چرا قیمت مصرف‌کننده از روی کالاها حذف شد؟

با اجرای طرح درج قیمت تولید کننده برروی کالا، برای کاهش مالیات، حذف درج قیمت غیر واقعی روی کالا و حذف حاشیه سودهای غیر متعارف، قیمت واقعی تولید کنندگان مشخص می‌شود.
کد خبر: ۱۱۰۲۱۹۲
|
۱۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸ 31 January 2022
|
13044 بازدید
|
۹

به گزارش تابناک، یداله صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان تهران در گفت‌وگو با ایسنا گفت: که درج قیمت مصرف کننده روی کالاها مشکلاتی از جمله پرداخت بیشتر هزینه حمل برای مصرف کننده، بهره‌مند نشدن از تخفیفات تولید کننده و اغوای خریداران از سوی فروشگاه‌ها در این زمینه، نبود فاکتور مشخص برای محاسبه قیمت واقعی و افزایش غیرمعمول قیمت‌ها در نظام توزیع را درپی داشت که با جایگزین شدن با قیمت تولیدکننده برطرف خواهد شد.

 با بیان اینکه بر اساس قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاکنون درج قیمت روی کالا یا نصب تابلو و نرخنامه در محل تولید، عرضه، کسب و حرفه به طوری که قیمت کالا یا دستمزد خدمت به روشنی برای همه قابل رویت باشد، انجام شده، گفت: اما این روند مشکلاتی از جمله پرداخت بیشتر هزینه حمل برای مصرف کننده، بهره‌مند نشدن از تخفیفات تولید کننده و اغوای خریداران از سوی فروشگاه‌ها در این زمینه، نبود فاکتور مشخص برای محاسبه قیمت واقعی و افزایش غیرمعمول قیمت‌ها در نظام توزیع را درپی داشت.

اما به گفته وی با اجرای طرح درج قیمت تولید کننده برروی کالا، برای کاهش مالیات، حذف درج قیمت غیر واقعی روی کالا و حذف حاشیه سودهای غیر متعارف، قیمت واقعی تولید کنندگان مشخص می‌شود.

چگونه گرانفروشی را تشخیص دهیم؟

صادقی با تاکید بر اینکه فروشگاه‌ها موظف‌اند با سودهای اعلام شده، قیمت مصرف کننده را تعیین کنند، تصریح کرد: مردم هم می‌توانند روی قیمت تولید کننده محاسبه‌ای کلی داشته باشند، به طوری که حداکثر سود برای کالاهای مصرفی ۳۰ درصد و کالاهای غیرمصرفی ۲۰ درصد است و به این ترتیب گرانفروشی مشخص می‌شود .

رئیس سازمان صمت در پایان هدف از برگزاری این طرح را مقابله با گرانفروشی، شفاف سازی قیمت‌ها، بهره مندی قانونی و منطقی هریک از عوامل زنجیره تولید، توزیع و عرضه از سودهای مصوب قانونی، کاهش بهای پرداختی توسط مصرف کنندگان، بهره مندی از نرخ‌های رقابتی برای مصرف کنندگان و تولید کنندگان، کوتاه شدن دست واسطه‌ها، نظارت بر بازار و روان سازی نظام قیمت گذاری و کاهش بهای پرداختی مصرف کنندگان عنوان کرد.

پروژه شفاف‌سازی قیمت از طریق درج قیمت تولیدکننده (به جای قیمت مصرف کننده) از چهارم دی ماه شروع شده است.

بر اساس این طرح کلیه واحدهای تولیدی و واردکننده انواع پودر لباسشویی، دستمال کاغذی، پوشک بچه، یخچال و فریزر، تلویزیون و ماشین لباسشویی از چهارم دی ماه، انواع لنت‌ترمز، فیلتر روغن، روغن موتور، محصولات شوینده، محصولات سلولزی، سس، رب، کنسروها، ترشیجات و ماکارونی و انواع آبمیوه، ماءالشعیر، نوشابه گازدار، غذاساز، نوشیدنی‌ساز، چرخ گوشت و مایکروفر نیز از ۲۷ آذرماه مکلف به درج قیمت تولیدکننده شده بودند و واحدهای تولیدکننده و واردکننده انواع حبوبات، ادویه‌جات، غلات، چای، دمنوش، قهوه، آجیل و خشکبار به صورت بسته‌بندی شده، فرآورده‌های پروتئینی، انواع غذاهای آماده و نیمه‌آماده، انواع کیک، کلوچه، بیسکوییت، چیپس، پفک و موارد مشابه، لوازم‌خانگی، صوتی و تصویری به صورت کامل، ۵۱ قلم لوازم یدکی خودرو نیز از ۲۳ بهمن ملزم به اجرای این طرح هستند. سایر کالاها نیز در آینده به این طرح اضافه خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۹
بچه محل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
مردم را جلوی مردم قرار می دهید؟؟؟!!! همه جای دنیا قیمت مصرف کننده میزنند. اینکه مردم ماشین حساب بردارند و تک تک خریدشان را ضرب و تقسیم کنند و با کانال های توزیع درگیر شوند و ...
طرح های من در آوردی محکوم به شکست است و فقط جو بی اعتمادی را بدتر می‌کند...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
روز به روز زندگی رو برامون سخت تر می کنند. تصمیم جاهلانه بعدی چیه خدا می دونه
محمد شریفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
قیمت رو حذف کردی اسمش هم گذاشتی شفاف سازی!

خدایا اینا از کدوم سیاره اومدن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ali reza
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
وا مصیبت ها
قیمت رو تولید کننده میزنن
حالا فروشنده 9 درصد ارزش افزود
5 درصد حمل و نقل
15 درصد سود
چه شود
آقاي داوود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
شرکت ها اجناس را به قیمت تولید به فروشگاه نمی دهند. بلکه با احتساب عوارض و مالیات و هزینه حمل به فروشگاه ها می دهند. مثلا روی نوشابه کوکا 11700 تومان قیمت تولید خورده ولی به قیمت 12870 به مغازه دار داده می شود. ولی مشتری این قضیه را نمی بیند و اگر مغازه دار با 30 درصد افزایش بفروشد مشتری فکر می کند این 30 درصد به جیب فروشنده رفته است در حالیکه 20 درصد سود فروشنده می شود. در مورد نوشابه قیمت مصرف کننده 14300 بود که سود فروشنده 11 درصد بود. با این کارها فقط مردم رو به جان فروشنده ها می اندازید. در واقع قصدتون خیر نبوده فقط می خواستید مالیات و عوارض را توی پاچه مغازه ها بکنید.
رنجبر کلهرودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
بنده نوعی هنوز نفهمیدم مزایای این طرح چیست؟
برای عده ای خطاکار که نباید مردم را اذیت کنید ، آنها را ملزم می کردید که شیوه نامردانه را اصلاح کنند!!
30 درصد سربار اضافی برای چیست؟ آیا 30 درصد رقمی گزلف نیست؟ قبلا عرف 10 درصد بود !!
همه خریداران باید یک ماشین حساب همراه داشته باشند تا بنوانند دریابند که این قیمت اضافی چقدر است؟
بنظرم نوعی مجوز گرانی است . قیمت یک کالا نباید دلبخواهی تا 30 درصد باشد !!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
همان قیمت مصرف کننده را قیمت تولید کننده درج می کنند و 30 درصد سود بیشتر!!! عجب نمایشی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
خب اینکه ضررش بیشتره که
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۱
اینجوری تولید کننده همزمان نقش دلال را هم ایفا میکنه و سود دلال را هم به جیب میزنه !
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟