به گزارش «تابناک»، جلیل موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در گفت وگو باایسنا اظهار کرد: این هشدار جدی و نگران کننده را باید بدهم، که ما در استان وارد موج ششم کرونا شده ایم، بیماران سرپایی در حال افزایش است.
وی ادامه داد: در ارتباط با بیماران بستری ثبات وجود دارد، ولی تعداد مراجعات سرپایی رو به افزایش است، بنابراین در نخستین روزهای موج ششم کرونا قرار گرفته ایم.
اُمیکرون به شکل خوشه ای خانواده ها را درگیر می کند
این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: اُمیکرون در آذربایجان غربی در حال تبدیل شدن به سویه غالب است، بررسی های چند روز گذشته نشان می دهد که اکثر مراجعه کننده ها به اُمیکرون مبتلا شده اند، که این وضعیت نگران کننده بوده و نیازمند هشدارهای جدی و مراقبت های اساسی است.
وی اضافه کرد: بیماری کرونا با سویه اُمیکرون اغلب مواقع بی علامت و خفیف بوده و شبیه سرماخوردگی است، اما در افراد سالمند، افرادی که واکسن نزده اند و کسانی که در گروه های پُرخطر قرار دارند، می تواند شدید و کُشنده باشد و به بستری شدن در بخش آی.سی.یو و یا فوت منجر شود.
وی بار دیگر یادآوری کرد: کسانی که واکسن نزده اند یا واکسیناسیون را تکمیل نکرده اند، آگاه باشند، اُمیکرون برای آنها خطرناک است.
این مسئول بیان کرد: ابتلائات در اُمیکرون به صورت خوشه ای و خانوادگی است، یعنی ظرف ۲۴ ساعت همه اعضای خانواده مبتلا می شوند، گرچه ممکن است برخی افراد مانند بچه ها علامت دار نباشند و فقط با تست مشخص شود.
وی ادامه داد: بنابراین لازم و ضروری است، که همه اعم از مسئولان و رسانه ها مردم را برای واکسیناسیون، رعایت شیوه نامه های بهداشتی ترغیب کنند، تا روند ابتلا کند شده و سریع در پیک قرار نگیریم.
این متخصص عفونی بیمارستان طالقانی ارومیه بیان کرد: پیش بینی می کنیم در ظرف دو تا سه هفته آینده پیک را در سطح کشور شاهد باشیم، در استان های خوزستان، هرمزگان، قم و تهران روند نگران کننده و افزایشی است و به صورت تصاعدی تعداد ابتلائات افزایش می یابد.
موسوی گفت: سویه اُمیکرون در سطح کشور همچنین استان ما به سویه غالب تبدیل شده است، پس همه باید به رعایت شیوه نامه های بهداشتی و واکسیناسیون ترغیب کنیم
رژیم غذایی سالم سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند
صنم خرامان کارشناس ارشد تغذیه در گفت و گو باایسنا، اظهار کرد: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا دارد، همه مراحل تهیه وتوزیع غذا دربیمارستان با رعایت بهداشت وایمنی مربوطه باید انجام شود.
وی ضمن تاکید بر اینکه، با پیروی از رژیم غذایی سالم می توان سیستم ایمنی بدن را تا اندازه زیادی تقویت کرد، ادامه داد: برنامه غذایی روزانه باید متنوع و مغذی باشد و از همه گروه های غذایی شامل نان و غلات، لبنیات، گوشت ها، میوه و سبزیجات در حد متعادل استفاده شود.
این پژوهشگر عرصه سلامت با بیان اینکه، باید نیاز بدن به کربوهیدرات، پروتئین، چربی، ویتامین و املاح تامین شود، خاطرنشان کرد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن ومقابله با بیماری کرونا مصرف روزانه حداقل سه واحد ازگروه سبزی ها و دو واحد از گروه میوه ها را توصیه میکنم.
خرامان مصرف کافی آب و مایعات مانند چای کمرنگ و آب میوه های طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن را توصیه کرد و بیان کرد: مصرف مایعات به پاکسازی بدن از سموم تا اندازه زیادی کمک میکند و در بهبودی و احیای سلامت فرد تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه، بیماران مبتلا به کرونا مانند سایر بیماران از بیاشتهایی و ضعف عمومی رنج میبرند، گفت: بهتر است همراهان بیماران و خانواده شان حجم غذای مصرفی را کاهش داده و دفعات آن را بیشتر کنند، از غذاهایی استفاده کنند، که حجم کم و کالری بالایی دارند.
این کارشناس ارشد تغذیه با اظهار اینکه، بیماران مبتلا به کرونا از مصرف غذاهای سرخ شده و حاوی نمک زیاد، غذای کنسرو شده، نوشابهها، آبمیوه های صنعتی، چای غلیظ و ... باید به صورت جدی پرهیز کنند، اظهار کرد: هر کس به توصیههای پزشک معالج خود توجه کند، میتواند سریعتر سلامتی خود را به دست آورد.
وی ضمن ابراز تاسف از اینکه امروزه تعداد زیادی از خانواده ها با مشکلات معیشتی رو به رو هستند و قادر به تامین اغذیه سالم و مقوی نیستند، اظهار کرد: انتظار میرود اقشار خیر به یاری آنها بشتابند، تا فقط درد بیماری را متحمل شوند و فشار مالی، مشکلی بر مشکلاتشان نیافزاید.