افزایش سرعت مهاجرت پرستاران در شرایط کمبود نیرو

دبیرکل خانه پرستار کشور گفت: در حالی که هم اکنون کشور به جذب حداقل هزار پرستار نیاز دارد، در یکسال گذشته حدود 2 هزار پرستار از کشور مهاجرت کردند.
کد خبر: ۱۱۰۳۱۳۸
|
۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹ 06 February 2022
|
11611 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از ایلنا، تبدیل وضعیت و برچیده شدن تمام شرکت‌های واسطه پیمانکاری یکی از مهم‌ترین خواسته‌های صنفی پرستاران است. این در حالی است که علیرغم توصیه‌های دوساله و موکد مقام معظم رهبری، همچنان شاهد حضور پرستاران شرکتی با چندین قرارداد متفاوت و دریافتی‌های غیر عادلانه در کادر درمان هستیم.

بهرام عین اللهی (وزیر بهداشت) آذرماه امسال از پیگیری جدی وضعیت پرستاران ۸۹ روزه از سوی معاونت توسعه وزارت بهداشت خبر داد. با این حال تاکنون در این خصوص اقدام موثری انجام نشده است.

پرستاران که پیش از این به شکل مکتوب و با نامه‌نگاری مشکلات خود را پیگیری می‌کردند، هفته گذشته به خیابان آمدند تا شاید پس از دو سال وعده‌های بی‌سرانجام، صدایشان به جایی برسد.

مشکل تبدیل وضعیت پرستاران در شرایطی است که به گفته محمد شریفی مقدم (دبیرکل خانه پرستاری)، کشور حداقل به هزار پرستار نیاز دارد.

او به ایلنا گفت: «از نظر استاندارد در دنیا به ازای هر هزار نفر جمعیت به طور متوسط پنج تا ۶ پرستار لازم است و در کمترین حالت حداقل ۳ پرستار. در کشور طبق آخرین اطلاعات به ازای هر هزار نفر ۱.۶ پرستار وجود دارد که از حداقل هم کمتر است. با این حساب کشور به هزار پرستار نیاز دارد. از طرفی سازمان بهداشت جهانی تاکید دارد تعداد پرستاران از حداقل هرچه کمتر باشد، مرگ و میر بیشتر می‌شود.»

شریفی مقدم می‌گوید: «در دنیا مشکل کمبود پرستار در دوران کرونا با جذب پرستار جدید انجام شد، حتی مهاجرت پرستاران کشور نیز در دوران کرونا افزایش پیدا کرد. در یکسال گذشته حدود ۲ هزار پرستار از کشور مهاجرت کردند که دلیل آن هم جذابیت کشورهای مقصد است.»

او افزود: «در کشور پس از اوج گیری کرونا هیچ گونه استخدامی انجام نشده و تنها جذب نیرو ۸۹ روزه صورت گرفت که قراردادهای آن‌ها به مرور با طولانی شدن روند کرونا تمدید شد. به دنبال این اتفاقات امروز ما در دنیا بیشترین آمار جانباختگان پرستاری در دوران کرونا را داریم.»

دبیرکل خانه پرستار گفت: «وزارت بهداشت همیشه وعده داده است، آخرین آزمونی که برای استخدام پرستاران انجام شد ۳۹ هزار نفر پذیرش و از این تعداد تنها حدود ۱۰ درصد کادر پرستاری جذب شدند که رقم بسیار کمی بود.»

او در خصوص طرحی ساماندهی کارکنان دولت گفت: «شهریور امسال مجلس به دلیل وجود قراردادهای مختلف طرحی به عنوان ساماندهی کارکنان دولت پیشنهاد کرد و ۴۵ روز به دولت وقت داد برای آن لایحه بیاورد که به واسطه آن تمام شرکت‌های واسطه حذف شوند. این طرح نیز تاکنون نتیجه نداشته و تا جایی که من اطلاع دارم بودجه خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
کارکنان یک شرکت مدیران را ترک می کنند نه شرکت را ، بطور مشابه مهاجران از کشور.
ناشناس
|
Austria
|
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
خبرهای دبیر کلرستاد پرستاری را باور نکنید. دارد قیمت جنس را بالا می برد.
بنده پرستاران ایران را در کشورهای خارجی دیده ام، برای ورود به سیستم کشورهای اروپایی امتحان زبان و معلومات پرستاری اشکشان را در آورده است. خروجشان مهم نیست، پناهنده میشوند. جذبشان به سیستم پرستاری کشورهای دیگر آسان نیست.
صابر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
تو کشورهای غربی به دلیل کار سخت پرستاری اغلب حاضر به تحصیل در این رشته نمیشند و در ایران هم با سازوکارهای بین المللی پرستار تربیت می کنند و می فرستند به امان خدا و پرستاری که صاحب نداشته باشه تو داخل براش در خارج صاحب پیدا میشه و تازه اونایی که در داخل جذب میشند به نوعی با تبعیض برخورد میشند مثلا دو تا پرستار در یک بیمارستان یکی مثلا 5 تومان حقوق می گیره دیگری 2 تومان و در این خصوص مقام معظم رهبری هم فرمودند با پرستار مثل کارگر فصلی برخورد نشه متاسفانه هنوز خبری از تبدیل وضعیت پرستاران نیست و پرستاران ما آدمهای بزرگواری هستند و با کمترین اعتراض در میان اقشار مختلف کارمندان به کارهای خود عاشقانه میرسند ولی تبعیض یعنی هل دادن پرستار به کم کاری باید عواملش در اسرع وقت با توجه به فرمایشات رهبری در خصوص عدم برخورد با پرستار مثل کارگر فصلی شناسایی و علت رفع گردد
صابر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
از عوامل تابناک خواهشمندیم در خصوص مشکلات پرستاران با توجه به ایثارگریهایی که اینا انجام میدند در این شرایط خاص کرونایی زیاد پیگیر شده و به نوعی یه دلگرمی از اینا بشه ممنون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
در حال حاضر یک جراح متخصص بخواهد به آلمان یا هلند مهاجرت کند حداقل یک سال نیم در نوبت پذیریش و اخذ ویزا است در صورتی که پرستاران به پنج ماه هم نمیرسد .
شرایط مهاجرت برای پرستاران عالی است .
حال تازه این اروپا است اگر ترکی استانبولی بلد باشند در کمتر از یک ماه با شرایط عالی جذب می شوند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷
حقوق یک حامبال در کشورهای عقب مانده عربی مثل امارات و قطر و عمان سیصد برابر حقوق یک پزشک در ایران است....
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟