به گزارش بورس تابناک، مژده ابراهیمی | در دیماه سال ۱۴۰۰ روند بازار تقریبا منفی بود و از طرفی هم در ماه گذشته ابهامات بسیاری وجود داشت که البته هنوز هم این ابهامات پا برجاست و مهمترین آنها برجام و دلار است. باید گفت این دو مورد به شدت بر بازار سهام تاثیر گذاشته است.
در خصوص روند بازارسرمایه در بهمن ماه سال جاری نظرات الهه ظفری- کارشناس بازار سرمایه، محمدمسعود غلامپور – کارشناس ارشد بازارسرمایه و محمد رضانژاد – کارشناس بازارسرمایه جویا شدیم که در ادامه میخوانید.
محمدمسعود غلامپور | انتظار جبران عقب ماندگی شاخص هموزن
با توجه به کاهش محسوس قیمت سهام شرکتهای کوچک و اُفت ۳۰ درصدی شاخص هم وزن در مقابل عدم تغییر و اُفت شاخص کل نسبت به ابتدای سال جاری که بیشتر به دلیل رشد قیمتهای جهانی کالا و ارزش شرکتهای پتروشیمی و صادراتی، انتظار میرود در بهمن ماه شاخص هم وزن بتواند عقب ماندگی خود را جبران کند. همچنین شاهد رشد شرکتهای کوچک بازار همراه با رشد نسبی شرکتهای بزرگ هم راستا با حمایتهای نیم بند دولت، تعیین تکلیف برجام و شفاف شدن بودجه و قیمت خوراک و سوخت خواهیم بود.
الهه ظفری | بازار؛ همچنان چشم انتظار رفع ابهامات
در شرایط فعلی شاید بتوان وضعیت بازار را در دو مولفه کلی وضعیت توافق هسته ای کشور و تصمیمات کلان اقتصادی پیرامون صنعت خلاصه کرد.
تناقضات موجود در بین اخبار اعلامی پیرامون شاخصهای صنعتی (برای مثال نرخ انرژی) باعث دامن زدن به نااطمینانی در بازار شده و سیگنال افزایش ریسک قانونگذار را برای بازار داشته است.
در خصوص توافق ایران، مهمترین مساله بحث دلار است که با توجه به آمار موجود در خصوص کسری قابل توجه بودجه، انتظار کاهش نرخ دلار از سطوح فعلی حتی در شرایط توافق بالا نیست؛ بنابراین ریسک کاهش درآمد عملیاتی شرکتها به واسطه تعدیل در دلار بسیار کاهش پیدا کرده است.
بر اساس شاخصهای سنجش بازار پیرامون گزارشهای ۹ ماهه نسبت قیمت به درآمد هر سهم در میانگین بلندمدت خود قرار دارد و تقریبا در اکثر صنایع سهام به قیمت در حال معامله هستند؛ بنابراین با توجه به چشمانداز تورمی و شرایط موجود کاهش ارزش بیشتر در بازار انتظار نمیرود و برآورد، بیشتر به سمت رشد قیمتها از محدوده کنونی است.
محمد رضانژاد | تبعات وعدههای توخالی در بورس
با انتشار گزارشهای فصل پاییز شرکتها شاهد چرخش بازار از سمت صنایع پتروشیمی به صنعت پالایشگاه بودیم که با توجه به افت سنگین صنعت پالایشی و رشد قابل توجه صنعت پتروشیمی دور از ذهن نبود.
برای ادامه ماه انتشار گزارش ماهانه دی ماه ۱۴۰۰ و مهمتر از آن سرنوشت نهایی بودجه عمومی کل کشور و همچنین سرنوشت مذاکرات هستهای تعیینکننده هستند.
در گزارشهای فصلی منتشر شده سهم هزینههای شرکتها در حاملهای انرژی رشد محسوسی داشته است و شرکتها نتوانستند به میزان رشد هزینهها درآمد خود را افزایش دهند؛ در صورت توافقی هرچند موقت انتظار کم شدن سیاستهای مالی و پولی انقباضی دولت دور ذهن نیست که میتواند منجر به بهبود وضعیت بازارسرمایه شود.
دولت از سال گذشته با افزایش محسوس نرخ بهره بدون ریسک و افزایش قابل توجه نرخ حاملهای انرژی و همچنین وعدههای توخالی ضربه سنگینی به بازارسرمایه زده و خروج پول افراد حقیقی که بیانگر نگاه منفی آحاد افراد جامعه و سهامداران خرد به بازار است که همچنان ادامه دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.