دردسر جدید بی‌آرتی خواب‌ها

۲۰ اتوبوس در سطح شهر مستقر شده تا سرپناه بی‌آرتی‌ خواب‌ها شود اما آنها می‌گویند ساعت چهار صبح مجبورند از این اتوبوس‌ها پیاده شوند. پس دوباره مجبورند بلیت بگیرند و به اتوبوس‌های شرکت واحد پناه ببرند تا سوز سرما بگذرد.
کد خبر: ۱۰۹۹۸۳۶
|
۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸ 18 January 2022
|
13005 بازدید
|

به گزارش تابناک، تجارت نیوز، سه هفته از موج واکنش‌ها به گزارش بی‌آرتی خوابی می‌گذرد. راهکار شورای شهر برای حل این مشکل، مستقر کردن تعدادی اتوبوس در تهران بود. اتوبوس‌هایی که «اتوبوس شب» یا «اتوبوس خواب» نام گرفتند.

اما نه اتوبوس‌های شب و نه گرمخانه، خانه امن اتوبوس‌خواب‌ها نشد. هنوز صندلی اتوبوس جای امنی است که این شب‌های سرد با دمای زیر صفر درجه سانتی‌گراد را سر کنند.

اگرچه برای چمران، رئیس شورای شهر تهران اتوبوس‌خوابی بحث حاشیه‌ای است اما زندگی برخی از شهروندان پایتخت اینگونه می‌گذرد. اتوبوس‌خواب‌هایی که زورشان به اجاره خانه نمی‌رسد و مجبورند شب را روی یک صندلی اتوبوس صبح کنند.

مُسکنی موقت برای اتوبوس‌خواب‌ها که قرار نیست دردشان را دوا کند. درد تورم ۴۳ درصدی، درآمد ناچیز و داشتن خانه‌ای که حالا برایشان رویایی دست‌نیافتنی است. حتی زورشان به حاشیه‌نشینی هم نمی‌رسد. حاشیه‌نشین‌هایی که به گفته تقی رستم وندی، معاون وزیر کشور تعدادشان به ۱۱ تا ۱۳ میلیون نفر می‌رسد.

۴ صبح زمان پیاده شدن از اتوبوس‌های شب
اخیرا احمدی صدر، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران از مستقر شدن ۲۰ اتوبوس در سطح شهر تهران برای اتوبوس‌خواب‌ها خبر داده بود.

اما چرا بی‌آرتی خواب‌ها سراغ «اتوبوس‌های شب» نمی‌روند؟ یکی از اتوبوس‌خواب‌ها می‌گوید: «آنجا فقط چند ساعت می‌توانیم بمانیم.» مسئول گیت بلیت یکی از خطوط اتوبوسرانی هم می‌گوید: «اتوبوس‌هایی که اینجا مستقر شده چهار صبح آنها را پیاده می‌کنند.» سرما و تاریکی شب هنوز نرفته باید دنبال جای دیگری باشند.

یکی از رانندگان اتوبوس هم می‌گوید: «اتوبوس‌های شب هم راهکار موقت است. آب‌ها که از آسیاب افتاد، دوباره اوضاع به روال قبل برمی‌گردد. اینها دوباره مجبورند هر شب در بی آرتی بخوابند.»

اما همین راهکار موقتی هم مشکل این افراد را حل نکرده. چون بی‌آرتی‌خواب‌ها ساعت چهار صبح پیاده می‌شوند. اتوبوس‌خواب‌ها باید دوباره بلیت بخرند و سوار اتوبوس‌های شرکت واحد شوند. مسئول گیت بلیت می‌گوید: «برای بلیت نزدن هم یک ایستگاه مانده به ایستگاه آخر می‌توان پیاده و دوباره شد.» برخی از بی‌آرتی خواب‌ها اینگونه از هزینه بی‌آرتی خوابی کم می‌کنند. باید منتظر بمانند تا اتوبوس بعدی برسد. یک ربع یا نیم ساعت خواب کمتر و انتظار در سرما برای کم کردن هزینه!

اما چرا شهروندان را ساعت چهار صبح از اتوبوس‌های شب پیاده می‌کنند؟ روابط عمومی سازمان خدمات رفاهی و اجتماعی شهرداری تهران به تجارت‌نیوز می‌گوید: «پایان ساعت کاری اتوبوس‌ها از سوی اتوبوسرانی ساعت پنج صبح است. ساعتی که خطرات شب‌خوابی در سرما رفع شده است. از این ساعت به بعد در صورت تمایل مددجویان امکان حضور آنها در گرمخانه‌ها وجود دارد. در حال پیگیری جدی هستیم که سازمان اتوبوسرانی امکان اختصاص اتوبوس ویژه برای این کار را فراهم آورد تا بتوانیم تا ساعت ۸ صبح در خدمت مدد جویان باشیم.»

چرا اتوبوس‌خواب‌ها به گرمخانه نمی‌روند؟
لباس‌های تمیزی به تن دارد. در اتوبوس هم اجازه نمی‌دهد کسانی که ماسک ندارند کنارش بنشینند. می‌گوید مدت‌هاست که اتوبوس‌خواب است. مسیرها را کامل می‌شناسد. می‌داند کدام خط برای خوابیدن بهتر است یا کدام بدتر!

قبلا جایی کار می‌کرده که جای خواب رایگان هم به او می‌دادند. حالا اتوبوس را برای خواب انتخاب کرده. می‌گوید: «گرمخانه بهداشتی نیست. محیط کثیفی دارد. چند بار برای خوابیدن تا در گرمخانه هم رفتم اما نتوانستم آنجا بروم آنقدر که کثیف است.»

یکی از رانندگان اتوبوس می‌گوید: «محیط گرمخانه برای کسانی که اعتیاد ندارند و سر و وضع درستی دارند هم خوب نیست! البته برخی که اعتیاد دارند به گرمخانه نمی‌روند.»

یک صندلی در اتوبوس برای آنها خانه‌ای است ارزان در پایتخت! اتوبوس‌خواب‌هایی که هر ۴۵ دقیقه یک بار باید پیاده شوند.

۱۸ گرمخانه فعال در تهران
بر اساس داده‌هایی که روابط عمومی سازمان خدمات رفاهی و اجتماعی شهرداری تهران داده ۱۸ گرمخانه و ۲ سامانسرا در تهران فعال هستند. این گرمخانه‌ها به صورت ۲۴ ساعت فعال هستند.

حمام در این گرمخانه‌ها الزامیست. پک بهداشتی در این گرمخانه‌ها توزیع می‌شود. پتوها و وسایل دیگر در ماه ۲ تا سه بار شست‌وشو می‌شوند.

اگرچه شهرداری تهران می‌گوید ۱۸ گرمخانه در تهران فعال است، اما اتوبوس‌خواب‌ها فقط یک آدرس یک گرمخانه را می‌دهند؛ گرمخانه خاوران که از آن هم دل خوشی ندارند و می‌گویند تمیز نیست!

حتی رانندگان اتوبوس شرکت واحد هم تنها به وجود یک گرمخانه اشاره می‌کنند. مسئول گیت هم فقط گرمخانه خاوران را معرفی می‌کند و می‌گوید این تنها گرمخانه تهران است. معلوم نیست که چرا کسی از ۱۷ گرمخانه دیگر یاد نمی‌کند. یا گرمخانه‌ای نیست یا شناخته شده نیست!

یکی از اتوبوس‌خواب‌ها که اتوبوس را به گرمخانه ترجیح می‌دهد، می‌گوید برای حمام به حمام عمومی می‌رود. روزها هم تا شب کار می‌کند. شب هم در بی‌آرتی می‌خوابد.

انتظار برای پایان زمستان
یکی خط آزادی-تهرانپارس را انتخاب می‌کند و آن یکی خط تجریش راه-آهن را. مسیر تجریش-راه‌آهن کوتاه‌تر است اما اتوبوس‌های این خط گرم‌ است و صندلی‌های راحتی دارد.

خط تهرانپارس-آزادی اما مسیر طولانی‌تر است. بی‌آرتی‌خواب‌ها کمتر پیاده و سوار می‌شوند. بی‌آرتی خواب‌ها انتخاب دیگری هم دارند. خط خاوران-آزادی که هم اتوبوس‌های گرمی دارد و هم مسیر طولانی است. اما آنطور که برخی اتوبوس‌خواب‌ها و رانندگان می‌گویند این خط چندان امن نیست!

یکی از بی‌آرتی‌خواب‌ها می‌گوید: «ایستگاه پایانی خطرناک است. کسانی که اعتیاد دارند برخی از شب‌ها اینجا جمع می‌شوند و کمتر در اتوبوس‌های این خط می‌خوابم.»

راننده اتوبوس هم می‌گوید اتوبوس‌خواب‌ها کمتر سراغ این خط می‌آیند. بی‌آرتی‌خواب‌هایی که هر شب با توجه به طول مسیر ۵ تا ۶ بار هم ممکن است پیاده و سوار شوند. منتظرند که این چند ماه سرما تمام شود. این یعنی از رنج نداشتن خانه سرمایش کم شود!

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
دلخوش به این مقدار نباشید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
اگه عدالت علوی باید مستقر بشه چمران و زاکانی و همه شورایی ها رو باید چند شب تو این اتوبوس ها خوابوند تا نگن مسئله حاشیه ای هست و یا خودشون رو به ندیدن و نفهمیدن بزنن
چرا هر کی مدیر یا مسئول میشه دیگه نمیشه یقه شو گرفت؟؟؟
چرا وارد حریم امن میشن و دست کسی جز حضرت عزرائیل بهشون نمیرسه؟؟؟
چرا یهو یه جور دیگه میشن و خودشون رو فضایی و آسمانی میدونن و مردم عادی رو زمینی و حاشیه ای؟؟؟؟
Arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
با سلام جالبه این همه از پول بیت المال خرج ساختن مساجد در کشور شده ولی از حل این مشکل عاجز هستیم پس مساجد خانه مردم که ریشه انقلاب اسلامی از آنجا شروع شد برای چیست ؟ نمیتوان این افراد بروند فرضا ساعت 22 به بعد در 2 الی 3 مسجد بزرگ منتخب شهر بخوابند و ساعت 6 الی 7 صبح پس از یک پذیرایی ساده با نان و خرما و شیر آنها را مرخص کرد. نمیشه آنها را بهمین شکل در حرم مطهر اسکان داد یا در برخی از ایستگاههای مترو یا حتی در سالنهای ورزشی درسطح شهر. میشه اینکارها را انجام داد اگر مسئولین کمی همت و وجود و غیرت داشته باشند یا اینکه وزیر رفاه با شش میلیاردی که برای برنامه تلویزیونی هزینه کرد نمیتواند اینها را در سالن های وزارتخانه اسکان دهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
میشه بگی کدوم مسجد با پول بیت المال ساخته شده که نریم توش نماز بخونیم؟
عموم مساجد رو مردم با پول شخصی خودشون ساختن
و میسازن
هم الان و هم قبل از انقلاب
این همه مسجد که قبل از انقلاب ساختن و به قول شما خواستگاه انقلاب بودن رو هم حتما پهلوی پولش رو داده بوده
باید مردمی که پول برای ساخت مسجد دادن راضی باشن که تبدیل به خوابگاه بشه ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
چرا میشه اما یه جو غیرت میخواد که اونم در این آدما یافت می نشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
داریم به مقام انسانیت برمی گردیم
ناشناس
|
Turkey
|
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
حکومت عدل علی
یا علی !!
ناشناس
|
Singapore
|
۱۶:۰۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
تو امریکا همین کارو هم نمیکنن. کار خوبیه اتوبوس بزارید تا ساعت 5 صبح کارتن خواب ها بخوابن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۷ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
پول هایی که به جای آبادانی ایران در عراق سوریه یمن لبنان و غیره خرج می شود چرا؟ واقعا چرا ؟ آیا پاسخگویی هست ؟ چرا چرا چرا ؟؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۰ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
فقط در اول انقلاب شعار اتوبوس خوابی نمیگفتند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
عدالت علی موج میزنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۲۸
چمران باید خودوش یه شب بخوابه تو اتوبوس مسعولین چه کارند تو مملکت فقط تو قاب تلوزیون گارد میگیرن حرف میزنن تو عمل وا میرن باید کمکشون کرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟