به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و نهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
29 آذر ۱۳18، شركت آمريكايي سينكلر موفق شد قراردادي با دولت ايران امضا كند كه بر اساس آن امتياز استخراج و بهره برداري از منابع نفتي چهار ايالت از پنج ايالت شمالي ايران به اين شركت واگذار ميگردد.
29 آذر ۱۳34، قانون فروش خالصجات دولتی به تصویب مجلس سنا رسید.
29 آذر 1345، لایحه تشکیل مرکز توسعه صادرات ایران به تصویب نهایی رسید.
29 آذر ۱۳50، یک هیات هشت نفره از مقام های برجسته رومانی به منظور بررسی و مذاکره درخصوص همکاری های نفتی و پتروشیمی بین دو کشور وارد تهران شدند.
29 آذر ۱۳52، لایحه کاهش قیمت زمین به منظور مبارزه با افزایش بی رویه قیمت ها به مجلس داده شد.
29 آذر ۱۳۵7، سيدحسين موسوي دادستان تهران تأييد كرد مقامات بلندپايه كشور در دو ماه اخير 17 ميليارد تومان ارز از كشور خارج كرده اند.
29 آذر 1395، ناصر حکیمی مدیر کل فناوری اطلاعات بانک مرکزی از آمادهسازی زیرساخت مورد نیاز برای بانکداری بر بستر تلفن همراه خبر داد و گفت: در این شیوه که با شبیهسازی کارتهای بانکی انجام میشود، سیمکارتهای مشتریان جای کارتهای بانکی را میگیرد. طبق گفته این مقام مسوول در قالب این طرح، پایانههای فروشگاهی میتوانند از طریق فناوریهای مختلفی چون ارتباطات نزدیک (ان. اف. سی) یا دوربین یا بارکدهای دو بعدی و نظایر آن با اپلیکیشن یا سیمکارت مشتری تراکنش را انجام دهند.
29 آذر 1396، 140 نماینده مجلس تصویب کردند که دیوان اصل 90 جایگزین کمیسیون اصل 90 شود. کمیسیونی که یکی از اصلی ترین وظایف آن، بررسی و رسیدگی به شکایاتی است که از طرز کار مجلس، قوه مجریه و قوه قضائیه به آن ارجاع می شود.
29 آذر 1397، منابع خبری در عراق از تمدید ۹۰ روزه معافیت عراق از اجرای تحریمهای ضدایرانی و یکجانبه آمریکا خبر دادند. برخی رسانههای عراقی به نقل از خبرگزاری فرانسه و از قول یک منبع دولتی حاضر در مذاکرات، از تمدید معافیت عراق از واردات نفت و گاز ایران به مدت سه ماه دیگر خبر داد.
29 آذر 1398، براساس آمار سازمان جهانی گردشگری، ۱۰ مقصد برتر ورودی گردشگران خارجی در سال ۲۰۱۸ که ۴۰ درصد از ورودیهای جهان را به خود اختصاص داده است نشان میدهد: فرانسه با رشد ۳ درصدی و ورود ۸۹ میلیون نفر در رتبه اول پربازدیدترین کشور جهان قرار گرفت و اسپانیا با ورود ۸۳ میلیون نفر و یک درصد رشد در رتبه دوم قرار دارد. بعد از آن آمریکا، چین، ایتالیا، ترکیه، مکزیک، آلمان، تایلند و انگلیس با ۳۶ میلیون نفر که نسبت به سال گذشته ۴ درصد کاهش داشته است به ترتیب در رتبههای سوم تا دهم برترین مقصد ورود گردشگران خارجی قرار گرفتند.
29 آذر 1399، طبق گزارش اداره آمار اتحادیه اروپا، یورواستات، چین تا پایان ماه اکتبر (مهر-آبان) همچنان برترین شریک تجاری اتحادیه اروپا باقی مانده است. طبق گزارش جدید یورواستات، تجارت کالای چین با اتحادیه اروپا در ده ماه ابتدایی امسال به ۴۷۷.۷ میلیارد یورو (معادل ۵۸۲.۸ میلیارد دلار) رسیده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۲.۲ درصد جهش داشته است. در همین زمان (در دوره ژانویه تا اکتبر) تجارت اتحادیه اروپا با آمریکا ۱۱.۲ درصد در مقایسه با سال گذشته سقوط کرد و به ۴۶۰.۷ میلیارد یورو رسید. از ماه جولای چین جایگاه آمریکا را تصاحب کرده و به برترین شریک تجاری بلوک اروپا تبدیل شده است، حال آنکه تجارت بینالمللی اروپا از ماه فوریه رو به افول گذاشته و در ماه آوریل به پایین سطح تاریخ خود رسیده بود. تجارت اروپا در ماه می رشد کرد و در ماه ژوئن تثبیت شد؛ اما با این حال هنوز پایینتر از سطح قبل از پاندمی است.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.