کیوسک بین الملل تابناک: رایزنی نمایندگان آمریکا، اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران، تایید خبر درگذشت اردشیر زاهدی وزیر خارجه پهلوی، درخواست پاریس از شورای حکام آژانس برای ارسال پیامی جدی به تهران، ادعای بازداشت خدمتکار گانتز به اتهام ارتباط با هکرهای منتسب به ایران و بازداشت ۱۸ تن در کویت به ادعای تأمین مالی حزبالله، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
رایزنی نمایندگان آمریکا، اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران
رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور و نمایندگان سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه و نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس در ریاض درباره ایران رایزنی کردند.
وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد: امروز مدیران سیاسی سه کشور اروپایی و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با اعضای شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن در ریاض دیدار و رایزنی کردند.
در این بیانیه آمده است: آنها درباره اوضاع سیاسی و امنیتی منطقه از جمله اقدامات ایران تبادل نظر کردند و همچنین به دور هفتم مذاکرات درباره بازگشت ایران و آمریکا به پایبندی کامل متقابل به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پرداختند.
در این بیانیه آمده است که نمایندگان سه کشور اروپایی و آمریکا، بر اهمیت دستیابی و اجرای سریع یک راهکار مبتنی بر مذاکره برای بازگشت مشترک متقابل به برجام برای آمریکا، اروپا، منطقه و فراتر از آن تاکید کردند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که مدیران سیاسی سه کشور اروپایی و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از اقدامات شرکای منطقه ای ما برای کاهش تنش ها و ترویج گفت و گو در منطقه استقبال کردند.
در این بیانیه همچنین در تداوم اتهام پراکنی ها و سیاست شکست خورده ایران هراسی درباره نفوذ منطقه ای ایران، این ادعاهای بی پایه تکرار شده است.
دور جدید گفتوگوها بین ایران و گروه ۱+۴ برای لغو تحریم ها علیه ایران و بازگشت آمریکا به برجام در پایتخت اتریش قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) از سر گرفته شود.
روز گذشته نیز آمریکا و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه مشترکی، از ازسرگیری مذاکرات وین که قرار است هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) برگزار شود، استقبال کردند.
به گزارش وزارت خارجه آمریکا، در این بیانیه آمده است که آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس، از مذاکرات وین استقبال کرده و خواهان بازگشت فوری متقابل به پایبندی کامل به برجام شدند.
واشنگتن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه مشترک خود تاکید کردند که روابط اقتصادی عمیقتر بعد از رفع تحریمهای آمریکا ذیل برجام، در راستای منافع دوجانبه منطقه است.
بر اساس این گزارش، مقامات ارشد واشنگتن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس، بر اساس تصمیم نشست وزیران خارجه آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس در ۲۳ سپتامبر، گروه کاری خود را در مورد ایران در مقر شورای همکاری خلیج فارس در ریاض در ۱۷ نوامبر تشکیل دادند.
رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران و لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل به منطقه غرب آسیا سفر کرده اند. قرار است لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و تیم لندرکینگ نماینده ویژه آمریکا در یمن نیز به این منطقه سفر کنند.
بر اساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، راب مالی از ۱۱ تا ۲۰ نوامبر (۲۰ تا ۲۹ آبان ) به امارات متحده عربی، سرزمین های اشغالی، عربستان سعودی و بحرین سفر کرده تا پیش از ازسرگیری مذاکرات وین، با شرکای واشنگتن رایزنی و در یکسری تعاملات منطقه ای شرکت کند.
در پی ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، با اتخاذ مواضع مغایر برجام و خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، بگیرد.
ایران برای دستیابی به موفقیت در مذاکرات سه شرط اصلی تعیین کرده است؛ اینکه ایالات متحده بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته برمیگردد. برای بازگشت از این مسیر غلط تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.
تایید خبر درگذشت اردشیر زاهدی وزیر خارجه پهلوی
اردشیر زاهدی از وابستگان به رژیم سابق، امروز پنجشنبه به دلیل کهولت سن، در سوئیس درگذشت؛ خبر درگذشت زاهدی که ابتدای روز جاری تکذیب شده بود عصر امروز از سوی خانواده اش تایید شد.
وی سفیر ایران در انگلیس و آمریکا در دوران پیش از انقلاب اسلامی ۵۷ و آخرین سفیر ایران در آمریکا بود.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، رسانه ها به نقل از نزدیکان خانواده زاهدی، با تأیید این خبر نوشتند که زاهدی ۹۳ ساله صبح امروز پنجشنبه در ویلای شخصی خود در سوئیس درگذشته است.
اردشیر زاهدی فرزند فضل الله زاهدی، از سردمداران کودتای ۲۸ مرداد است که در سال های آخر عمرش بارها بخاطر مواضعش جنجال ساز شد، به ویژه موضع گیری های وی در قبال برنامه های صلح آمیز هسته ای و نیز حضور منطقه ای ایران، مورد هجمه جریان های برانداز در خارج از کشور قرار گرفت.
درخواست پاریس از شورای حکام آژانس برای ارسال پیامی جدی به تهران
فرانسه روز پنجشنبه از شورای حکام سازمان بین المللی انرژی اتمی درخواست کرد، در نشست هفته آینده خود ( ۲۴ نوامبر/ چهارم آذر ماه) پیام نیرومندی برای ایران بفرستد.
به گزارش رویترز؛ آن کلر لجندره سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه در نشست روزانه گفت که ایران باید بدون تاخیر به پایبندی به تعهدات و وظایفش در برابر آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگردد و همکاری با این نهاد و پایبندی کامل به برجام را از سر گیرد.
او از شورای حکام آژانس که قرار است نشست ۳۵ عضو آن در ۲۴ نوامبر در وین برگزار شود، خواست که به فرستاده شدن پیام نیرومندی به ایران در این باره کمک کند، اما توضیحی در باره منظور خود از پیام نیرومند، نداد.
دیپلمات ها در گفت و گو با رویترز، هر گونه اقدام کشورهای غربی علیه ایران را پیش از ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی، ایالات متحده و قدرت های جهانی در باره احیای پیمان هسته ای در ۲۹ نوامبر (هشتم آذر ماه) بعید دانسته اند.
نهاد اتمی سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه دو گزارش درباره رفتار با بازرسان آژانس تا ادامه یافتن فعالیت های هسته ای ایران و خودداری تهران از همکاری با این نهاد، منتشر کرد که درباره جزئیات اختلافاتش با تهران و به تصور اینکه برای احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ تهران با قدرت های جهانی حل این اختلافات ضروری دانسته است.
کشورهای غربی در ماه سپتامبر در پی موافقت تهران با تمدید نظارت آژانس بر برخی فعالیت های هسته ایش و دعوت از رافائل گروسی دبیرکل آژانس به تهران برای رایزنی درباره مسائل مهم، برنامه ها را برای صدور قطعنامه شورای حکام علیه ایران، لغو کردند.
گروسی قرار است پیشاپیش برگزاری نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، دوباره به تهران سفر کند.
ادعای بازداشت خدمتکار گانتز به اتهام ارتباط با هکرهای منتسب به ایران
وزارت دادگستری رژیم صهیونیستی امروز (پنجشنبه) مدعی شد، یک نظافتچی در خانه «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم به جاسوسی برای یک گروه هکری که ادعا میشود مرتبط با ایران است، متهم و بازداشت شده است.
سازمان جاسوسی داخلی اسرائیل (شینبت یا شاباک) امروز (پنجشنبه) ادعا کرد، این فرد در اوایل ماه میلادی جاری به ظن ارائه اطلاعات به یک فرد مرتبط با گروه هکری Black Shadow (سایه سیاه) بازداشت شد.
طبق گزارش رسانه صهیونیستی «هاآرتص»، این فرد، یک شهروند صهیونیست به نام «اورن گورن» به ابتکار خود از طریق یک شبکه اجتماعی به فردی مرتبط با این گروه مراجعه کرد و با توجه به دسترسی خود به خانه وزیر، به او پیشنهاد کمک به طرق مختلف داد. شینبت همچنین مدعی شد که گورن امکان نصب بدافزاری را که اجازه دسترسی به رایانه گانتز را میدهد، مطرح کرد.
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی مدعی شد که در جریان بازجویی گورن، معلوم شد، او از وسایل خانه گانتز، از جمله رایانه او عکس گرفته و برای اثبات جدی بودنش برای نماینده گروه سایه سیاه فرستاده است.
این سازمان همچنین ادعا کرد که وی به دلیل پروتکل امنیت داده در محل اقامت گانتز به هیچ اطلاعات طبقهبندی شده دسترسی نداشته؛ بنابراین، نمیتوانسته هیچ اطلاعات طبقهبندی شدهای را منتقل کرده باشد.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» هم گزارش داد، دفتر دادستانی منطقه مرکزی امروز (پنجشنبه) کیفرخواستی علیه یک کارگر نظافتچی خانه بنی گانتز به اتهام تماس با گروه هکری سایه سیاه و پیشنهاد جاسوسی از گانتز برای این گروه، در دادگاه منطقه «اللد» ارائه کرد.
در این گزارش ادعا شده، گورن ۳۷ ساله اهل اللد (لاد) در فلسطین اشغالی چند سالی بوده که در خانه گانتز کار میکرده و دارای سابقه کیفری شامل ۱۴ دستگیری، پنج محکومیت و چهار دوره مجزا در زندان است.
به ادعای این گزارش، گورن با هویت جعلی از طریق تلگرام با این گروه تماس گرفت و گفت که برای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی کار میکند و میتواند در ازای پرداخت پول به آنها کمک کند.
طبق ادعای رسانههای صهیونیستی، این تحقیقات توسط واحد تحقیقات جرایم بینالمللی شینبت و «لاهاو ۴۳۳» و با آگاهی گانتز انجام شد.
این اولین بار نیست که رسانههای صهیونیستی ادعای هدف قرار گرفتن گانتز را مطرح میکنند و انگشت اتهام را به سمت ایران میگیرند.
در مارس ۲۰۱۹ بود که شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد، «نداف آرگامان» رئیس شینبت جلسهای محرمانه با گانتز داشته و در این جلسه به او گفته که تلفن همراه وی به دست افراد مرتبط با ایران هک شده است.
در آن زمان، گانتز با ادعای اینکه هیچ اطلاعات امنیتی در تلفن همراه وی وجود نداشته و هکرها نمیتوانند از آن برای اخاذی از وی استفاده کنند، «یوسی کوهن» رئیس وقت سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) را به همکاری با نتانیاهو و تلاش برای تخریب چهره خود متهم کرد.
در هفتههای اخیر، نهادها و شرکتهای رژیم صهیونیستی، مکرر هدف حملات سایبری قرار گرفتند، روز هشتم آبان روزنامه جروزالمپست گزارش کرد که گروه هکری سایه سیاه، سرورهای شرکت اینترنتی رژیم صهیونیستی «سایبرسرو» (Cyberserve) را مورد حمله هکری قرار داده و آن را از دسترس خارج و تهدید به افشای اطلاعات آن کرده است.
به تازگی گروهی با نام «عدالت برای فلسطین» نیز اطلاعات محرمانه تازهای از مقامات بلندپایه اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را در فضای مجازی منتشر کرده بود.
قبل از آن هم، یک گروه هکری دیگر به نام «عصای موسی» نیز فایلهایی را شامل اطلاعات جزئی از صدها نظامی عضو ارتش رژیم اشغالگر قدس و تصاویر شخصی از بنی گانتز وزیر جنگ این رژیم را فاش کرده بود که در محیط «دارک نت» و «تلگرام» منتشر شد.
چند هفته پیش از آن نیز به سایتهای بزرگترین بیمارستانهای این رژیم حمله سایبری شده و چند ماه قبل از آن نیز شبکه سراسری برق و آب این رژیم، مورد حمله سایبری قرار گرفته بود.
بازداشت ۱۸ تن در کویت به ادعای تأمین مالی حزبالله
در ادامه سیاست فشار عربستان و متحدان منطقهایش بر لبنان و حزبالله، منابع کویتی، امروز (پنجشنبه)، ادعا کردند که دادستانی کل این کشور ۱۸ فرد را در ارتباط با اقدام ادعایی تأمین مالی جنبش حزبالله لبنان دستگیر کرده است.
بر اساس گزارش روزنامه کویتی «القبس»، دادستانی کل کویت، دستور بازداشت ۱۸ فرد مذکور را به مدت ۲۱ روز صادر کرده و آنها را برای انجام تحقیقات به زندان مرکزی این کشور فرستاده است.
یک منبع در گفتوگو با روزنامه القبس گفت که احتمال میرود، این افراد با توجه به مدت زمان قانونی بازداشت، امروز، در برابر قاضی حاضر شوند.
این روزنامه هویت این افراد ادعایی را فاش نکرده است.
بر اساس این گزارش، تحقیقات همچنان در خصوص این اتهامزنی در جریان است و پیشبینی میشود که پرونده به دادگاه کیفری کویت ارجاع داده شود.
این گزارش در حالی منتشر شده است که رسانهها هفدم ماه جاری نیز خبر دادند که کویت هشت تن از شهروندان خود را که از سی سال پیش عضو یک کمیته خیریه در این کشور بودهاند، به ادعای حمایت از حزب الله بازداشت کرده است.
تنها دو روز پس از انتشار این گزارش، منابع کویتی خبر دادند که تعداد افراد بازداشت شده به شانزده تن رسیده است.
اقدام کویت پس از آن صورت گرفت که عربستان سعودی، یک بنیاد خیریه مرتبط با جنبش حزبالله لبنان را تروریستی خواند و هر گونه تعامل با آن را ممنوع کرد.
ریاض مدعی شده بود که این انجمن به مدیریت پولهای حزبالله و تأمین مالی این جنبش از جمله در موارد نظامی میپردازد.
فشارهای برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و بهویژه عربستان سعودی علیه لبنان و جنبش حزبالله پس از اظهارات اخیر «جرج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان تشدید شده است.
جرج قرداحی، وزیر اطلاعرسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی ـ که مربوط به پیش از انتصاب وی به پست وزارت است ـ خواهان توقف جنگ علیه یمن شده بود.
قرداحی در پاسخ به این که تحولات جاری در یمن را چگونه ارزیابی میکند، گفته بود: «تجاوز وحشیانه به یمن، که هشت سال از آن میگذرد، باید متوقف شود. آنچه یمنیها انجام میدهند، حقوق قانونی آنها در دفاع از خود است و من پایداری مردم یمن در قبال این تجاوز را ارج مینهم.»
در پی این اظهارات، عربستان سعودی، بحرین، امارات هر یک سفرای خود را از لبنان فراخواندند و کویت هم در گامی مشابه ضمن فراخواندن سفیر خود از لبنان، ۴۸ ساعت به کاردار سفارت لبنان فرصت داد تا این کشور را ترک کند.
وزارت خارجه کویت در بیانیه خود اعلام کرده بود، این تصمیم را به دلیل ادامه اظهارات منفی علیه سعودی و «عدم اتخاذ اقدامات مناسب جهت جلوگیری از قاچاق به کشورهای عضو شورای همکاری» گرفته است.
نخستوزیر لبنان پس از فشارهای عربستان سعودی به صورت ضمنی از وزیر اطلاع رسانی این کشور خواسته بود که استعفایش را اعلام کند.
او گفته بود: «درخواستم را از وزیر اطلاعرسانی تکرار میکنم و از او میخواهم که وجدان خود را قاضی کند، شرایط را بسنجد، موضعی را که باید، در پیش گیرد و منافع ملی را به شعارهای پوپولیستی ترجیح دهد.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.