بررسی آخرین روند واکسیناسیون کووید ۱۹ در استانهای مختلف تا شانزدهم آذر
تفاوت ۲۸ درصدی در نرخ واکسیناسیون استانهای مختلف؛ همچنان «گیلان» در صدر و «قم» در قعر جدول!
وضعیت قم در هفتههای اخیر رو به وخامت گذاشته، تا جایی که رتبه این استان در واکسیناسیون نزول یافته و آن گونه که آمارها نشان میدهد، این نزول تداوم دارد. این در حالی است که افزون بر قم، سیستان و بلوچستان، کردستان و خوزستان هم وضعیت مطلوبی ندارند؛ وضعیتی که با توجه به شیوع سویه اومیکرون در برخی کشورهای جهان، نگران کنندهتر به نظر میرسد.
شمار واکسنهای تزریق شده در کشورمان، در حالی به مرز یکصد و نه میلیون دوز رسیده که همچنان وضعیت وخیم واکسیناسیون در برخی استانها ادامه دارد؛ استانهایی که «قم» سرآمد آنهاست.
به گزارش «تابناک»؛ بر اساس آمار تفکیکی واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در استانهای کشورمان، تا عصر دیروز نزدیک به ۱۰۹ میلیون دوز انواع واکسن به گروههای مختلف واجد شرایط تزریق شده که از این میزان، بیش از ۵۸ میلیون دوز اول بوده و نزدیک به ۴۹ میلیون دوز دوم، یا به عبارت بهتر، تکمیل واکسیناسیون علیه این بیماری.
آمار تفکیکی واکسیناسیون در استانهای مختلف - برای دیدن تصویر با کیفیت بالاتر و در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید
آن گونه که گزارش واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشورمان تا ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰ نشان میدهد، ۴۸ میلیون و ۹۳۳ هزار و ۸۸۱ تن از ۶۷ میلیون و ۷۹۰ هزار و ۸۴۸ هزار شهروند بالای دوازده سال در کشورمان با دریافت دو دوز واکسن، کامل علیه این بیماری واکسینه شدهاند؛ اعدادی که به معنای واکسیناسیون ۷۲ درصدی جامعه، هدف واکسیناسیون کووید ۱۹ در کشورمان است.
این در حالی است که دقت در آمارها، حکایت از جاماندگی برخی استانها از روند واکسیناسیون کلی در کشور دارد، به گونهای که میبینیم نرخ تزریق دوز اول واکسن در استان گیلان به ۹۳ درصد رسیده، در حالی که در استان قم تنها ۷۰ درصد جامعه هدف دوز اول واکسن خود را دریافت کرده اند؛ اختلافی ۲۳ درصدی که باید با تدابیری ویژه در اسرع وقت مرتفع شود.
این در حالی است که دقت در آمار واکسیناسیون کامل (دریافت دو دوز واکسن) در استانهای مختلف، وضعیت وخیم تری نشان میدهد به گونهای که در نمودار واکسیناسیون کامل، گیلان با ۸۲ درصد در صدر جدول قرار گرفته و قم با ۵۴ درصد، قعرنشین است؛ اعدادی که حکایت از اختلاف ۲۸ درصدی در نرخ واکسیناسیون در این دو استان کشورمان دارد که شکافی عمیق و قابل تامل است.
نکته قابل تامل آنجاست که وضعیت قم در هفتههای اخیر رو به وخامت گذاشته، تا جایی که رتبه این استان در واکسیناسیون نزول یافته و آن گونه که آمارها نشان میدهد، این نزول تداوم دارد. این در حالی است که افزون بر قم، استانهای سیستان و بلوچستان، کردستان و خوزستان هم وضعیت مطلوبی در واکسیناسیون ندارند.
وضعیتی که با توجه به شیوع سویه اومیکرون در برخی کشورهای جهان و علم به این موضوع که بالاخره این سویه جدید هم راهش را به کشورمان باز خواهد کرد، نگران کنندهتر به نظر میرسد، به ویژه در استان قم که در شاهراه ارتباطی استانهای زیادی قرار دارد و نرخ پایین واکسیناسیون در آن، خطری بزرگ پیش روی کشورمان ترسیم میکند که باید از بروزش جلوگیری کرد.