اقتصاد در گذر زمان

از «تقدیم لایحه واگذاری خطوط اتوبوسرانی به کمپانی دانمارکی» تا «خبر عرضه اولیه ۱۰۰ شرکت تا پایان سال»

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و یکمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۰۸۷۲۷۹
|
۲۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۰ 12 November 2021
|
3858 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و یکمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

21 آبان 1305، وزارت فوائد عامه لایحه تاسیس و واگذاری خطوط اتوبوسرانی آزاد در شهر تهران به یک کمپانی دانمارکی را تقدیم مجلس کرد. به موجب این لایحه کمپانی موظف بود هفت خط اتوبوسرانی دائر کند و حداقل هر خط سه دستگاه اتوبوس داشته باشد. همچنین از هر مسافر با کمی اثاثیه ۸ شاهی بگیرد. اطفال زیر ۸ سال هم از پرداخت کرایه معاف هستند.

21 آبان 1321، لايحه استخدام ميلسپو و مستشاران مالي امريكا به مدت 5 سال به تصويب مجلس شوراي ملي رسيد و وي به عنوان رئيس كل دارائي ايران استخدام شد.

21 آبان 1324،  جیره‌ بندی قماش لغو و خرید و فروش و ورود قماش نخی‌ آزاد شد.

21 آبان 1337، به تعدادی از زاغه ‌نشینان تهران خانه‌های نوساز داده شد.

21 آبان 1343، قرارداد خريد 60 هزار تن گندم از شوروي بين نمايندگان ایران و آن كشور امضا و مبادله شد.

21 آبان 1346، لایحه ملی شدن آب ‌های کشور به مجلس تقدیم شد.

21 آبان 1358، شوراي انقلاب تصميم گرفت فروش نفت به آمريكا را به خاطر اقدام آن كشور در پناه دادن به شاه متوقف كند.

21 آبان 1390، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ ها از حذف یارانه نقدی اقشار مرفه در «آینده ‌ای نزدیک» خبر داد و گفت: برای این منظوراز پایگاه‌ های اطلاعاتی خودرو، مسکن و حقوق و مزایا استفاده خواهد شد.

21 آبان 1393، هما دو قرارداد با بوئینگ امضا کرد.

21 آبان 1394، فاطمه دانشور، رئیس کمیسیون اجتماعی شورای شهر تهران در گفت‌وگوی ویژه خبری در صدا و سیما با بیان اینکه خرید و فروش نوزادان و کودکان در خیابان واقعیت دارد، گفت: این موضوع نه تنها تازه نیست؛ بلکه پدیده‌ای است که من ۱۰ سال است درگیر آن هستم و بارها و بارها شاهد این اتفاق در اقصی نقاط کشور به‌ویژه تهران بوده‌ام.

21 آبان 1396، سازمان امور اداری و استخدامی کشور با صدور یک بخشنامه، وزرا و معاونان آنها را از قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان مستثنی کرد. در این بخشنامه، به‌کارگیری فرد بازنشسته در مقامات مذکور ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری بلامانع شده است. ماده ۷۱ مقامات عالی ‌رتبه کشور همچون وزیر، معاون وزیر، استاندار و سفیر را شامل می‌شود. در نتیجه یک وزیر بازنشسته می ‌تواند بار دیگر وزیر شود اما نمی ‌تواند در پست ‌های پایین‌ تر از معاونت به‌کار گرفته شود.

21 آبان 1397، روزنامه نیویورک‌تایمز از طرح ویژه سازمان اطلاعات عربستان سعودی علیه ایران خبر داد. ژنرال احمد عسیری، معاون سابق سازمان اطلاعات عربستان و از چهره‌های اصلی در ماجرای قتل خاشقجی در مارس ۲۰۱۷ در نشستی در ریاض میزبان تاجرانی از خاورمیانه بود. او می‌خواست با استفاده از پوشش شرکت‌های خصوصی ترتیباتی برای ترور مقامات ایرانی فراهم آورد. این پروژه با هزینه ۲ میلیارد دلاری به دنبال خرابکاری در اقتصاد ایران و کمک به اپوزیسیون بود. «جورج نادر»، تاجر آمریکایی - لبنانی و «جول زامل» تاجر اسرائیلی از گردانندگان اصلی این پروژه بودند.

21 آبان 1398،  الیاس حضرتی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی در تشریح نشست امروز سه‌شنبه (21 آبان ماه) کمیسیون متبوع خود، گفت: دستور کار نخست کمیسیون اقتصادی بررسی مالیات بر عایدی مسکن بود که تبصره‌هایی از آن مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد؛ در جلسات بعدی این موضوع تعیین تکلیف شود. نماینده مردم تهران، در مجلس افزود: دومین دستور کار کمیسیون بررسی لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی کشور با موضوع حذف چهار صفر از پول ملی بود. وی اظهار کرد: کلیات لایحه حذف 4 صفر مورد بررسی قرار گرفت و از آنجایی که این لایحه مخالفان و موافقان جدی دارد، ادامه بررسی آن به جلسه آینده موکول شد.

21 آبان 1399، وزیر اقتصاد گفت: اگر ما مدافع منافع سهامداران خرد هستیم، باید از اظهارنظرهایی که در معاملات بازار اخلال ایجاد می‌کند به شدت پرهیز کنیم. برای برخی سهامداران نگرانی ایجاد شد که این روند شاخص ممکن است یک روند ثابت باشد. ما برنامه‌هایی را برای عرضه داریم، و نه تنها دولت که شورای عالی بورس برنامه ای دارد که تا پایان سال جاری بتواند ۱۰۰ شرکت را به صورت عرضه اولیه، عرضه کند. دژپسند افزود: امروز بازار ما بازارگردان دارد. حدود ۲۰۰ شرکت دارای بازارگردان هستند. ما نباید اموال‌مان را به راحتی در بازار سرمایه در معرض خرید و فروش قرار دهیم بلکه باید خیلی دقت کنیم و  مطالعه، مشاوره و معامله را مدنظر قرار بدهیم.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟