در گفتگو با کارشناس بازار سرمایه مطرح شد:

رفتار دوگانه مدیران سازمان بورس | سه تصمیمی که فشار بر بورس را بیشتر می کند!

این روزها حال و روز بورس چندان مساعد نیست و سقوط های مداوم را شاهد هستیم و هر روز بورس قرمزپوش تر از دیروز است. در این بین شنیده ها حکایت از آن دارد که تصمیماتی اتخاذ می گردد که متاسفانه به ضرر بورس است. در چند روز اخیر دو خبر منتشر شد که هر دو تاثیرات منفی را بر فولادی ها و معدنی ها و در نتیجه بورس خواهند داشت. در گفتگو با حسین مریدسادات کارشناس بازار سرمایه به بررسی وقایع اخیر بازار سرمایه پرداخته ایم.
کد خبر: ۱۰۹۰۰۵۲
|
۰۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶ 27 November 2021
|
4773 بازدید

به گزارش بورس تابناک، دوباره شنبه و یک روز معاملاتی دیگر فرا رسید و طبق معمول بورس باز هم قرمزپوش شد. حال و روز بازار سرمایه و سهامداران مدت هاست که خوش نیست و تاکنون آن‌ها دلخوش به وعده‌های رونق بورس بودند، اما متاسفانه این روز‌ها عملکرد‌ها با آنچه وعده داده شده بود تناقض دارد.  

این روز‌ها شنیده‌ها حکایت از آن دارد که دو تصمیم مهم و مضر برای بورس در پیش نویس لایحه بودجه ۱۴۰۱ اتخاذ شده است. تصمیماتی که می‌تواند فولادی‌ها و معدنی‌های بورس را به شدت تحت تاثیر قرار دهد و از این طریق بر بازار سرمایه تاثیر منفی بگذارد.

در گفتگو با حسین مریدسادات کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه به بررسی این تصمیمات و تاثیر آن‌ها بر بورس پرداخته ایم.  

سه تصمیم که بر علیه بورس است

حسین مریدسادات به خبرنگار بورس تابناک گفت: بسیاری از مدیران و متولیان کنونی سازمان بورس در گذشته خبر از حمایت از بازار می‌دادند و در حال حاضر تناقض بین رفتار و عمل این مدیران کاملاً مشهود است.

وی ادامه داد: از یک سو وعده حمایت از بازار سرمایه را می‌دهند و از سوی دیگر تصمیماتی گرفته می‌شود  که به ضرر بازار سرمایه است.

مریدسادات افزود: خبری که در هفته گذشته اعلام شد این بود که قیمت گاز طبیعی فولاد در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۱ برابر خوراک پتروشیمی پیشنهاد شده که نسبت به ضریب ۳۰ درصد فعلی، رشد ۳.۳ برابری داشته و قیمت گاز فولادی‌ها را از ۱۱۲۰ تومان (۴.۵ سنت دلار) به حدود ۳۵۴۰ تومان (۱۵ سنت دلار) در هر مترمکعب افزایش خواهد داد که قطعاً این تصمیم فشار سنگینی بر روی گروه فولادی وارد خواهد آورد.

وی گفت: همچنین شنیده‌ها حکایت از آن دارد که در پیش نویس لایحه بودجه سال آینده سازمان برنامه، درآمد حقوق دولتی معادن به ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته که این رقم ۴ برابر قانون بودجه ۱۴۰۰ می‌باشد و باز هم این تصمیم فشار و هجمه سنگینی را بر صورت‌های مالی نماد‌های گروه‌های معدنی وارد خواهد آورد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از طرفی بازار سرمایه همیشه یک رقیبی بنام بازار بانکی داشته که متاسفانه در ماه‌های گذشته شاهد این مورد بودیم که بهره بین بانکی بصورت کاملاً آرام و در سکوت خبری مطلق روند صعودی را در پیش گرفته و طبق اخبار و آمار منتشر شده نرخ بهره بین بانکی امروز به ۲۱.۹ درصد رسید که این به نوعی تناقض بین رفتار مدیران با عملکرد آن‌ها را نشان می‌دهد. طبق آنچه وعده داده شده بود قرار بود از بازار حمایت کنند، اما تصمیماتی که گرفته می‌شود همگی بر علیه بورس است.

اگر قرار است از بورس حمایت شود، الان زمان حمایت است

مرید سادات در انتها گفت: باید پذیرفت که شرایط کنونی بازار، شرایط خوب و مساعدی نیست، اما کماکان به فردای بازار امیدوار هستیم و باید ببینیم که شرایط چگونه پیش خواهد رفت. اگر قرار است که مدیران برای بورس کاری کنند این روز‌ها بازار به شدت نیاز به حمایت دارد و امیدوار هستیم، روزی از بازار حمایت نشود که نوش دارو پس از مرگ سهراب باشد. تمامی اتفاقات ماه‌های گذشته در بین مدیران بازار بورس و تصمیمات گرفته شده بر علیه بازار بوده و این بازار به محلی برای تأمین کسری بودجه تبدیل شده است و اهالی بازار به نوعی تنها مانده اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟