چرا مبتلایان به امیکرون سریعتر ناقل ویروس می‌شوند؟

کد خبر: ۱۰۹۹۲۲۲
|
۲۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۱ 15 January 2022
|
7294 بازدید

یکی از مهمترین پرسش‌هایی که در جریان همه‌گیری ویروس کرونا طی دو سال گذشته برای بسیاری از مبتلایان یا اطرافیان آنها پیش آمده، زمان شروع ناقل بودن فرد مبتلا است.

به گزارش ایسنا، همزمان با شیوع سویه امیکرون این پرسش مطرح شده است که افراد مبتلا به این گونه از کرونا از چه زمانی ناقل ویروس محسوب می‌شوند و می‌توانند اطرافیان خود را به کرونا مبتلا کنند. هرچند هنوز پاسخ روشنی برای به این پرسش درباره سویه امیکرون وجود ندارد اما داده‌های اولیه نشان می‌دهد که مبتلایان به امیکرون احتمالا زودتر از دیگر سویه‌های کرونا ناقل ویروس هستند و حتی ممکن است تنها یک روز پس از ابتلا به آن امکان سرایت بیماری «کووید ۱۹» از آنها به دیگران وجود داشته باشد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا اعلام کرده است که مبتلایان به ویروس کرونا در روزهای پیش و پس از بروز اولین علائم، بیشتر از دیگر مقاطع زمانی امکان انتقال ویروس را دارند. برخی از کارشناسان البته بر این باور هستند که بازه زمانی واگیردار بودن فرد مبتلا در صورت ابتلای او به سویه امیکرون، زودتر آغاز می‌شود.

چرا مبتلایان به امیکرون سریعتر ناقل ویروس می‌شوند؟

دلیل احتمالی این امر بروز سریعتر علائم بیماری «کووید ۱۹» در افراد مبتلا به سویه امیکرون است. بررسی‌های اولیه نشان داده است که علائم بیماری در مبتلایان به سویه امیکرون به طور میانگین سه روز زودتر از دیگر گونه‌های ویروس بروز می‌کند. این امر به این معنا است که براساس داده‌های پیشین احتمالا مبتلایان به سویه امیکرون تنها یک روز پس از ابتلایشان به ویروس می‌توانند باعث انتقال آن به دیگران بشوند.

این در حالی است که سویه‌های قبلی کرونا بین دو تا چهار روز پس از ابتلای فرد می‌توانستند از طریق او به دیگران منتقل شوند. امکان انتقال ویروس از مبتلایان به سویه‌های قبلی تا چند روز پس از فروکش کردن علائم بیماری «کووید ۱۹» نیز وجود داشت.

دانشمندان تاکید می‌کنند قضاوت در مورد اینکه آیا دوره نهفتگی کوتاهتر سویه امیکرون منجر به انتقال سریعتر آن به دیگران می‌شود یا خیر، زود است. با این حال این امر می‌تواند یکی از دلایل شیوع سریع سویه امیکرون در سطح جهان باشد.

اگر در معرض ابتلا به ویروس بوده باشیم چه زمانی باید تست بدهیم؟

بنابر گزارش یورونیوز، کارشناسان این روزها همزمان با همه‌گیری سویه امیکرون توصیه می‌کنند افراد در صورتی که در معرض ابتلا به ویروس قرار گرفتند سه روز پس از آن تست کرونا بدهند. انجام تست دوم پنج روز پس از قرار گرفتن در معرض ابتلا به ویروس نیز در صورت امکان توصیه می‌شود.

این در حالی است که آن دسته از افرادی که علائم ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» را دارند باید فورا تست کرونا بدهند. تست‌های آزمایشگاهی «پی سی آر» از تست‌های سریع و خانگی کارایی بیشتری دارند و احتمال اینکه بتوانند سه روز پس از انتقال ویروس به فرد ابتلای او را تشخیص دهند زیاد است.

از سوی دیگر افرادی که پس از ابتلا به کرونا علائم بیماری «کووید ۱۹» را ندارند اغلب ناقل سطح کمتری از ویروس هستند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا به شهروندان ایالات متحده توصیه می‌کند: افرادی که تست آنها مثبت است اما علائم ابتلا به «کووید ۱۹» را ندارند باید به مدت پنج روز خود را قرنطینه کنند. به افرادی که علائم ابتلا دارند نیز توصیه می‌شود تا حداقل ۲۴ ساعت پس از قطع تب در قرنطینه بمانند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟