و بانوان سه برابر بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به آن قرار دارند.

احمدزاده ادامه داد: بر اساس آخرین تحقیقات و گزارش‌ها کودکان نیز می‌توانند به این اختلال مبتلا شوند، اما شروع پیشرفته میگرن از دوران بلوغ است.

وی با بیان اینکه علائم میگرن در افراد، متفاوت است، افزود: پیش فعالی یا خستگی مکرر، کم‌خوری شدید، افسردگی، تحریک‌پذیری و سفتی عضلات گردن، درد چشم، درد در قسمت سرشانه ها، سردردهای ضربانی، اسهال و استفراغ، رنگ پریدگی و گاهی تب از علائم و عوارض ابتلا به میگرن است.

مسئول آموزش مرکز بهداشت شهید بلندیان استان قزوین اظهار داشت: افرادی که به سردردهای میگرنی مبتلا می‌شوند در نرم عادی حدوداً چهار ساعت و در نرم پیشرفته حدودا سه تا چهار روز درگیر این اختلال هستند.

وی ادامه داد: میگرن دارای حالت‌های مختلفی از جمله حاد، هورمونی، مزمن، عروقی، خوشه ای، نوری و دهلیزی است که افراد در هر نوع از این میگرن‌ها دچار برخی اختلالات می‌شوند.

این کارشناس ادامه داد: اختلال میگرن در ۹۰ درصد مواقع دارای علائم است، اما گاهی اوقات نیز بدون علائم شیوع پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه، میگرن درد کشنده‌ای نیست، اما کاهنده توان و جسم است؛ افزود: افرادی که مبتلا به میگرن هستند می‌توانند با مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب برای کنترل و کاهش شدت بیماری خود اقدام نمایند.

این کارشناس ادامه داد: تغییرات آب و هوا، گرمای شدید، کمبود آب بدن، استرس، صدای بلند، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، مصرف بیش از حد کافئین و مواد افزودنی و نگهدارنده از عوامل موثر در بروز میگرن هستند.

وی همچنین اظهار داشت: توصیه می‌کنیم افراد مبتلا به میگرن حتماً تحت نظر پزشک مغز و اعصاب باشند چرا که مستندات نشان داده است میگرن پیشرفته منجر به بروز سکته مغزی می‌شود.

احمدزاده تصریح کرد: ابتلا به بیماری‌های قلبی، اختلال در شنوایی و از دست دادن ناگهانی آن، ابتلا به افسردگی و اضطراب و همچنین ابتلا به بیماری فشار خون بالا از عوارض سردردهای میگرنی است.

وی بیان کرد: مصرف مسکن تحت نظر پزشک و همچنین داروهای ضد تهوع تا حد زیادی از شیوع بیماری جلوگیری می‌کند، اما آنچه در کنترل این اختلال مهم است، داشتن رژیم غذایی مناسب است به عنوان مثال خوردن صبحانه برای افرادی که دارای میگرن هستند بسیار مهم و حائز اهمیت است.

احمدزاده همچنین گفت: مصرف فلفل و برخی ادویه‌های آلرژیک، پیاز، گوجه فرنگی، لبنیات، شکلات شیرین و پنیر کهنه و سنتی برای افراد میگرنی توصیه نمی‌شود، اما مصرف ماهی قزل آلا و سالمون، میگو، مصرف میوه‌جات به خصوص هندوانه، انجیر، جوشانده دارچین، شکلات تلخ، هویج، کلم و کاهو می‌تواند به صورت قابل ملاحظه‌ای از شیوع این بیماری کم کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟