«تهران آینده»، در ذهنیت شاهین فاطمی

عصر امروز، عصری شتابنده به سوی جهانی است که نیاز به نگرشی همه‌جانبه برای تغییر دارد. به این معنا که جهان تکنولوژی، حالا دیگر به مرزی از اثبات و حقانیت خود رسیده که بشر ناگزیر از هم‌سویی با آن است.
کد خبر: ۱۰۹۱۲۹۳
|
۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۱ 04 December 2021
|
6615 بازدید

«تهران آینده»، در ذهنیت شاهین فاطمی

بر این اساس، الزامات زندگی بشر در جهان پیش‌رفته آینده و لزوم همراهی با رویکردهای مدرن و علمی، ایجاب می کند که او نقشه راهی برای آینده خود ترسیم کند که  هم  ریشه در زندگی گذشته و امروز داشته باشد و هم با ذهنیتی خلاق و آگاهانه در خصوص ورود به جهانی دیگرگون، تکاپوی خود برای مواجهه صحیح با آن را آغاز کند.

تکاپویی که در ایران با طرح نظریه «تهران آینده» از سوی شاهین فاطمی، مدیرعامل و بنیان‌گذار برند «چرم درسا» مطرح شده است.

جهان آینده، جهان پیوند اندیشه و کالا

شاهین فاطمی، با مدیریت موفق سه دهه‌ای مجموعه برند های «درسا»، هم‌اکنون به این نتیجه رسیده است که تولید کالا برای مصرف صرف، دیگر جایی در جهان آینده نخواهد داشت و بر همین اساس با طرح فلسفه «دال»، نوعی پیوند کالا و فرهنگ را پیشنهاد کرده که در نوع خود، طرحی قابل تامل است.

او پیش بینی «تهران آینده» را مقدمه‌ای برای ورود از جنسی دیگر به جهان آینده ارزیابی می‌کند که نتیجه‌اش رسیدن به مفهومی دیگر به نام «فلسفه دال» است.

جهان آینده، نیازمند معماری سبکی نو از زندگی است. نوعی زندگی که به خلق کسب و کارهای نوظهور،  هدایت از جنسی دیگر و همچنین آموزش شهروندان نیازمند است.

هدف نهایی طرح «تهران آینده»، ساخت سبک زندگی در تهران فردا با تکیه بر ریشه‌های فرهنگی، اصالت و اندیشه است. شاهین فاطمی ضمن اشاره به این نکته که نامگذاری برند بر اساس یک اسم ایرانی، از اهداف اصلی و مهم  دست‌‌اندرکاران مجموعه برند های «درسا» در دو دهه پیش بوده، می‌گوید:«علیرغم این‌که در بدو امر همه ما را مسخره می‌کردند و اعتقاد داشتند که استفاده از نام ایرانی برای یک برند، کار هوشمندانه‌ای نیست، ما با توجه به شناخت فرهنگی گذشته و رویکردهای آینده، به این نتیجه رسیدیم که انتخابمان، انتخابی صحیح است و با تمام توان این ریسک بزرگ را پذیرفتیم.»

موفقیت برند ایرانی در گرو هویت ایرانی

شاهین فاطمی ضمن اشاره به این موضوع که ما امروز به چیزی فراتر از برند ایرانی در جهان نیازمندیم می‌گوید:«ما در جهان امروز به درک این ضرورت نائل آمده‌ایم که علاوه بر نیاز به یک کالای مرغوب ایرانی، به توسعه و ترویج فرهنگ و هویت ایرانی هم نیاز داریم؛ زیرا مشتری ما امروز نیازهای عمیق‌تری دارد. ما بر این باوریم که معرفی ایران به دیگر کشورهای دنیا، فقط از طریق یک برند ممکن نیست؛ زیرا هدف ما ارائه اصالت‌ ایران و ایرانی است. بر همین اساس عمده تلاشمان بر این بود که طراحی لوگوی تازه‌مان شبیه هیچ لوگوی دیگری نباشد و هویت بصری مستقلی را عرضه کند. ما اعتقاد داریم به سوی آینده حرکت می‌کنیم و این آینده دیده نشده است. برای مثال اگر شما پیشتر شبیه این لوگو را دیده بودید که دیگر مفهومی به نام آینده‌نگری معنایش را از دست می‌داد.»

نقش برندهای معتبر در ساخت جهان آینده

انسان‌ها در جوامع سنتی، مفهوم آینده را به عنوان غولی ترسناک به رسمیت می‌شناسند که همیشه تهدید به حساب می‌آید؛ اما طرحی حساب شده مانند «تهران آینده»، این مساله را یادآور می‌شود که جهان مدرن نه تنها هراسی از آینده ندارد، بلکه با شوق به استقبال آن می‌رود و در چگونگی ساختارش نیز سهیم است.

شاهین فاطمی معتقد است که: «آینده آن چیزی نیست که برای افراد اتفاق می‌افتد، بلکه پدیده‌ای ‌است که ما آن را خلق می‌کنیم.»

او با اشاره به این موضوع که در عصر اندیشه، چشم‌انداز «درسا» با ذهنیتی که با تجربه سه دهه تولید گره خورده، خلق سبک زندگی «تهران آینده» است، می‌گوید: «مأموریت درسا در مسیر این چشم‌انداز، برگرفته از بینش مردمان فرداست و فلسفه آن ریشه در اصالت، ارزش‌ها و اندیشه دارد. ما می‌توانیم راه رسیدن به «تهران آینده» را با استفاده از موج اطلاعات و رویکردهای مثبت توسعه پایدار بسازیم.»

تهران آینده و سازمان‌های دو سو

تهران، قلب فرهنگ و هنر، سیاست و اقتصاد ایران است، شهری که مجموع هنر دیگر شهرها و اصالت ایران و ایرانی را در خود دارد و برای جهان سخن می‌گوید و از همین حیث می‌توان آن را به عنوان سمبل ایران در نظر گرفت.

شاهین فاطمی، ضمن اشاره به این موضوع که قابلیت‌های سازمان‌های دو سو در شهرهای بزرگ جهان، توان پذیرش استانداردهای پیشنهادی مفهوم آینده را در خود دارند و تهران هم در زمره همین شهرها قرار دارد می‌‌گوید: «سازمان‌های دوسو توان قابلیت ویژه‌ای را در خود پرورش می‌دهند که براساس آن، به موازات وظایف روتین تولید و اجرای درست سیستم مارکتینگ، به آینده سازمان، آینده کشور و رخداد‌های جهانی نیز فکر می‌کنند. به این خاطر و به مقتضای تحولات عصر دیجیتال، سازمان‌ها باید «دوسوتوان» باشند چون در غیر این صورت از بین خواهند رفت.» 

گفتنی است که شاهین فاطمی، امسال توانست به عنوان یکی از سه سخنران برجسته ایرانی و در میان 100 کارآفرین برگزیده جهان در اجلاس جهانی بازاریابی که یکی از مهم ترین نشست های جهانی بازاریابی است و به همت فلیپ کاتلر برگزار شد، دیدگاه های نوین خود را در قالب یک سخنرانی به زبان انگللیسی به جهانیان عرضه کند. اجلاس جهانی بازاریابی eWMS در ماه نوامبر 2021 با حضور و سخنرانی 100 رهبر کسب و کار از کشورهای مختلف جهان برگزار شد.

نیاز آینده و جایگاه دنیای مجازی

همان گونه که پیشتر اشاره شد، یکی از مفاهیم کلیدی ورود به جهان آینده در کشور ما و دیگر کشورها، نوعی آینده‌نگری مبتنی بر دانش و تجربه گذشته است و کارآفرینان آینده دیگر قادر به تولید کالا به شکل گذشته نیستند.

همان گونه که شاهین فاطمی می‌گوید:«در حال حاضر شرکت‌های پلتفرمی جای شرکت‌های سنتی را گرفته‌اند و برهمین اساس اگر ما فکر کنیم که باید اول مشکلات مختلف را حل و سپس رو به جلو حرکت کنیم، یک روز صبح بلند شده و می‌بینیم رقبایی که قبلا وجود نداشته و ما به آنها فکر نکرده بودیم جای ما را در بازار گرفته‌اند. این چشم انداز دنیای آینده و سازمان‌های آینده است که فناوری و نوآوری در آن حرف اول را می‌زند.»

وی با اشاره به این نکته که مجموعه برندهای «درسا»، هدف مواجهه صحیح با جهان آینده را مد نظر دارد می‌گوید: ‌«هر روز اتفاقات جدیدی می‌افتد و به این خاطر درسا در آینده هیچ شرکتی نخواهد داشت و به سمت مجازی بودن حرکت خواهد کرد. ما به خوبی می‌دانیم چنین کاری سخت است؛ اما در حال تمرین هستیم و می‌دانیم برای اینکه در دنیای مجازی تاثیرگذار باشیم باید شناخت کاملی از آن داشته باشیم.»

درسا و حال خوش مسئولیت‌پذیری

شاهین فاطمی با تکیه بر مفهوم پیوند اندیشه و تولید کالا در ساخت «تهران آینده»، ضمن اشاره به این که دهه آینده، دهه‌ی اندیشه «درسا»ست می‌گوید: «نکاتی که مردم در دهه پیش‌رو برای تجربه و احساسات منحصربه‌فرد از برندها و کسب کارها انتظار دارند، همان سبک زندگی دنیای آینده به شمار می‌رود که به‌سوی رویه‌های سلامتی و حال خوش مسئولیت‌پذیری و همچنین اجتماع و هویت حرکت می‌کند؛ پس عزم قاطع ما، خلق سبک زندگی «تهران آینده» در چشم‌انداز توسعه برند درسا در دهه چهارم است.»

آشنایی با نیروهای پیشران، ضرورت ورود به آینده

شاهین فاطمی ضمن اشاره به جریان‌های مافوق صنایع به عنوان نیروهای پیشران و شکل دهنده آینده دنیا می‌گوید: «نیروهای پیشران مجموعه اتفاقاتی هستند که بر اساس اتفاقات زمینی، گرمایشی، تکنولوژی و... رخ می‌دهند. اتفاقاتی که باعث می‌شوند، جریان‌های جدیدی در دنیا به وجود بیایند. این جریان‌ها مسیرهای بیست سال آینده یک اتفاق را در دنیا تغییر می‌دهند. این جریانات که مرتبط به هیچ صنعتی نیستند و مافوق صنایع عمل می‌کنند ترندها را در دنیا به وجود می‌آورند. بنابراین اگر ما بخواهیم سازمان پیشرانی داشته باشیم، حتما باید با نیروهای پیشران آشنا باشیم. با همین اصل محیط زیست باید در کشور ما بیش از کشورهای مترقی محور و مرکز توجه باشد. ما باید از همین امروز برای نسل‌های آینده و دنیای آینده راهکار داشته باشیم.»

شاهین فاطمی، در تبیین هرچه بیشتر سرزمین سپید، پیامی دارد که مطالعه آن، عمق استراتژی این نگاه را روشن‌تر می‌کند. فاطمی در همین متن کوتاه، ضمن بر‌شمردن چگونگی نگاه و ورود به جهان آینده، سرزمین سپید را سرزمین معرفی کرده است که سرشار از عشق، امید، اراده و تبادل فرهنگ و اقتصاد است. در ادامه این پیام را می‌خوانید: 

درسای عزیز! 

این دومین دعوتنامه است که من برای تو می‌فرستم. من به تو آموختم قبل از آنکه دیگران را مقصر بدانی؛ همه چیز را از درون خودت جستجو کنی. ما با هم آموختیم اگر یک دنیا خشمگین و اندوهگین و غضبناک است؛ به دلیل این است که ما اینگونه خواسته‌ایم. چرا که دنیا، آینه‌ای از من و توست. آموختیم که نیازی نداریم که دنیا را تغییر دهیم بلکه باید اولین تغییر را از خودمان شروع کنیم و این نکته آغازین است. حال می‌خواهم تو را به سرزمین سپید دعوت کنم. سرزمینی که در آن نگاه من و تو به پاکی و سپیدی می‌رود. در این سرزمین برای ثروتمند شدن نیازی نیست دیگران را له کنی. سرزمینی که در آن، پاکی و صداقت و وجدان، عدالت و نوعدوستی می‌تواند اولین تفکر ذهن ما باشد. تنها تفاوت بین شکست‌خوردگان و پیروز شدگان عادت‌های آن‌هاست. بنابر این می‌آموزیم که نیازمند عادت‌های سپید هستیم. عادت‌های سپید را جایگزین عادت‌های بد کرده و از آنها پیروی خواهیم کرد و این راز موفقیت انسان‌های بزرگ است و تکرار عادت‌ها، آن را به بخشی از ذهن ما تبدیل خواهد کرد و با گذشت آنها تبدیل به رفتارهای من خواهند شد و مرا به انجام رفتارهای شایسته وا می‌دارد و هر روز صبح با حسی ارزشمند از خواب بیدار خواهم شد. حس عشق به انسانها، حس قدرت، جدیت و اراده. حال با عشق و سپیدی، دیوار تنفر و بدبینی را که انسانها به دور قلبشان کشیده‌اند، خراب خواهم کرد. در سرزمین سپید، انسانهایی با اراده و موفق را خواهم داشت. آنها به من انگیزه می‌دهند. ثروتمندان را دوست خواهم داشت زیرا آنها بسیار تنها هستند. مستمندان را دوست خواهم داشت زیرا که جبر زمانه در زندگی آنها بی‌تاثیر نبوده است. زشت‌رویان را دوست خواهم داشت به خاطر پاکی روحشان. در این سرزمین با عشقی که خواهی ساخت، قدرتی در تو ایجاد می‌کندکه بتوانی در قلب و روح انسان‌ها نفوذ کنی و آهسته در قلب آنها بگویی: «دوستت دارم.» و اینگونه تو لبخند رضایت را در چشمان همنوع، مشتری و همکار خود خواهی دید و این اولین حرکت در سرزمین سپید است و امروز از تو می‌خواهم در سرزمین سپید اندیشه کنی. چرا که سرزمین درسا، همان سرزمین سپید است.      

برای آشنایی مشروح با مفهوم «تهران آینده» با بیان شاهین فاطمی، این ویدیو را که مربوط به پنجمین اجلاس جامع مدیران عامل و راهبران کسب و کار است، ملاحظه کنید.

https://www.aparat.com/v/yGYm6/

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟