به گزارش بورس تابناک، حدود یک سال و نیم است که بورس در حال ریزش است و بسیاری از نمادها از سقف خود ریزش های شدیدی را تجربه کرده اند و این در حالی است که تورم در این یک سال و نیم در حال رشد بوده است.
آمارها نشان میدهد که ۱۰۳ نماد بیش از ۸۰ درصد، ۱۲۳ نماد بین ۷۰ تا ۸۰ درصد، ۱۱۸ نماد بین ۶۰ تا ۷۰ درصد، ۹۲ نماد بین ۵۰ تا ۶۰ درصد، ۵۶ نماد بین ۴۰ تا ۵۰ درصد، ۴۹ نماد بین ۳۰ تا ۴۰ درصد و ۴۷ نماد زیر ۳۰ درصد ریزش داشته اند!
این ریزش ها نشان می دهد که بازار سرمایه در این شرایط تورمی به شدت ارزنده است و بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه نیز از ارزنده بودن بازار می گویند اما متاسفانه در این روزها بازار سرمایه نه نای بالا رفتن دارد و نه توان ریزش بیشتر.
چرا بورس در این روزها صعودی نمی شود؟
حسین مریدسادات کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس تابناک گفت: یکی از مشکلاتی که این روزها بازار بورس با آن دست و پنجه نرم میکند عدم وجود خریدار در بازار بورس است. عدم وجود خریدار در بازار بورس در ارزش معاملات خود را نشان می دهد و متاسفانه میبینیم که هر روز نسبت به روز گذشته ارزش معاملات بازار کاهش می یابد. همچنین دیگر دیدگاه حمایتی از بازار برداشته شده است.
وی افزود: بسیاری از نمادها هم حتی نواحی حمایتی خود را از دست میدهند اما نکته نگرانکننده به واسطه ارزنده نبودن بازار نیست. بازار در حال حاضر به نوعی ارزندگی خود را در بسیاری از گروهها به نمایش می گذارد. به این دلیل که p بر e در بسیاری از گروهها و نمادها، حتی به سه تا چهار هم رسیده و این نکته نشان دهنده این موضوع است که شاید ما نمیدانیم که داریم چه چیزی را میفروشیم. اگر بخواهیم مثالی بزنیم ما طلا و جواهر داریم، اما در بیابان جرعهای آب ارزشمندتر از طلا و جواهر گرانبهاست.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در شرایط کنونی به واسطه عدم ثبات در بازار کماکان خریداران دست به عصا حرکت میکنند و در نهایت کاهش ارزش معاملات نشان دهنده این موضوع است که باید مراقب بود و بخشی از سبد سرمایهگذاری را همواره نقد نگه داشت هر چند که بازار ارزنده است، اما شاید بتوان در قیمتهای پایینتری هم خریدها را تکمیل کرد و به هر ترتیب امیدوار هستیم که ارزش معاملات در مرحله ابتدایی و پس از برجام به بالای ۵ هزار میلیارد تومان و سپس برای اهداف بالاتر از ۱۰ هزار میلیارد قدم بردارد و به واسطه این بالا رفتن ارزش معاملات بازار سهام بتواند آورده خود برای سهامداران را داشته باشد.